Маскара

Дискусија во 'Лице' започната од soledad, 21 ноември 2009.

1. Elena1i

Elena1i Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2022
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    1.875
    Пробај ја водоотпорната верзија на Sky high.

На 6utterfly, extraordinary и IvvaNeo им се допаѓа ова.
  2. IvvaNeo

IvvaNeo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2022
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    452
    Не сум ја пробала неа, на сите препораки фала ви :inlove: ќе пишам што прво ќе пробам

На koritsaki и Elena1i им се допаѓа ова.
  3. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.509
    Допаѓања:
    12.676
    Panorama дефинитивно нема да ти се пресликува и размачкува, ја користам подолго време, и од мене имаш препорака.

На IvvaNeo и koritsaki им се допаѓа ова.
  4. evinaevina8

evinaevina8 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2024
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    116
    20250105_115235.jpg
    Подобра маскара од оваа немам пробано, многу убави ги прави трепките и ги издолжува, мислам дека беше од Орифлејм ама од порано, ја немам начекано во сегашните каталози.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.966
    Допаѓања:
    9.296
    Мене до сега најпогодени маскари ми биле:
    -Max factor 2000 calorie (сината и црвената)
    -Essence lash princess (зелената)
    Ја купив пред брзо и плавата од Есенс, уште ја немам пробано.

Ако имате предлози, ама онака стварно да се добри, пишете. Природните трепки ми се кратки и прави, ретко наоѓам маскари кои ми ги прават трепките да изгледаат густи и долги, а притоа да држат цел ден, без ронење или размачкување.

6. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.964
    Допаѓања:
    5.317
    Лаш принцес водоотпорната на Есенс. Потешко се вади, но барем знам дека нема да ми се преслика. Исто ми помага тоа што добро ги сетирам капаците со камена пудра и проаѓам и на трепките. И на Мејбилин Sky high водоотпорната, но таа многу брзо ми се исуши и отиде во канта.

На IvvaNeo му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.882
    Допаѓања:
    10.397
    Виолетовата од Есенс ептен позитивно ме изненади, иначе цело време ја користев зелената.

На Puellapulchra му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MorskaSirena

MorskaSirena Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.954
    Која маскара на голден роуз е најдобра за издолжување и подигање на трепки? Или некоја на есенс или катрис? Некоја од тој ранг

9. Lelebre

Lelebre Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2024
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    86
    Добра е на есенс розевата, јас ја користам супер е, и не се пресликува

p70395-f-35722extr_285_285_20139.jpg
    Oваа

На MorskaSirena му/ѝ се допаѓа ова.
  10. grungy

grungy Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2013
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    738
    Дојдов да се пожалам од Панорама. Имам светли, тенки трепки и буквлно ништо не прави. Никаков волумен не прави, ниту остава убава црна боја. Џабе фрлени пари.

11. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    730
    Јас исто незадоволна од Maybelline Sky High Cosmic Black. Не може ни да се спореди со Lash sensational.
    Демек да пробам нешто ново да сменам, дека lash sensational ја користам со години ама не, кај мене не ја бива. Lash sensational е 100 пати подобра од sky high

12. Puellapulchra

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.966
    Допаѓања:
    9.296
    Мене зелената од Есенс ми се погоди ептен. Пробај ја. Можеби ќе ти одговара и на тебе.:)
    61gAeGoRxdL.jpg

На anggell и MorskaSirena им се допаѓа ова.
  13. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.112
    Допаѓања:
    81.602
    Ја користам Maybelline the falsies surreal веќе неколку недели и пријатно сум изненадена од маскарава.

Дефинитивно би ја купила повторно, а ќе ѝ дадам шанса и на другата. Има уште една фолсис, во црна тубичка. Разликата веројатно е во бојата, затоа што на оваа другава пишуваше нешто mega black колку што се сеќавам. И обичнава е доволно интензивна, така да, не верувам да има некоја драстична разлика, но ќе се проба во некоја наредна прилика секако.

Ама оваа од сликава е врв, многу ми се допаѓа. Единствено ми фали специфичната заоблена четкичка што ја имаше оригиналната falsies, ко лажица. Ма да, ефектот останал ист, трепките со еден нежен слој ми изгледаат ко вештачки. ^_^
    И што е најважно, не ми се пресликува под очите воопшто. Околу 500 денари беше мислам, од ДМ ја купив. На прв поглед би рекла дека е малку скапа, но дефинитивно вреди и не се каам за изборот. Препорачувам.

На simoncelicius, Cherry blossom89 и koritsaki им се допаѓа ова.
  14. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.097
    Допаѓања:
    40.467
    Јас ја користам моментално оваа на Catrice.
    Четкичката е мала, ама без разлика многу убаво се нанесува, прецизно и многу убав ефект дава. Имам долги трепки кои тешко се подигаат, со оваа имам супер ефект.
    4973579.png

На OmniaVanitas, extraordinary, koritsaki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    1.482
    Ја има некој пробано од Golden Rose - Essential, full volume & length, intense black? Претходно имам земано маскари од Golden Rose и со исклучоци, повеќето беа добри, ама оваа е сува - барут. Дали е таква или оваа е некоја од поодамна произведена? Се мислев да ја земам Golden Rose - Essential, Great Curl & Volume Mascara со свиткана четка ама во последен момент ја зедов оваа подолу.

16. Romina

Romina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    222
    Јас последниве неколку години ги користам маскарите од Rimmel. Ми се допаѓа како прават да ми изгледаат трепките и се доста трајни. Но, не сум подеднакво задоволна од сите нивни маскари. Од синото пакување мислам воопшто не бев задоволна.

17. Puellapulchra

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.966
    Допаѓања:
    9.296
    Пробана. Подобра од зелената не ми е, ама е доста солидна за таа цена. Не се рони, не се размачкува и трае по цел ден. Имам замерка за четката, буквално секој пат кога ставам, ми оди на горниот капак од окото, гломазна ми е некако. И формулата ми е премногу сува и се мачам дур ја ставам. Исто не им дава доволно должина и густина на трепките. Но за таа смешна цена е топ маскара, земајќи го во предвид фактот што е доста трајна.

18. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.868
    Допаѓања:
    107.729
    20250415_160811.jpg

Мислење за оваа маскара? Демек со светки, ќе ја пробам утре

19. kittykitty

kittykitty Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Подобра маскара од оваа до сега немам користено, а ја имапе во Стокомак. Имам долги трепки што ниту една маскара не ми ги држи подигнати се додека не ја најдов оваа. Веќе ја нема во Стокомак Би отишла во Полска специјално за да ја најдам маскарава

Прикачени фајлови: