Маскара

Discussion in 'Лице' started by soledad, Nov 21, 2009.

1. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Јас ја купив Max Factor 24FalsheLash Effect 24 и одлична е,многу сум задоволна.Многу убаво ги прави трепките :up:

anggell likes this.
  2. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Девојки.. сакам да си купам маскара некоја поефтина до 300ден.
    Која би ми е препорачале? :)

3. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Јас ја земав оваа Max Factor 24 False Lash Effect.Супер е само ме нервира што мнооооооогу тешко се брише.Трепките си ги откорнав :P И во почетокот ми беше премногу течна ама после неколку ставања е добра :)

anggell likes this.
  4. Cacy

Cacy Популарен член

Мене Голден Роус ми е најдобра,но моментално користам една од Авон и не сум нешто задоволна.Кога ќе ја истрошам веднаш ќе земам од Голден Роус :!:

5. Cataleya

Cataleya Популарен член

Macushkaa јас ја користам маскарата на SHE jumbo volume ,солидна е а и цената и е прифатлива 250-60 ден ...

6. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Оваа ми е најнова и сум презадоволна! И од цена и од ефект! :lol:
    Со четката се нанесува рамномерно буквално на секоја трепка и дава прекрасен волумен. Реално, никогаш од било која маскара што сум ја имала не сум ставала повеќе од еден слој, но со оваа некако се навикнав. И морам да кажам дека и после тоа трепките не ми се спојуваат, лепат или прават со грутки. :!:

Attached Files:

• gry.jpg
      gry.jpg
      File size:
      168.4 KB
      Views:
      358
  7. GirlLove

GirlLove Форумски идол

8. peperutka20

peperutka20 Истакнат член

Маскаро моја најубава!!! Не те менувам за ниедна друга на светов :D
    Ја препорачувам маскарава стварно е прејака... Не е баш ефтина ама не е ни прескапа.Ценава се движи од 23 до 25 евра,зависи. Clinique - High Lengths Mascara ете може да ја видите и на сликава. Стварно јас сум презадоволна.

9. ivana.123

ivana.123 Истакнат член

Јас оваа си ја купив вчера од ДМ за 175 ден. И убава е :) :inlove: [​IMG]

10. MissLayla

MissLayla Активен член

Јас прилично долго време само Loreal Telescopic користам, многу ми ги издолжува трепките, имам измеѓу пробувано и многу друга ама секогаш се враќам на Telescopic-от. :D

11. candise20

candise20 Истакнат член

Јас во моментов ја користам RIMEL LONDON маскарата ја добив на поклон од пријателка која ја добила на промоцијата на римел на плоштад.Маскарата мене лично ми се допаѓа бидејќи ми ги издолжува трепките доволно и не ми ги згрутчува.Сум ги користела и маскарите скоро сите на авон и сум задовлна ;)

Attached Files:

12. Kathlin

Kathlin Истакнат член

маскарата на Голден Роуз (таа црната со златно капаче; слика не можам да најдам) воопшто не сум задоволна, се размачкува и четкичката воопшто не ми се допаѓа.

13. NightAir

NightAir Истакнат член

Девојки ај препорачајте ми некоја убава и квалитетна маскара но за густи трепки. Имам природно густи трпк но кратки. Ако наете некоја убава бидејќи повеќето од нив само ми ги прават ко пајаци на очи. И да биди во нормална цена!

14. rosie

rosie Истакнат член

Маскарава е совршенство :inlove:

15. lola-86

lola-86 Истакнат член

Max Factor 2000

16. kate21

kate21 Популарен член

Да си се навратам на темава :)
    Сфаќам се, и дека скапи маскари се подобри, и поквалитетни, и се тоа, ама јас сум земала и убава поскапа и еве сега оваа на Класикс која дефинитивно се задржа најмногу во моето катче, ама за зависник од маскара и човек кој ја троши за месец дена, не вреди да давам пари повеќе од 200 денари, верувајте не вреди, не е само таа да му се сневиди :D
    Значи битно ми е да не ми се слепуваат трепките како залижани, да не ме печат очите(скраја да е) и да не ми се рони по саат време од нанесувањето :) Е па штом ги има тие карактеристики, ок, нека е и од 20 денари. А завршив работа ако вложувам на секои 30-40 дена по петстотки, дури и по 300 за таа на Мејбилајн :D И плус четката ја брка поголемата рабта, така да, освен да не предизвикува алергии друго е помалку битно :)
    Е сега, пудри и остали ствар ок, се знае, поквалитетна за подобар изглед, а не црнки и флеки да ти се изнаправат, ама е нешто што не го купуваш често па затоа треба подобар избор и селекција, зашто се работи за здравјето на кожата.како и да е,тоа е веќе друга тема :)
    значи муабетот ми е, не дека маскарата не е битна, туку дека има избор и на поефтини кои итекако вршат многу добра работа и плус не се штетни :)

m.maca and crazylady like this.
  17. m.maca

m.maca Активен член

Маскарите се дел од козметиката за кои според мене, а и други како што гледам не вреди да се трошат многу пари, лесно се трошат, брзо им истекува рокот на употреба и не е потребен некој врвен квалитет за прекрасен изглед.. Јас користам маскари од АВОН Супер Шок, Супер Фул, Супер Драма, одлични се, а цените се постојано под 300 денари

18. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

bourjois volume glamour max

Најнова во моето козметичко катче и можам да кажам, сосема солидна маскара :up: Дава убав волумен, не ги слепува трепките и не се рони. Обично маскарите даваат поубав ефект откако малку ќе се засушат и кога не се веќе толку течни; но оваа, иако ми е на почеток и се’ уште е течна, дава прекрасен ефект и иако очекував да ми ги залепи трепките, не беше така, што искрено пријатно ме изненади :)

За цената, не сум сигурна колку беше бидејќи купував и други работи заедно со неа, но мислам дека беше околу 400 и нешто денари :)

Mishela likes this.
  19. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Пудра, руменило, туш за очи, маскара и лабело се козметички производи кои најмногу ги користам.
    Порано користев маскара и туш од Golden Rose.
    Маскарата ме разочара, неколку пати си купив исушена, а тушот сеуште го користам и не го менувам бидејќи експериментирав и подобар не најдов.

Ова се маскарите кои наизменично ги користам и сум презадоволна (Поготово од втората):

20. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Ја земав оваа маскара 175 ден. од аптека, и сакам да ве прашам дали некој користи или има користино ваква и дали сте задоволни? :)

Attached Files: