Маскара

Дискусија во 'Лице' започната од soledad, 21 ноември 2009.

1. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.148
    Допаѓања:
    1.049
    Јас ја купив Max Factor 24FalsheLash Effect 24 и одлична е,многу сум задоволна.Многу убаво ги прави трепките :up:

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155
    Девојки.. сакам да си купам маскара некоја поефтина до 300ден.
    Која би ми е препорачале? :)

3. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.404
    Допаѓања:
    2.671
    Јас ја земав оваа Max Factor 24 False Lash Effect.Супер е само ме нервира што мнооооооогу тешко се брише.Трепките си ги откорнав :P И во почетокот ми беше премногу течна ама после неколку ставања е добра :)

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Мене Голден Роус ми е најдобра,но моментално користам една од Авон и не сум нешто задоволна.Кога ќе ја истрошам веднаш ќе земам од Голден Роус :!:

5. Cataleya

Cataleya Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    621
    Macushkaa јас ја користам маскарата на SHE jumbo volume ,солидна е а и цената и е прифатлива 250-60 ден ...

6. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
    Оваа ми е најнова и сум презадоволна! И од цена и од ефект! :lol:
    Со четката се нанесува рамномерно буквално на секоја трепка и дава прекрасен волумен. Реално, никогаш од било која маскара што сум ја имала не сум ставала повеќе од еден слој, но со оваа некако се навикнав. И морам да кажам дека и после тоа трепките не ми се спојуваат, лепат или прават со грутки. :!:

Прикачени фајлови:

• gry.jpg
      gry.jpg
      Големина на фајлот:
      168,4 KB
      Прегледи:
      358
  7. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.396
    Допаѓања:
    16.772
  8. peperutka20

peperutka20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87
    Маскаро моја најубава!!! Не те менувам за ниедна друга на светов :D
    Ја препорачувам маскарава стварно е прејака... Не е баш ефтина ама не е ни прескапа.Ценава се движи од 23 до 25 евра,зависи. Clinique - High Lengths Mascara ете може да ја видите и на сликава. Стварно јас сум презадоволна.

9. ivana.123

ivana.123 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2011
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    38
    Јас оваа си ја купив вчера од ДМ за 175 ден. И убава е :) :inlove: [​IMG]

10. MissLayla

MissLayla Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    7
    Јас прилично долго време само Loreal Telescopic користам, многу ми ги издолжува трепките, имам измеѓу пробувано и многу друга ама секогаш се враќам на Telescopic-от. :D

11. candise20

candise20 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2012
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    204
    Јас во моментов ја користам RIMEL LONDON маскарата ја добив на поклон од пријателка која ја добила на промоцијата на римел на плоштад.Маскарата мене лично ми се допаѓа бидејќи ми ги издолжува трепките доволно и не ми ги згрутчува.Сум ги користела и маскарите скоро сите на авон и сум задовлна ;)

Прикачени фајлови:

• images (5).jpg
      images (5).jpg
      Големина на фајлот:
      4,7 KB
      Прегледи:
      454
  12. Kathlin

Kathlin Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    232
    маскарата на Голден Роуз (таа црната со златно капаче; слика не можам да најдам) воопшто не сум задоволна, се размачкува и четкичката воопшто не ми се допаѓа.

13. NightAir

NightAir Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    492
    Девојки ај препорачајте ми некоја убава и квалитетна маскара но за густи трепки. Имам природно густи трпк но кратки. Ако наете некоја убава бидејќи повеќето од нив само ми ги прават ко пајаци на очи. И да биди во нормална цена!

14. rosie

rosie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    32
    Маскарава е совршенство :inlove:

15. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    Max Factor 2000

16. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    Да си се навратам на темава :)
    Сфаќам се, и дека скапи маскари се подобри, и поквалитетни, и се тоа, ама јас сум земала и убава поскапа и еве сега оваа на Класикс која дефинитивно се задржа најмногу во моето катче, ама за зависник од маскара и човек кој ја троши за месец дена, не вреди да давам пари повеќе од 200 денари, верувајте не вреди, не е само таа да му се сневиди :D
    Значи битно ми е да не ми се слепуваат трепките како залижани, да не ме печат очите(скраја да е) и да не ми се рони по саат време од нанесувањето :) Е па штом ги има тие карактеристики, ок, нека е и од 20 денари. А завршив работа ако вложувам на секои 30-40 дена по петстотки, дури и по 300 за таа на Мејбилајн :D И плус четката ја брка поголемата рабта, така да, освен да не предизвикува алергии друго е помалку битно :)
    Е сега, пудри и остали ствар ок, се знае, поквалитетна за подобар изглед, а не црнки и флеки да ти се изнаправат, ама е нешто што не го купуваш често па затоа треба подобар избор и селекција, зашто се работи за здравјето на кожата.како и да е,тоа е веќе друга тема :)
    значи муабетот ми е, не дека маскарата не е битна, туку дека има избор и на поефтини кои итекако вршат многу добра работа и плус не се штетни :)

На m.maca и crazylady им се допаѓа ова.
  17. m.maca

m.maca Активен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Маскарите се дел од козметиката за кои според мене, а и други како што гледам не вреди да се трошат многу пари, лесно се трошат, брзо им истекува рокот на употреба и не е потребен некој врвен квалитет за прекрасен изглед.. Јас користам маскари од АВОН Супер Шок, Супер Фул, Супер Драма, одлични се, а цените се постојано под 300 денари

18. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    bourjois volume glamour max

Најнова во моето козметичко катче и можам да кажам, сосема солидна маскара :up: Дава убав волумен, не ги слепува трепките и не се рони. Обично маскарите даваат поубав ефект откако малку ќе се засушат и кога не се веќе толку течни; но оваа, иако ми е на почеток и се’ уште е течна, дава прекрасен ефект и иако очекував да ми ги залепи трепките, не беше така, што искрено пријатно ме изненади :)

За цената, не сум сигурна колку беше бидејќи купував и други работи заедно со неа, но мислам дека беше околу 400 и нешто денари :)

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Пудра, руменило, туш за очи, маскара и лабело се козметички производи кои најмногу ги користам.
    Порано користев маскара и туш од Golden Rose.
    Маскарата ме разочара, неколку пати си купив исушена, а тушот сеуште го користам и не го менувам бидејќи експериментирав и подобар не најдов.

Ова се маскарите кои наизменично ги користам и сум презадоволна (Поготово од втората):

20. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Ја земав оваа маскара 175 ден. од аптека, и сакам да ве прашам дали некој користи или има користино ваква и дали сте задоволни? :)

Прикачени фајлови: