Маскара

Discussion in 'Лице' started by soledad, Nov 21, 2009.

1. Stylesh

Stylesh Истакнат член

Не знам, зависи каков тон на лице имаш...:)

2. monibejbi

monibejbi Популарен член

Јас земав римел од maybeline жолтата, за зголемен волумен.Ги прави трепките убави, првпат ја користам.

3. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Оваа ја добив и е супер!! :)

mims-89 likes this.
  4. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Maybelline Falsies Feather Look
    Мојата нова маскара.Иако за мене дефинитивно најдобра маскара е Лореал million lashes,ја земав оваа за проба а и плус беше на промоција во Бг :)
    Убава е,ми се допаѓа кога ќе нанесам два слоја.Ги издолжува трепките доста,не ги лепи,има убава текстура и убаво се нанесува со четката.Сепак неможам ни да ја споредам со Лореал но,сепак како за поевтина алтернатива,маскарава е доста добра.

nekoja85 and Mishela like this.
  5. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Мaybeline маскарите се дефинитивно топ за мене, имам милион претходно купувано и поефтини и поскапи - но овие се петка.

6. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Есте Лаудер е у-жасна маскара, тегет со златно капаче. Катастрофа од маскара, џабе што чини многу пари. После Голден Роуз од која ми паѓаа трепките, ова е втора најлоша, ни во лудило не би ја препорачала. Одлични се на Лореал и Дебора, ама подобро нешто од Ланком хипноуз не се направило сеуште. :!:

7. ocila

ocila Истакнат член

Оваа ја добив на подарок и сум презадоволна....

8. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Јас ги користам од Авон и најубави се ;) во новиот број имаш и на попуст ;)

9. temjanuskaaa

temjanuskaaa Истакнат член

Од овие две маскари многу се изненадив,не верував дека од авон и орифлејм ќе ми се погоди маскара за моите инаетливи трепки.И двете се фантастични,на трепките им даваат екстра црна боја,не ги лепат,ги издолжуваат и извиткуваат посебно црвената четка чешелот е супер.А за цена ич да не зборувам,за ефтини пари добар квалитет...за разлика од разочарувачкото искуство со Maybelline Colossal volum express дека е поскапа па цела среќна земам да ја пробам дека фалена и што да видам исто како да немам ставено маскара ни црно ни издолжено ни ништо само името големо па така решив да не се замарам со звучни марки или со тоа дека ако е поскапа ќе е поквалитетна.Сега за сега ќе си ги користам овие две а за понатаму ќе видам со што ќе експериментирам.А дали некој ја има пробано оваа маскара баш ме занима каква е? [​IMG]

10. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Сум пробала и од Авон и секакви други но сепак оваа останува незаменлива :D

Attached Files:

Tearful likes this.
  11. wolf4e

wolf4e Популарен член

Tргнав да ја купам 2000 калорис на Mакс фактор,но ја немаше и се вратив со Mејбилин фолсис драма.
    Hе ми се допага оригиналната фолсис,но оваа е многу добра :up:

Mногу ми се допага четкичката,голема е и убаво се нанесува и не се слепува :)

Doozy likes this.
  12. LilBaby

LilBaby Популарен член

Бидејќи ја користам скоро еден месец, можам да направам една кратка рецензија за маскарава.

Ај што е за волумен, ама и опаковкава е to die for. Многу ми е слатка. :lol:
    Ефектот кој треба да го постигне - го постигнува. Јас знам да експериментирам со маскари, но заклучокот веќе ми е оформен: оваа маскара е тродупло подобра од таа на Голден Роуз со златното капаче. Таа ми ги слепуваше трепките кои и онака ми се ретки. A можеби веќе и беше време да ја сменам. :?:
    Оваа ем ми ги издолжува, некогаш и до веѓа па се потресувам како би изгледало тоа од страна :D , ама и дава одреден волумен.

Цената и беше 175 денари во ДМ.

Следна на список ми е Мејбилајн колосал експрес, има доволно позитивни критики, веројатно ги заслужува.

Mishela and Sexybaby86 like this.
  13. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Сега си ја зедов Супершок на Авон.
    Од Колортренд не сум задоволна баш многу.
    Супер шок има прекрасна четка и дупло ми ги издолужува трепките (иначе имам куси трепки) :)

14. irena.1

irena.1 Форумски идол

Зимава ми се појави проблем, многу ми солзат очите на ладно. Дур стигнам од дома до работа очите ми се лом направени. И затоа барав водоотпорна маскара не многу скапа :D И ја купив на риммел Extra Super Lash Waterproof во космо е 220 ден. Изненадена сум колку ми се погодена.[​IMG]

buba4e89 likes this.
  15. Sanniii

Sanniii Популарен член

Ајде и јас да направам една кратка рецензија за последниве две маскари кои ги користев.

Essence Get Big Lashes ( Volume and Curl )

Маскарава е токму она што им треба на моите трепки - волумен и извиткување. Навистина добар ефект се постигнува на трепките веќе со еден слој, а со повеќе слоеви веќе добивате ефект на убави волуменозни и извиткани трепки. За тие пари е повеќе и од добра, арно ама мене ми предизвикуваше еден проблем. Откако ќе ја извадев многу ме печеа очите :( , па нажалост морав да прекинам со нејзина употреба.

Maybelline the Collosal volum' express ( 100% Black )

Само ќе кажам, не за џабе е тупено страници наназад за маскарава. Има убава и богата четкичка која дава екстра волумен на трепките, а притоа не ги слепува. Убедливо најдобра до сега.:mm:

Sexybaby86 and LilBaby like this.
  16. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Кои се разликите меѓу маскариве?

17. Grejsi

Grejsi Истакнат член

Моментално оваа ја користам, и за парите е многу добра. Задоволна сум, една од подобрите маскари на Голден е дефинитивно. :)

18. majicka

majicka Популарен член

е сега ме испишманивте :D сакав да си земам од Golden Rose од таа розевата ама еве читам дека и од Essence сте задоволни па сега сум во дилема,нешто поќе ме влечи кон Essence :?: а моментално имам Clasics ама пес е :^) значи ужас невиден,ич не сум задоволна исто ко да немам маскара,некако многу водлеста ми е :!: не ја препорачвам

19. crimson

crimson Форумски идол

Четките :D

20. Nika666

Nika666 Истакнат член

Ја земав баш пред нова година, пошто минатата римел ми беше за никаде, поише околу очите имав отколку на трепките... Ми се свиѓа ефектот ама некако многу тешко се вади, на пример има маскари само што ќе поминам со памукчето се вади, али ова ептен ептен тешко излегува. Сепак мислам дека следна ќе ми биде телескопик и дека ќе се држам до неа бидејки ни една не дава таков ефект... :)