Маски за коса

Discussion in 'Коса' started by easyyyyy, Apr 15, 2011.

1. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Ја има ли некој пробано маскава [​IMG]?

2. karina8

karina8 Популарен член

Јас сум презадоволна од маскава, дефнитивно е прекрасна.

3. naturally

naturally Популарен член

Veke tret pat stavam od maskata za kosa od maslinovo maslo Planet Spa I zabelezuvam promeni, kosata mi e posjajna pomazna I posvilenkasta :) . Se nadevam so redovno koristenje ke ima podobri rezultati.
    Of mobile sum nemam make poddrska :|

4. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Феминки да ве прашам , сакам да сменам маска (на балеа користев до сега), сега сакам на Генера да земам, но има неколку врски, која да ја земам? Ако не ви е тешко кажете по некој збор општо за Генера. Мојата коса е виткана но не многу, и ја пеглам па така да и оптетена ми е.

5. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Јас ја користам таа со кокос и многу ми се допаѓа.Косата ја прави мека,нежна,убаво мириса и има убав сјај.Јас сум задоволна, ти ја препорачувам :)

jagodka.18 likes this.
  6. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Јас сега само што си ја земав истата портокаловата од косос, па ќе видам како ќе ми се допадне ;)

EMoonlight likes this.
  7. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Девојки јас барав некаде тема со домашни рецепти за маски за коса ама не најдов, па се извинувам што овде ке пишам рецепт за домашна маска за коса . Доколку сакате поцврст сјај и мекост на косата сварете си една шолја чај од камилица, или две ( во зависност од должината на косата ) ставете 2-3 лажици мед, и една мала лажичка цимет,откако чајот ке се свари ставете го медот и циметот мешајте додека медот не се соедини со чајот, циметот не се соединува па , можно е да ви останат мали трошки од цимет во косата . откако ке ја измиете косата ставете и ја оваа маска држете ја 30 - 45 минути, и повторно измијте је со млака вода . Да ви кажам дека косата блеска, јас ја пробав маскава и сум презадооволна :)

Dea8 likes this.
  8. di-di3

di-di3 Истакнат член

девојки барам маска за виткана коса која ќе може да ми ја скроти мојата ДИВА и да ми ја сплавне дека ми е разлетена на сите страни и ми газе по нерви :(

9. makedonce20

makedonce20 Истакнат член

Во Космо.

Attached Files:

10. kala21

kala21 Популарен член

Портокаловата со ленено семе прекрасна за оштетена коса

11. akita

akita Истакнат член

Дали има маска за коса што кога ќе ја измијам и испеглам и кога ќе излезам надвор косата нема да ми биде надувана, разлетена и кје почне да ми се прекршува?

12. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Веќе 3-4 месеци ја користам, само пофални зборови имам за маскава. Предобра е. :up:

AnaKarenina likes this.
  13. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Од каде ја набавувате маскава ?
    Мојата фризерка ја користи истата и секогаш останувам буквално ваква - :inlove: , кога се враќам откај неа.
    Во Голден Роуз ја има? Како да читав дека Луничка ја набавува од таму или сепак грешка сум прочитала. :$

14. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

^ Ако некој знае каде може да се најде маскава - нека каже!
    Јас последен пат ја купив во април месец 2012, и еве уште имам. Рокот ќе и помине :tmi:
    Баш денес и порачав на фризерката. Сакав да ја пробам онаа од мед и млеко, само таа ја немам пробано, ама фризеркава ми рече дека имала малку потежок мирис и + била за ептен сува и оштетена коса. Па си ја порачав оваа од зелен чај и ѓумбир. И таа од брусница што е за фарбана коса мириса прекрасно! :inlove:

А Мишела, зошто не ја замолиш фризерката да купиш од кај неа?
    Една кутија од 1000ml ќе ти трае мнооогу долго.

15. Hipster

Hipster Форумски идол

Мора да ги има некаде во малопродажба, мојот фризер на ја користи оваа, а гледам сите ја фалат дека е одлична, па и не е скапа за количината.
    Ако некој најде некаде, било каде а да може да се купи една, две, три, а не 50, нека каже.

16. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Ана, одамна се немам појавено кај неа, најмногу заради тоа што не ми се чека, знам дека ги нема на лагер и плус ограничена сум со време.
    Мислам дека се снајдов да ја набавам од друго место, во една специјализирана продавница за фризерска опрема тука кај мене. :)
    Не знам како им се движат цените, но претпоставувам дека се тука некаде, а и не ми е битно.

Мислам дека братучетка ми си ја набавува од некоја продавничка во ТЦ Бисер, ама каде и колку - не знам. Баш ќе ја распрашам, ако успеам да ја најдам и ако е поефтина, ќе ве известам. :)

Hipster, AnaKarenina and Daydream like this.
  17. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Мене ми оговара на генера зелената 99 ден 500мл ја купив од кам

18. lunicka

lunicka Форумски идол

И Seri и таа од аграново масло ги набавувам од кај мојата фризерка.

Mishela likes this.
  19. tigerlady

tigerlady Популарен член

Ќе ме славите за SERI-во. :rofl:

На БитПазар има една продавница за козметика и сите придружни работи, таму ги има маскиве по 250 денари се, јас во ноември мислам земав. Ај сега да пробам да ви објаснам кај се наоѓа:

значи идете на БитПазар од кај Центар нели, го поминувате женски пазар по таа да ја наречеме главна улица и стигате до крај, од десна страна има еден како трговски на два спрата што е. Ќе свртите тука лево и од левата страна има цела редица продавници, има за волници, за алишта итн. Не сум сигурна која по ред, ама има и продавница за козметика, не се утнува со стакла е и се гледа дека има козметика. Таму ја имаше јас кога бев и тоа во изобилие, нова беше продавницата не ми се верува дека ја затвориле.

Немојте да сте отишле по 50 да купите, многу жени сме :rofl:

20. lunicka

lunicka Форумски идол

250 ден???Мене 600 ми ја наплати [​IMG].

Dea8 likes this.