Маски за коса

Discussion in 'Коса' started by easyyyyy, Apr 15, 2011.

1. tigerlady

tigerlady Популарен член

^

100% 250 e, дури и цената уште ми е залепена на кутијата.

2. Hipster

Hipster Форумски идол

Ти ми рече, сега јас тебе- ќе те женам :D :rofl: :rofl:

tigerlady likes this.
  3. baby-star

baby-star Популарен член

Извесно време ја користам маската Seri од мед и млеко за сува и оштетена коса и сум презадоволна.

4. mims-89

mims-89 Форумски идол

Дај некој нека купи од Шери маскиве за сите, јас на Бит Пазар нема шанси да се снајдам. :D Може порачка преку некој да се направи?? :D
    Кажете на друго место кај ги има, по маркетиве негде....??? :^)

5. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Фала ти tigerlady за информацијава :* Јас планирам деновиве да си купам , па сакав да прашам дека има различни која за каква коса е ?
    Јас ги најдов овие три вида, и планирам таа со мед да ја земам

Attached Files:

6. karina8

karina8 Популарен член

Кај ја има поточно на Битпазар?? Кај трговскиот што мислам дека за него зборуваш, има една голема продавница за играчки, плишани мечиња така нешто, таму некаде од страната кај многуте продавници или кај му доаѓа, некаде внатре во пазарот ?

7. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Три вида Шери маски има :)

Зелен чај и ѓумбир - за сите видови.
    Брусница - за фарбана коса.
    Мед и млеко - за сува и оштетена.

Првите две мирисаат прекрасно, двете имаат одличен ефект, ги имам пробано. А последната мириса малку потешко, барем според мојават фризерка.

jagodka.18 likes this.
  8. jagodka.18

Фала ти Ана :)

9. BeautyAndTheBeast

BeautyAndTheBeast Популарен член

10. lal

lal Истакнат член

Dali gi ima ovie maski nekade na drugo mesto?Gi ima li vo Golden Rose?

11. jagodka.18

Девојки, денес бев ја земав маскава, ја земав таа од мед и да 250 денари е, и фала ти уште еднаш tigerlady :)

tigerlady likes this.
  12. anggell

anggell Форумски идол

За каква коса е маската ? Добра е ? :wasntme:

Attached Files:

13. poenta

poenta Форумски идол

Маската е за зајакнување и обновување на косата.

anggell likes this.
  14. srcence1607

srcence1607 Популарен член

јас ја користам на Genera и многу ми се свиѓа онака, посебно таа од кокос :D за зајакнување е мислам

Twinkles and EMoonlight like this.
  15. oblace1

oblace1 Популарен член

Ги гледав маските на Хоби, но никаде не сум прочитала критика за нив, па ме интересира какви се, ако ги има некој користено дали е задоволен?
    А сакав и да прашам за останатите средства што ги имаат, млеката за коса мислам дека беа.

16. SpoiledBaby

SpoiledBaby Истакнат член

Еве јас ќе коментирам,ја имам маската скоро цел месец-ја имам таа од кокос,освен што убаво мириса друго ништо нема ефект,јас највеќе ја зедов за ресчешлување на косата,ама искрено не би ја купила пак,сепак секоја коса е различна,можеби тебе ќе ти биде добра.

17. Twinkles

Twinkles Истакнат член

користам Genera маска за коса , таа зелената , ептен е убава , ја прави косата мазна и сјајна:)
    и лесно се чешла..задоволна во секој случај:)

18. crazylady

crazylady Форумски идол

Mене од маскиве многу ми се мрси косата, а косата во последно време многу ми е разлетана и наелектризирана.
    Ај препорачајте ми некоја .

19. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Да не ставаш на коренот од маската?

20. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Е за ова сакав да искоментрам, значи според мојата бивша фризерка во која имам многу доверба, маска или регенератор не се става единствено на скалпот, додека може по цела должина, нормално нели највише на врвовите како најранливи. И логично ми е, баш кога ја прашав што мисли ми рече „Абе види џабе ти е да ги негуваш врвовите ако новите и здрави влакна не ги заштитиш, врвовите може лесно да ги скратиш но ако остатокот од косата не е доволно негуван пак ќе биде крута, сува или разлетана“.
    Според неа и според моето искуство, на скалпот најдобро е да се става масла и пантенол, за здрава и негувана коса најголемо значење има здрав и негуван корен односно скалп.
    Маските и регенераторите не се добри за скалпот највеќе заради силиконите а потоа и остатокот од нивниот состав од причина што сите тие хемикалии ги затвараат порите и не и дозволуваат на кожата да дише и слободно да расне.
    Нормално ако остатокот од косата ви е нормален само врвовите да се суви, тогаш е во ред да се нанесува само таму, додека пак коса која редовно се фарба или третира со топлина треба често да биде потхранувана по цела должина, врвовите се секогаш најмногу оштетени зошто најдолго време се тортурирани.

Едит.
    И баш заради сите тие силикони и хемикалии секогаш ќе им давам предност на домашно приготвени природни маски. Сите овие шлакатарници, мислам на куповни маски и регенератори воопшто не ја негуваат косата, туку претходно спомнатите силикони и други глупости само го „полнат“ и мазнат влакното, меѓутоа ако еднаш ја прескокнете маската/регенераторот косата повторно ќе биде сува. Што значи ништо нема влијание на подолг рок освен маслата кои сепак треба доста долго да се користат за да има резултати.
    Не ме сфаќајте погрешно, не се тотално лоши маските, и јас ја користам еднаш до два пати месечно особено зимно време кога е ладно, зошто баш тие силикони и глупости го заштитуваат влакното од сушењето предизвикано од студот. Е сега и за ова имам теорија дека пак највеќе имаат дејство leave-in регераторите, па затоа и зимава почнав повторно да користам спреј за коса.

Не ми замеравајте тотален залуџеник сум за коса, саати и саати имам поминато чачкајќи и барајќи решение за здрава и негувана коса.