Масла за коса

Discussion in 'Коса' started by butterfly33, Jul 4, 2012.

1. Elence93

Elence93 Форумски идол

Ова кокосово масло и сите останати во такви шишенца немаат врска со оние природните, некој мал процент можеби содржат. Точно е дека ја прават косата помека, сум користела од орев и кокос, но тоа е онака површински до наредно миење. Затоа мој совет е да купите од тоа во тегличка. Далеку е поскапо, но подолго ќе ви трае. Плус, може да се користи и за нега на лице и тело. :)

2. Silver.E

Silver.E Популарен член

Прочитај одзади да видиш што содржи (само 2 состојки има): масло и мирис од кокос.
    Значи НЕМА НИ 1% КОКОС.
    Слободно фрли го в канта.

**

И читајте на декларациите, не секое масло е масло. Маслата треба да бидат ладно цедени, необработени, истовремено да се безбедни за внатрешна и надворешна употреба и вообичаено се поскапи (бидејќи потешко се добиваат).

mims-89, renata77 and koritsaki like this.
  3. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Се согласувам со Силвер, тие масла не верувам дека се квалитетни,секогашда се чита што содржи, квалитетните масла обично се продаваат во мала милимитража по скапа цена. Во космо имате 30 мл мислам беше чисто масло од арган 980 денари, макадамија масло , и составот читајте го секогаш, подобро да земете нешто скапо што ќе врши работа одколку нешто што само парите џабе ќе си ги фрлите :)

Silver.E likes this.
  4. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Девојки шти мислите за ова масло за коса од Гарниер ? Јас сакам да го земам , па сакам да видам дали и вие сте задоволни од него ? :)

5. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

И мене ме интересра, долго време се мислам дали да го земам, па ако некоја веќе го има нека даде коментар. :)

6. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Си го купив и јас кокосовото од Зегин , негде околу 300 денари беше. Премногу ми помогна. Косава ми е сјајна , цврста , здрава , а лицево стакло. Нема ефект од првото ставање , али има огормни резултати. Ако земете кокосово нема да згрешите.

anggell likes this.
  7. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Иам стаено еднаш Чичково го држев 3 саата и толку. Од тогаш навака неам ставано масла и неам намера да ставам.

8. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Someone ?

9. annii

annii Популарен член

Кокосово масло, ладно цедено на Биона.
    Ставив, дури и повеќе од што требаше и се чудев после тоа како само ќе ја исплакнам косата. Ама па затоа, косата после тоа каде каде и поздрава изгледа. Го ставам преку едно миење, ја мијам со благ шампон.
    Ама за се` се наоѓа маслово. Лицето после тоа помеко амин, а и како додаток во исхраната се додава.

Го користев и бадемовото масло, ама и немаше некои резултати, иако пишуваше дека и тоа е ладно цедено. Ќе купам пак и ќе ги комбинирам и двете.

Толку ја негувам, за на крај да ја скратам пак до раменици. :smirk:

10. Silver.E

Silver.E Популарен член

Јас имав од друга фирма, вакво мешано масло, ама кокосовото повеќе се покажа.
    А, каде го најде ова ? Не го имам видено низ продавниците...

11. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Ани од каде го купи маслото ? Ова изгледа доста подобро од маслата на Фитофарм и Галафарм, а читам дека си задоволна. Не се грижи за косата, ако ти е до раменици ќе ти порасне. :*

А сакам да ви кажам дека тоа маслото кокосово од Далиа сум го користела( го нанесов на коренот и на врвовите и во споредба со другите масла потешко се мие), ама според мене тоа е обично масло кое има таква арома, зошто кокосовото масло е поскапо, па и кај нас не верувам некој да дава поголема сума на пари за масло за коса.

12. Giovanna

Giovanna Популарен член

Јас ова го земав од Зегин 360 денари. Преубаво мириса, не можам да се заситам. Имам едно друго мириснато тоа како на нешто ужегнато мирисаше, а исто од тегличка вака, не од оние парфимираните. Не ми текнува која фирма беше :?:
    Го препорачувам за се'. Јас го шлапам и на коса и на тело и на лице. Кожата буквално ми сјае. Косата и онака ми е здрава и сјајна, па заборавам да ставам често, ама веднаш се приметува резултат. Мека е како свила и изгледа негувано.

Мене за таа количина не ми е скапо, а особено ако земам во предвид дека баталив и млека за тело и се од кога го имам, може и во ќар ќе испаднам.

13. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Ми измамми насмевки, мора да го пробам :lol: :lol: :lol:

14. annii

annii Популарен член

Абе ова не е масло, ова ти е зејтин. :lol: Најсериозно откритие ми е на векот. Јас како редовна по продавнициве за здрава храна, 180 гр. 290 ден. ТЦ Буњаковец, пред кафичите има продавничка за здрава храна. После Шатци некако му доаѓа.
    Се надевам и дека Nausicаa ќе прочита. :hai:

pupi.girl likes this.
  15. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Феминки кога сме на тема масла за коса морам да го пофалам моето најново откритие, мацлото на Пантен Кератин рипеар оил. Не знам дали го има во Македонија бидејќи не го набавив тука туку во Србија во парфимерија и беше околку 250 денари. Го ставам после капење на косата, на сува коса на врвовите кои ми се прилично оштетени. Маслово има некоја маслено-водеста структура не е мрсно и не ја мрси косата, ставаш на косата и после 10 мин самото се суши и дава убав мирис, и влакното станува поцврсто и долните оштетени врвови на косата си мазни и изгледаат убаво. Од се срце ви го препорачувам.

Attached Files:

resenska likes this.
  16. bluelagoon

bluelagoon Истакнат член

Сум читала доста и за маслото од нане (ментол) , ама колку што знам такво во живот не сум видела. Има некој што видел , и ако видел колку чини?

17. jok

jok Истакнат член

Јас сум слушнала за етерично масло од нане, за обично не.

18. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Денес ми стаса од Aliexpress. Ќе пробам па ќе пишам резултати.

19. skygirl

skygirl Истакнат член

Aschenputtel која цена го зеде? Јас си купив арганово масло од биокулт.
    а ќе го купам и кокосовото масло, тоа во тегличка.

20. anggell

anggell Форумски идол

Колку го зема ?