Матура

Discussion in 'Мода и стил' started by Janaaa, Dec 1, 2009.

1. coeur

coeur Активен член

Може нешто слично на ова :) изгледа интересно и уникатно

Attached Files:

Tammchy likes this.
  2. MalaMedena

MalaMedena Истакнат член

3. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Годинава јас колку што видов, имаше невести за матурата со бели фустани, од сите бои баш бела? |(
    Инаку овај мене ми се свиѓа, со мааали корекции кај деколтето, и секако занемарете ја бојата ^_^

Attached Files:

4. MalaMedena

MalaMedena Истакнат член

баш ми се допаѓа вакво нешто

5. feminium

feminium Истакнат член

женски има некоја шиено кај Ива??
    https://www.facebook.com/AtelierByIva
    Ако има некоја нека ми пише во ЛП :hai: :hai:

Attached Files:

6. Pelikan

Pelikan Активен член

Да бев сега матурантка воопшто немаше да се замарам. Немаше ни да шијам, ќе си купев фустанче до 2000денари и чао пријатно.

7. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Attached Files:

LaraSolare likes this.
  8. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Attached Files:

• 08.jpg
      08.jpg
      File size:
      62.6 KB
      Views:
      255
  9. BeautyAndTheBeast

BeautyAndTheBeast Популарен член

исто и мене ме интересира мислење за Ива?

10. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Девојки ако може некоја слика од кратко фустанче. Битно ми е да има некаква лента под градите некаде, и од лентата надолу да паѓа слободно. Нешто слично на тоа во споилер. Ви благодарам. :)

Attached Files:

• 2.jpeg
      2.jpeg
      File size:
      317.1 KB
      Views:
      172
  11. diamonds5

diamonds5 Активен член

Девојки да ве прашам што мислите вие дали подобро е кратко фустанче или долго за на матура? :)

12. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Според мене не може да се каже кое е "подобро" бидејќи сите имаме различен вкус. Какво тебе ти е мерак, во какво се замислуваш такво купи си/сошиј си. Јас минатата година бев матурантка и по долго размислување кратко сошив и бев презадоволна, но сега да сум ке шијам долг (напред краток позади долг :) ) . Пак ќе кажам се е работа на вкус :)

13. So-Seductive

So-Seductive Активен член

14. frangipani

frangipani Истакнат член

Здраво девојки,јас сум нова на форумов,а исто така годинава сум матурантка па ме интересира да не знаете случајно некоја/некаде што шие циркони зашто си најдов еден сооооооооооовршен фустан :inlove: ама пустиот цел е со циркони па ако знаете ќе ве замолам да ми кажете..поздравче до сите :*

15. Maria.Vampire

Maria.Vampire Нов член

Еве од мене неколку примери што јас би ги носела.Алергична сум на пренакитени,свечени фустани па еве нешто што е во мој стил и што сигурно би било единствено на матурата.А и не само тоа - не ке морам само на матурата да носам.

Во секој случај,јас би направила измени мали во комбинациите :)

Attached Files:

Blue.Ribbon and Avenged like this.
  16. feminium

feminium Истакнат член

може е офф може не е но мене ме интересира една работа: стално го слушам болдираново и си размислувам па ако еден фустан е соодветен ајс да го носам за прилика која што не е матура дали бил соодветен за матура??
    Матурата е сепак една свечена прилика бара нешто соодветно, е сега ако едно фустанче мене ми е соодветно за матура(елегантно,свечено...) нормално не ќе оди за друга прилика(освен свадба на ептен блиски или апсолвентска), ако пак оди за друга прилика за излегување, што ја знам што според мене не бил соодвете за приликата матура.

Што мислите вие дали еден фустан може да биде соодвете за матура ако ви е соодветен и за обичен ден,излегување...едноставно да речам друга прилика??

Секако секој си иам свој стил да се разбереме тоа го почитувам, еве јас ги сакам фустаните од црвениот тепих и јас сум матуранка и планирам нешто вакв како на сликиве:
    моделиве ќе претрпат соодветни трансформации но во основа ќе биде или сирена модел или до половина тесен надолу широк со некои делови на да речам чипка(матријал како оно плавиот)

е сега јас овој фустан што го планирам за матура ама никако не ми иде да го користам за нешто друго :?:

Attached Files:

eliesaab and BeautyAndTheBeast like this.
  17. diamonds.in.the.sky

diamonds.in.the.sky Истакнат член

Значи вака.. минатата година бев матурантка и бев облечена во долга црна тоалета, за модел ми служеше фустан на Ким Кардашијан. Излезе идентичен, фустанот е преубав, но кога би се вратила назад, не би го направила тој избор. Би облекла фустанче, не кратко, туку онака малце над коленици, некоја свежа боја, по можност бела, и што помалце детаљи на него.
    Сите се возбудени пред матурската вечер, но после неа сите реализираат дека колку сме поедноставни, толку сме поубави и да ви кажам, поубаво ќе си поминете, бидејќи нема да мислите НЕКОЈ ДА НЕ ВЕ ЗГАЗНЕ па да паднете или нешто слично, затоа што нашиве матурски вечери не се вечери од типот ДОДЕЛУВАЊЕ ОСКАРИ, та црвени килими и незнам што. Размислете убаво идни матурантки & со среќа. :*

Chica-Linda likes this.
  18. vanilla.95

vanilla.95 Активен член

Се заљубив во фустанчево, но тука сигурно никаде нема да го најдам вака како модел, а и незнам каде би можела да најдам баш таков материјал со таков принт :?:

Twinkles likes this.
  19. blairwaldorf4ever

blairwaldorf4ever Нов член

Каков фустан би носеле за матура долг од стилот на сирена или долг со корсет и широк од половина? Јас се двоумам помеѓу двата. Исто така ке ве замолам да ми препорачате каде е најдобро да го сошијам фустанот.
    Бидејќи моделите што ги сакам се малку повеке комплицирани за правење мајка ми ме советува да купам фустан а не да шијам, но јас не би сакала да видам некоја друга девојка со фустан ист како мојот

Attached Files:

20. Kaley

Kaley Популарен член

Миличка еве неколку фустанчиња со таков модел :*

mili4ka123 likes this.