Матура

Discussion in 'Мода и стил' started by Janaaa, Dec 1, 2009.

1. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Вие што сте матуранки какви фустани планирате да носите кратки или долги? :D

2. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Краток :D Веќе си порачав од Aliexpress, дај боже да ми биде погоден, и да биде се како што треба :D

Anna-Banana likes this.
  3. mamma-mia

mamma-mia Популарен член

@Anna-Banana Премногу е рано, ама јас со подготовките за вечерта веќе завршив. Сакав се' да средам со време, па веќе во второ полугодие да се посветам на испитниот дел (знам дека ако оставам нешто, мозокот ќе ми лета по облека тогаш кога најмногу треба да се концентрирам). Фустан шиев кај Филиповиќ, после втора проба го зедов. Долг е. Поминав до city mall, во две/ три продавници. Веднаш избрав штикли и плик. Фустанот ми е едноставен, а елегантен. Не сакав да се трупам со акцесоари, купив само обетки. Тоа е тоа.

Anna-Banana likes this.
  4. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Знам дека е премногу рано ама јас ептен сум неодлучна,морам да одам до пред Нова Година кај некоја шнајдерка да закажам за шиење,ама не можам да се одлучам :\
    Со здравје да си го носите инаку :D

5. kim.k

kim.k Популарен член

i jas sakam da shijam :D znaete nekoja dobra shnajderka, poso imam povekje baranja? :D

6. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Јас би ја препорачала Фросина Младеновска од Кисела јабука (после Ѓорче). Јас кај неа го шиев мојот фустан за матура и сум ПРЕЗАДОВОЛНА.

kim.k likes this.
  7. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Јас годинава сум матурантка и постојано некои велат поубаво да се шие други поубаво да се купи .... како мислите? Во глобала јас подетално за фустан ќе мислам второто полугодие и би сакала долг тесен, црн фустан ама не се знае што ќе налепам.

8. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Јас цело време си барам фустани:D Сакам да биде негде до колена или над колена, тесен. За боја немам одлучено, рано е сеуште. Во глава од прилика имам замисла како би изгледал. Сакам да го носам и после, не планирам да ми седи во плакар.. Иначе планирам да го шијам кај Ивана (така мислам дека се вика:wasntme:) во Ѓорче. На сестра ми и има шиено неколку фустани до сега па сите и се погодени, така да сигурна ми е. :)

9. jabi

jabi Истакнат член

ии јас сум овааа година матурантка постојано разгледував различни модели на фустани за шиење несакав да шијам бидеќи на повеќето фустаните не им излегуваат такви како што требало..па затооа го порачав од интернет ии треба да ми стигни за 1 недела мозеби сеуште е рано ноо сепак јас да си имам се предвреме иначе фустанот е долг нее е кич за да несум како некоја теткицаа.на горниот дел има како светки ии надолу е обичен бојата е светло синаа...ии одвај чекам да ми стигне да видам каков ке биди дали сум го погодила :D

Majakisss likes this.
  10. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Девојки, почнуваат полека овогодинешните матурски еуфории па би сакала да побарам совет.

Сакам да шијам долг фустан и материјалот обавезно од половината надоле сакам да е жоржет онака само пуштено лелеаво. Меѓутоа немам никаква идеја како да изгледа горниот дел од фустанот. Се утепав барајќи по интернет ама не најдов ништо интересно за горниот дел. Ќе напоменам дека не сакам чипки да има или оние цели корсети шљокици и камчиња везени и затворени до грло фустани, сакам да ми е комотно зашто не трпам затворено напред, па ако ви се види нешто интересно или ви падне на ум, споделете.

Исто така се двоумам околу бојата. Се мислам помеѓу вино боја фустан со крем штикли-сандали, ташна се тоа додатоци или пак некоја понежна светла розева исто така со крем нешто или друга боја која мислите дека би одговарала. Секоја ваша идеја е добредојдена.

11. JANAz

JANAz Истакнат член

Ако шиеш со време, а попаметно е да се купи зашто нема да се замараш со постојани проби, нервози итн .

theowndemon likes this.
  12. Rose96

Rose96 Форумски идол

13. ELEONORA <3!!!

ELEONORA <3!!! Активен член

Можеш да одбереш некое кратко фустанче ама да не е минич туку да е нешто убаво еднобојно со убави штикли мое мислење е и косата да ти биде со венче плетенка :) и надоле колкни ако ти е долга косата а ако не тогаш можеш пеглана или фенирана поздрав :D

14. Rose96

Rose96 Форумски идол

15. marristovska1

marristovska1 Истакнат член

Јас го шиев мојот фустан во Сакам Мода и сум повеќе од презадоволна. Тоа ми беше прв пат да шијам фустан и ептен ми беше страв дали ќе искочи како тој што го сакав јас, дали ќе ми стои убаво... Кога ме викна на проба, верувале или не, немаше никаква потреба за било каква корекција. Фустанот беше прекрасен !! И одтогаш нонстоп шијам фустани кај неа, до сега сум презадоволна :)
    Еве ви линк на фб, можете да ги видите фустаните :)
    https://www.facebook.com/sakam.moda

roxy123 and ELEONORA <3!!! like this.
  16. Monicaa

Monicaa Истакнат член

Да не знае некој колку земаат за долги и кратки фустани во Кокев од прилика?

17. ELEONORA <3!!!

ELEONORA <3!!! Активен член

Душо краток ти треба, а не долг...
    Кажи ми висока ли си??
    Ако си висока тогаш можеш долг фустан, а ниска ако си
    краток ти треба со убави подпетици не многу ниски и не многу високи значи стандарт...:)

18. Katina007

Katina007 Истакнат член

Јас си шијам кај Ива Спасовска, треба крај на март да биде готов. Ќе носам долг зашто сум висока

19. Barbieeeeeee

Barbieeeeeee Истакнат член

Кажете ми некој добар дизајнер што прави убави креации може и од странство не мора да е од кај нас Итно е многуу :*

20. beliver

beliver Истакнат член

Јас веќе почнав да шијам фустан. Висока сум доста и ќе носам долг фустан али дводелен ќе е.бордо боја... долниот дел со шлиц а горниот ко корсетче со прерамки .. ќе има едно 3 цм простор меѓу двата дела..без никакви џинџурии по него.. сакав да биде нешто што ќе можам и отпосле да го носам..
    си закажав и шминка во фран..уште за фризура се мислам каде...
    и да прашам дали знае некој дали лани во ФРАН имало матурски пакети некои од типот шминка и фризура . па да чекам или да си барам за фризура на друго место?