Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Матура

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Janaaa, 1 декември 2009.

1. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Вие што сте матуранки какви фустани планирате да носите кратки или долги? :D

2. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Краток :D Веќе си порачав од Aliexpress, дај боже да ми биде погоден, и да биде се како што треба :D

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mamma-mia

mamma-mia Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    2.268
    @Anna-Banana Премногу е рано, ама јас со подготовките за вечерта веќе завршив. Сакав се' да средам со време, па веќе во второ полугодие да се посветам на испитниот дел (знам дека ако оставам нешто, мозокот ќе ми лета по облека тогаш кога најмногу треба да се концентрирам). Фустан шиев кај Филиповиќ, после втора проба го зедов. Долг е. Поминав до city mall, во две/ три продавници. Веднаш избрав штикли и плик. Фустанот ми е едноставен, а елегантен. Не сакав да се трупам со акцесоари, купив само обетки. Тоа е тоа.

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Знам дека е премногу рано ама јас ептен сум неодлучна,морам да одам до пред Нова Година кај некоја шнајдерка да закажам за шиење,ама не можам да се одлучам :\
    Со здравје да си го носите инаку :D

5. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467
    i jas sakam da shijam :D znaete nekoja dobra shnajderka, poso imam povekje baranja? :D

6. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    Јас би ја препорачала Фросина Младеновска од Кисела јабука (после Ѓорче). Јас кај неа го шиев мојот фустан за матура и сум ПРЕЗАДОВОЛНА.

На kim.k му/ѝ се допаѓа ова.
  7. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.782
    Допаѓања:
    169.607
    Јас годинава сум матурантка и постојано некои велат поубаво да се шие други поубаво да се купи .... како мислите? Во глобала јас подетално за фустан ќе мислам второто полугодие и би сакала долг тесен, црн фустан ама не се знае што ќе налепам.

8. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.626
    Допаѓања:
    13.307
    Јас цело време си барам фустани:D Сакам да биде негде до колена или над колена, тесен. За боја немам одлучено, рано е сеуште. Во глава од прилика имам замисла како би изгледал. Сакам да го носам и после, не планирам да ми седи во плакар.. Иначе планирам да го шијам кај Ивана (така мислам дека се вика:wasntme:) во Ѓорче. На сестра ми и има шиено неколку фустани до сега па сите и се погодени, така да сигурна ми е. :)

9. jabi

jabi Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    ии јас сум овааа година матурантка постојано разгледував различни модели на фустани за шиење несакав да шијам бидеќи на повеќето фустаните не им излегуваат такви како што требало..па затооа го порачав од интернет ии треба да ми стигни за 1 недела мозеби сеуште е рано ноо сепак јас да си имам се предвреме иначе фустанот е долг нее е кич за да несум како некоја теткицаа.на горниот дел има како светки ии надолу е обичен бојата е светло синаа...ии одвај чекам да ми стигне да видам каков ке биди дали сум го погодила :D

На Majakisss му/ѝ се допаѓа ова.
  10. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Девојки, почнуваат полека овогодинешните матурски еуфории па би сакала да побарам совет.

Сакам да шијам долг фустан и материјалот обавезно од половината надоле сакам да е жоржет онака само пуштено лелеаво. Меѓутоа немам никаква идеја како да изгледа горниот дел од фустанот. Се утепав барајќи по интернет ама не најдов ништо интересно за горниот дел. Ќе напоменам дека не сакам чипки да има или оние цели корсети шљокици и камчиња везени и затворени до грло фустани, сакам да ми е комотно зашто не трпам затворено напред, па ако ви се види нешто интересно или ви падне на ум, споделете.

Исто така се двоумам околу бојата. Се мислам помеѓу вино боја фустан со крем штикли-сандали, ташна се тоа додатоци или пак некоја понежна светла розева исто така со крем нешто или друга боја која мислите дека би одговарала. Секоја ваша идеја е добредојдена.

11. JANAz

JANAz Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    16
    Ако шиеш со време, а попаметно е да се купи зашто нема да се замараш со постојани проби, нервози итн .

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
  13. ELEONORA <3!!!

ELEONORA <3!!! Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    Можеш да одбереш некое кратко фустанче ама да не е минич туку да е нешто убаво еднобојно со убави штикли мое мислење е и косата да ти биде со венче плетенка :) и надоле колкни ако ти е долга косата а ако не тогаш можеш пеглана или фенирана поздрав :D

14. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    На Андреа Ивана и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  15. marristovska1

marristovska1 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2015
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    136
    Јас го шиев мојот фустан во Сакам Мода и сум повеќе од презадоволна. Тоа ми беше прв пат да шијам фустан и ептен ми беше страв дали ќе искочи како тој што го сакав јас, дали ќе ми стои убаво... Кога ме викна на проба, верувале или не, немаше никаква потреба за било каква корекција. Фустанот беше прекрасен !! И одтогаш нонстоп шијам фустани кај неа, до сега сум презадоволна :)
    Еве ви линк на фб, можете да ги видите фустаните :)
    https://www.facebook.com/sakam.moda

На roxy123 и ELEONORA <3!!! им се допаѓа ова.
  16. Monicaa

Monicaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    13
    Да не знае некој колку земаат за долги и кратки фустани во Кокев од прилика?

17. ELEONORA <3!!!

ELEONORA <3!!! Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    Душо краток ти треба, а не долг...
    Кажи ми висока ли си??
    Ако си висока тогаш можеш долг фустан, а ниска ако си
    краток ти треба со убави подпетици не многу ниски и не многу високи значи стандарт...:)

18. Katina007

Katina007 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2014
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    358
    Јас си шијам кај Ива Спасовска, треба крај на март да биде готов. Ќе носам долг зашто сум висока

19. Barbieeeeeee

Barbieeeeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    19
    Кажете ми некој добар дизајнер што прави убави креации може и од странство не мора да е од кај нас Итно е многуу :*

20. beliver

beliver Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    59
    Јас веќе почнав да шијам фустан. Висока сум доста и ќе носам долг фустан али дводелен ќе е.бордо боја... долниот дел со шлиц а горниот ко корсетче со прерамки .. ќе има едно 3 цм простор меѓу двата дела..без никакви џинџурии по него.. сакав да биде нешто што ќе можам и отпосле да го носам..
    си закажав и шминка во фран..уште за фризура се мислам каде...
    и да прашам дали знае некој дали лани во ФРАН имало матурски пакети некои од типот шминка и фризура . па да чекам или да си барам за фризура на друго место?