Јас незнам никогаш кога да очекувам да ми дојди, секој месец различно 1 ден порано, 3 дена покасно, 5 дена покасно, 2 дена порано ми варира секој месец, немам раѓано 17 имам еве овај месец ми касни еден ден хахахахаха ама сеќавам дека ке ми иди кај да е.
Мислам дека од 28 до 31 ден е сосем нормална менструација. Но, некогаш знае и повеќе да закасни, некогаш ќе подрани. Штом тестовите се уредни не верувам дека има место за паника. Разговарај со гинекологот нека ти даде мислење, сепак да си со мирна глава.
Имав нередовна менструација со години. Производ на полицистични јајници. Добивав два пати годината еден период. Матичната тогаш ми кажа дека во нормален период од еден до друг циклус, спаѓа се' што е од 21 до 42 дена.
Имам едно прашање.. менструација ми дојде во август месец , 11 месеца од породувањето. Август , септември , октомври ми почна точно на 31 ден. Ноември воопшто не ми дојде , а добив на 1ви декември. Од вчера вечерта имам некои траги од крв, при бришење дури гледам повеќе крв за добивање ми е рано, вакво нешто прв пат ми се случува. Да напоменам дека примив вакцина против грип минатиот месец па си викам може тоа да придонело нешто околу мензисот да не ми дојде во ноември. А сега можно ли е двапати да ми дојде? Или можно е да е оволуција? Дури малку ме подболува како кога треба да добијам. Совет?
Дали ви се случува како да ви врија во долниот дел од стомакот пред да добиете? Мене секогаш така ми е...
@edna_malecka Јас не сум стручна,ама имам читано дека спиењето на стомак за време на менструација не чини бидејќи се притискала матката и може повеќе крв да тече.Не се случува кај сите,ама кај некои да. Секако,нека се произнесе некој стручен.
Требаше вчера да добијам и веќе 3 дена ми тече темно кафеав исцедок. Ми се има случувано да ми тече така еден ден пред добивање ама сега многу ми е некако 3 дена, крвта никако да пробие. А имам ептен симптоми за добивање. Му се има ова случено на некој? Почна паника да ме фаќа
Zdravo zenski, jas trebashe da dobijam ovaj mesec na 20-21 no eve vekje ushte nemam...na 12ti dva tri dena imav mnogu malku krv na sekojdnevna vloshka i koga kje se izbrishev...na 16ti krenav temperatura i na 19 ti se testirav za korona i ispadna deka sum pozitivna dali e mozno da mi kasni od koronava ili ima vrska i so toa shto malku prokrvarev na 12ti ili e sosema neshto treto? Isto taka i da napomenam deka pred edna nedela imav mnogu belo pranje kako shto imam pred sekoja menstruacija.Ve molam kazete vashe mislenje bidejkji mnogu se plasham
Мене кога сум настината или болна не ми доаѓа воопшто, или многу малку со доцнење. А за белото прање секогаш една недела пред да добијам имам премногу. Мислам дека доцнењето е поради вирусот(и да било обичен вирус или само настин можеби повторно ќе ти доцнело, барем кај мене е така)...
Бев денеска, но не сакаше да ме боцнат Ерготил зашто дојам. Пиев порано еден чај ама моментално не можам да го најдам, ќе ми донесат за 3 дена. А од сабајле од 8h потрошив едно големо пакување улошки