Што мислите конкретно за последната година некако се плашам кога почна да отскокнува 40 дена.... Јас бројам од денот на доаѓање до наредно доаѓање на циклус. Дали правам грешки луѓе? Гинекологот го прашав и ми вели не гледам проблем. Има слика што ми напиша.
Мене гинеколог ми има кажано дека и до 42 дена циклус се смета за уредно, сепак не сме машини, гледам дека секој месец добиваш и јас не гледам проблем тука
Јас како што знам се смета од датата на завршување. Пример ти завршил циклусот на 06.02 добиваш на 17.03и тука некаде се 40дена рецимо.
Баш така To figure out the “length” of your cycle, begin counting on the first day of bleeding (which is also called “cycle day 1), until the first day of your next period. Значи ако добиеш на 2ри броиш од 2ри до наредно добивање и толку ти трае менструалниот циклус
Денес добив на 23 ден. Предходниот месец 26, предходно неколку месеци на 30 дена. Пред тоа просек некој од 26-29... Ама ова некако прерано. Се ми е уредно, ехо, пап, хормони, проверемо пред околу 2 месеца...
https://mk.meadowbrookneurology.net/2743-the-concept-of-the-cycle-of-monthly-norms-and-deviat.html Детално кој сака еве линк ⬆️
Мене месецов ми подрани, на 23ти ден. Никогаш не ми се случило да ми дојде волку рано. Имав многу стресен настан 4-5 дена претходно, ама нели од стрес касни?
Течностите и водата немаат врска. Ако немате менструација со денови а сте исклучиле бременост , само можете да се консултирате со лекар.
Од стрес се пореметува циклусот, не мора да значи дека касни, некогаш и подранува. Мене поради стрес 3 месеци порано ми доаѓаше и од точен редовен циклус хаос ми стана.