Душичке, прво израчунај си на календар на колку дена ти доаѓа мензисот. Тоа што кажуваш на крај на месец, не значи ништо. Само така можеш да знаеш дали ти касни, и колку дена. Потоа, за дечкото, не верувам дека би те лажел, ако свршил веројатно и он би се испаничил и би кажал. Јас би те посоветувала да си купиш еден тест од аптека, но прво изброј ги деновите од прв ден на мензисот до прв ден на другиот. Види дали ти се поклопува шемата од повеќе мензиси до сега, па да знаеш дали воопшто ти доцни. И најбитно: ти си млада девојка, не се согласувај да имаш односи без заштита, без разлика колку добро го познаваш партнерот. Не само од бременост, туку да се заштитиш од потенцијални инфекции, и полово преносливи болести. Ова е само добронамерен совет. Се надевам дека се ќе излезе како што треба.
Сега гледам: си добила откако сте се разделиле, а после тоа сте немале односи; ако е така, не е можно да си бремена.
Ti blagodaram za sovetov, no togas nemavme vreme za rasmisluvanje i sve se slucuvase nabrzina. No sea sve e vo red sinokja mi dojde jas za dzabe sum panicev tolku mnogu. No sepak ti blagodaram za sovetot
Дали ви се случило да ви пораснат т.е како да ви отечат градите за време на менструација? Мислам дека не се мој, буквално немам дома градник кој можам да го облечам а да не ме стиска вчера и денес и ме болат..
I mene mi tece samo na toalet Hartija..pri mokrenje Samo..eve denes 5 den nekoi partali samo I Palku poveke tece ..prvpat mi se slucuva ..inaku od januari navaka mi e oskudna menstruacijata bev vo mart na ginekolovg nisto ne mi rece...vcera na 4 den me bolese stomak I denes na 5 den kako na 1 den sto mi bilo...I denes se rawkrvare...sto ti rekoa tebe ma pregled
Isto mi se slucuva I mene 5 dena cista yloska ..eve denes 5 den malku krvarenje .pa I nekoi kako partali sluzavi..ne znam sto e ova
Се прочистуваш, не се партали тоа, туку делови од неоплодените јајце клетки, помешани со крв и слуз од матката..
Јас проверив хормони, океј ми се... Tsh ми е само над граница, можно е да е од тоа. Пијам терапија, ама изгледа ќе треба појака.
Во државна, мислам околу 300-400 денари беше, не се сеќавам добро. Види со матичниот гинеколог, ќе те упати подобро.
Дали се соочувате периодов со доцнење на менструацијата или само кај мене е вака? Еве веќе поќе од една недела сум со симптоми и цело време си велам денес ќе пробие ама ја нема. Обично добивам на 28/9 дена а денес 31ви ден ми е, уште ништо. Односи последно имав само со заштита така да бременост исклучувам. Месецов одев поактивно на фитнес, ослабив некое килце ама ништо претерано за да ми се поремети циклус. Имам искуство со доцнењр на менструација во овој период од годината, пред две години ме изваде од памет, на 36тиот ден ми дојде, можда и самата промена на времето влијае.
Да, и мене во преод од едно на друго време ми доцни, се си влијае, и тоа што си ослабнала малку, и времево што менува во секунда, ако си била под некаков стрес...
Дали ви се случило овулација веднаш после циклус, значи штом престане, одма? Прв пат ми е вака, обично околу 11 до 15 ден ми е горе долу. Овој месец на 8 ми ден ми почна, само што ми заврши циклусот. Јас имам 6,7 дена циклус. Баш ме зачуди, јас ја препознавам по тапата болка од една страна и исцедокот кој го имам.