Здраво девојки, Месецов имав незаштитен однос одприлика една недела пред да треба да добијам. Еве веќе една недела ми касни а до сега имав редовен циклус. Приѕоа периодов ми беше доста стресен со нередовно спиење и лоша исхрана, а и повремено осеќам блага болка во долен дел од стомакот како пред добивање обично. Ме фаќа паника за бременост иако не би требало. Ваше мислење?
Ne panici ,ako se somnevas deka si bremena kupi si test i napravi go Ako e negativen odi obavezno na ginekolog On najdobro ke ti kaze sto ponataka
Црна и многу густа менструална крв што може да значи? Може да е нешто загрижувачко? Нема скоро термини кај матичната
Не мора да значи нешто, може е стара крв која останала од порано. https://www.crnobelo.com/zivot/zdra...a-sto-koga-menstrualniot-ciklus-ima-crna-boja
So sigurnost nema svrseno vo mene pa mislam deka ne bi trebalo da sum bremena. Sepak epten mi e strav
Dali prv ili vtor den od menstruacija pokraj bolkite vo stomak imate I zgolemen nagon za defekacija..po nekolku pati a da ne e dijarea
Имам циклус втор ден и денеска забележав тапа болка во јајниците. До сега вака не сум чуствувала болка во јајници од кога ќе добијам циклус. На гинеколог сум дури по две недели. Може да е нешто загрижувачко? Одма помислив нешто цисти.
Devojki zdravo dobivam redovno sekogas na 12 ti ili 13 ti minatiot mesec isklucivo dobiv na 10 ti malku porano. E sega imav odnos nezastiten so decko mi bez da svrsi vo mene na 25 ti togas bev vo plodni denovi a ovulacija mislam sekogas mi e skoro na 29 ti primetuvam po rastegliviot sekret. E sega radi toa sto minatiot mesec dobiv na 10 ti a denes ne dobiv neznam dali da smetam kako zakasnuvanje ili da si cekam pak do 13 ti kako I sekogas so dobivam. So mislite?
Inaku da dopolnam imam pms simptomi mnogu me bolat gradite kako I sekogas I nafrleno dve tri akni.Dali da pravam test ili da pocekam moze da se sluci da kasni ciklus znam no neznam mene dali mi kasni a I vo posledno vreme bas redovno dobivam.
Можно е. Периодов и јас пиев антибиотици и овој месец ми дојде 4 дена порано. Можно е да биде циста, водените цисти најчесто пукаат за време на менструација. Но, од друга страна не мора да значи дека е нешто сериозно. Може да имаш менструални, повторливи болки или краткотрајни отсечни грчеви околу зоната на јајниците додека имаш менструација. Дури чекаш за на гинеколог можеш денојве да пиеш чај од брусница. Менструалниот циклус најчесто се движи од 28-35 дена. Кај тебе се води денес 31 ден, па ден-два покасно не би рекла дека баш ти касни менструацијата, посебно кога веќе имаш пмс симптоми сигурно ќе ти дојде за брзо. Ако не ти дојде за 4-5 дена тогаш би рачунала дека касни. Инаку штом не свршил во тебе, нема шанси за бременост.
Не е ништо страшно, па јас некогаш и до 3 дена имам болки, некогаш вториот ми се најјаки, со мачнини и лошење.
Zdravo! Zosto vo poslednive 3 meseci imam samo Mala kolicina menstruacija prvite dva meseci kako kafeav iscedok posle dr mesec Mala kolicina krv koja traese 2 denavi tolku imam 49 God dali ke me ostava ciklusot neznam ke treba da posetam ginekolog dali nekoj se soocil so vakov problem.
Мораш на гинеколог, според годините и симптомите најверојатно е менопауза. Ама додека не направиш преглед вака никој не може да знае. Има девојки со вакви симптоми со полицистични јајници, или други проблеми. Најдобро консултација и преглед со доктор.
Здраво жени. Некоја искуство со менструација после киретажа? И претходно имав нередовни циклуси и ми каснеше ама откако направив киретажа немам по 40 дена и повеќе. Дали е нормално да се смени вака циклусот? Исто и симптомите ми се сменети, ми се јауваат некаде на средина на циклус, крварам измеѓу циклуси ви период на овулација. А кога треба да добијам ми доаѓа како од ведро небо без никакви симптоми.
Цело лице ми е со мозолчиња, нервозна сум, имам болки во долниот дел од стомакот, бело прање ми тече најчесто, многу ми се јаде благо и викам како хистерична за се и сешто и се ми смета.. А и градите многу ме болат, ама тоа е неколку дена пред да имам менструација, како отечени ми се, сите градници ми се тесни тогаш..