Здраво девојки. Породена сум пред 6 и пол месеци, менс ми дојде после 4 и пол, откако прекинавме со доење. Вторава менструација ми е малку чудна и загрижувачка, бидејќи многу малку ми течи и не како крв, туку како кафеаво. Матичната ми зеде брис пред некое време, чекаме резултати, но ме загрижува бојава. Обично порано имав 5 дена менс и 2 и 3 дена ми течеше обилно, а сега млитаво и кафеаво. Не можам да речам дека е пред менс, бидејќи 3 дена е вака. Мислења?
Здраво. Породена пред 1 година. И после пораѓај редовен мензис на 25 дена. Овој месец ми доцни 13 дена . Направив тест на 7 , 9 и 12 ден доцнење. Кога останав бремена на првиот тест не ми покажа па ај викам ќе почекам . Дали постои можност да сум бремена зошто стварно не сум спремна за уште едно бебе.Еднаш вака ми доцнеше и беше поради непукнат фоликул . Сега си викам и пусти страв да не не добивам.
За да си сигурна провери си преку крв. Мене претходниот месец ми доцнеше скоро 10 дена што ретко ми се случува ама бев со вирус тој месец. Може од стрес, промена на клима, настинки да доцни.
Се чувствувам ужасно, ова не дека барам совет, онака, да си олеснам, одамна вака не ми било. Психички катастрофа, вчера добив, ама сабота и вчера никогаш понервозна не сум била. Се ужаснав од самата себе, се ме нервираше, а денес сум рамна линија со болки во стомак и желба за буквално ништо! Не сум ваква секој месец ама ова ми е едно од пострашните чувства во ПМС. Нервозно, депресивно, анксиозно, никакво чувство, човек да си излезе од кожа
Имам продолжен циклус од скоро 10-11 дена, земав метилергометрин капки, треба да ги земам 2*20, наутро и навечер, кажете ми, чисти ги пиете? Без ништо, мислам не се раствораат во вода?
Devojki sto znaci ako ovolutarniot sekret( proziren rastegliv) trae poveke dena? Obicno mi trae do 5 dena I go snemuva a sega veke 7 dena se namaluva ama pak go ima.. I
Ви се има десено порано 4 дена да ви дојди? Ми се деси во декември ама промена на клима и дојде без ниеден симптом. Сега се бришам кафеав исцедок а симптоми скоро никакви освен силна главоболка веќе 3 ден со ред, а добро и многу благо ми се јадеше. Eве дури сега почна стомакот да ме боли. Простор за паника има или не? Да не си прам секакви мисли во главата...
Пред 2 месеци ми дојде порано 3,4 дена, ништо страшно, потоа скоро 10 дена ми задоцни, а овој месец точно на 28 ден. Се случува. На гинеколог сум од редовна, најредовна , се е ок. Така да нема место за паника. Зависи од време, стрес, настинки, вируси, се има влијание.
I mene mi se desi minatiot mesec namesto na 14 ti mi dojde na 10 ti ama mnogu me bolea gradite znaev deka ke dojde a sega ovoj mesec se uste ne mi e dojdeno inaku na 30 31 den mi doaga.
Zavisi kolku godini imas, nacinot na zivot, hranata, stressed.Moze si imas ovulacija namesto na 15 ti den na 30 den I potoa dve nedeli dobivas. Jas do lani nemav ni odnosi ne ni odev na ginekolog I ciklusot mi varirase od kako pocnav da imam odnosi I bev na ginekolog mene ciklusot sam po sebe mi stana redoven epten redoven duri I porano pocnav da dobivam. Retko se slucuva da mi docni. Sig ne ti e nisto strasno ednostavno takov ti e mehanizmot na doaganje no so tek na vreme ke se sredi I kaj tebe bez hormone bez apcinja e podobro. No sepak pojdi na ginekolog ke vidis deka se ke bide vo red samo ke si olesnis.
posledniov mesec mi dojde na 45 den a kaj clenka na forumov procitav deka na ginekolog i kazale deka normalno e i do 45 den da ti idi a inaku imam 15 god
Дали некој имал кратки циклуси? Последните 3 циклуси ми се на 18ти ден. Пред неколку години имав редовни циклуси, нередовни поради здравствени проблеми (пред две години), редовни на 25 до 28 дена и сега ова на 18ти ден.