И јас сум колку тебе 30, и со две деца, еве сега оваа менструација ми е оскудн и кратко ми траеше денес 3 ден, а веќе како да немам. Пред недела дена бев на преглед, се ми беше во ред и на ехо и со рака, и јајниците ми ги прпверуваше одозгора со рака, о се останато, баш и пишав за ова со менструацијава сега, рече дека е нормално не било ништо страшно, може да било и од стрес.
А во чашата нели вода (најдобро вриена, малце оладена) Исто ако е превише горко, може и засладувач(мед, цимет итн.) Spoiler: . Ете зошто не пишувам во темата за рецепти.
Zdravo devojki minatiot mesec dobiv 12 ti nokta a na 13 ti denta celosno mi probi ovoj mesec eve sega 9 ti gledam kafeavo kako da ke mi doaga. Normalno 3 dena porano da mi dojdi?
Devojki aj pomognete mii, mi kasnit ciklusot veke 10 dena testovi napraiv i preku krv i obicni, ne sum trudna a pustoo enas prv pat vo zivotot odlucev da oda na odmor vo nedela , nekoja ideaa sto da napra da dobija
Еве го пак истиот проблем. Дали од што стомачниот вирус и од стресот што го доживеав, знам дека е смешно, но пак почнав во плодни денови да крварам, болки во долниот дел од стомакот и во десниот јајник,напнатост и нервоза. За ова веќе бев на гинеколог, ми рече дека брисевите се чисти, пап от е чист, колпоскопијата покажа дека имам раничка поодамнешна и треба да се следи. Се што ми даваше, цела терапија ја примав, се беше во ред и сега по којзнај колку месеци еве.
Здраво сакам да прашам нешто имам менструација веќе 10 дена дали е сериозно нешто се плашам да не ми се направи некој проблем а матичната геникологот не ми е тука моментално мислење ? Инаку имав не редовна менструација и сега прв пат ми се случува да имам 10 ден еве
Zdravo sakam sovet kako da dobijam eve vejke 8 dena mi nema dojdeno a stomakot kicmata me bolat nenormalno nejke da probie mislam ke poludam vejke trebase na 15 avgus da dobijam ali nisto eve vejke sme 23 ali nemam dobieno so mazmi imame odnosi ali ne svrsuva vnatre se pazime zasto nejkam uste edno dete dosta mi se dve sea za sea za ponataka ke vidime pa baram sovet kako moze da go probijam ili nesto da napravam da dobijam
А има нешто,, финта "за побрзо да ми дојде? Не прашувам за хормонски апчиња, него чај нешто, имам редовен циклус а баш кога треба да добијам треба на долг пат да одам, искрено страв ме фака знаејки ги моите симптоми
Точно, и мене за свадбата ми велеа да земам за одложување циклус, ама не ризикував, среќа немам болна менструација.
Zdravo devojki imam edno prasanje. Zosto samo pred ovulacija nekako mi e neugodno pocnuva da me zacesuva cat pat. Koga ke mi pomine menstruacija I posle nekolku dena dva tri da receme I posle pak se e vo red krenuva ovulacija I veke nemam nisto nit cesanje nit nisto. Samo tia denovi pred ovulacija neznam dali e do florata nesto pH da se menuva. Lani pravev pap bese vo red sega ke pravam pak I spomenam za toa. Nez dali e infekcija bidejki ne e postojano samo kratko I pominuva a I pred da bidam seksualno aktivna mi bese taka