Ve MOLAM ZA INFORMACIJA OD VAS DOKTOR GINEKOLOG ILI NEKOJ STO IMA SLICNO ISKUSTVO KAKO METO. IMAM 51 GODINA MENZIS NEMAV GODINA I DESET MESECI EVE SEGA NEKOLKU DENA PO MALKU KRVARAM I IMAM BOLKU VO STOMAKOT ,ZAGRIZENA SUM POSLEDNITE REZULTATI OD GINEKOLOG BEA DOBRI ,SEGA VO SEPTEMVRI POVTORNO IMAM ZAKAZANO NO DALI OVA E ZNAK NA NESTO OPASNO ,NEZNAM BARAM VASA SOVET ....VI BLAGODARAM ODNAPRED [mod-kirilica:1y0qbuas][/mod-kirilica:1y0qbuas]
најдобро ке биде да си отидеш сега а гиниколог да не чекаш септември како што сватив ти си во климакс и мислам дека тогаш остава после некое време пак дојде мислам не е ништо за плашење но за да се ослободиш од стрес да не мислиш на тоа најдобро отиди си на доктор за да се увериш дека не е ништо страшно вака нервирјки се можеш само да си ја искомплицираш работата
Imam nespecificen miris na menstruacijata sto ne e normalno za mene, nikogas ne sum imala problem so toa, nemam nikakvi bolki ili drugi problemi. Dali e mozno da imam nekoja infekcija?
Здраво,јас сум тука нова и сакав да ве прашам дали наскоро ќе ја добијам првата менструација,зашто вчера имав многу грџеви и многу страшно ме болеше долниот стомак и страшно ве нервира тоа
Каснење на менструацијата Имам 11 ипол години сега скоро ќе напунам 12 год. Уште немам менструација но вчера имав многу страшни грчеви Дали тоа значи дека наскоро ќе добијам и дали ова со грчевите ќе преставува некаков проблем?
На линков има доста важни и корисни совети,кои ке им помогнат на сите неинформирани девојчиња,се во врска со менструација http://doktori.mk/element/view/520bade431ba1/mesecen-siklus-kaj-zenata
Би ве замолила ако сакате да ми одговорете на едно прашање . Додека немав односи со дечко ми немав никакви менструални болки , но по односи почнав да имам неиздржливи менструални болки во првиот ден од менстуралниот цклус. Во дилема сум дали е тоа од односите или нешто друго ?
мене ми доаѓа секогаш на 28 ден исто време (околу 23:00) но ете забележав оваа и претходниот месец менс. ми е намалена и ми е како парчиња само -кога уринирам ги исфрлувам и толку ... што би можело да е тоа или некоја од феминките да сподели искуство
Значи сакам да прашам,која може да биде причината што ми касни веќе 4 дена? Не станува збор за бременост затоа што не сум сексуално активна. Многу ме загрижува ова доцнење.Се прашувам од што би било бидејќи не сум доживееала некој стрес во последно време,ниту пак сум пиела некои антибиотици.
Здраво феминки. Менструацијата ми започна пред 4 дена, немав проблеми со доцнење. Еве од вчера забележав дека за 3ти и 4ти ден крварам по обилно од вообичаеното и некако бојата е сменета, она баш црвена крв. Од што би можело ова вака да се случува? Инаку во Јули пиев Оргаметрил за одложување на циклусот и потоа ми дојде за 3 дена и ми траеше 5 дена, немав баш никаков проблем. Можно е да е нешто последица од апчињава? Позз
zashto posle prviot seks i toa kinenje na himenot, prvata menstruacija voobicaeno kasni i e pobolna??? Bar taka mi imaat kazano mene i taka mn me boli koa ke dobijam, rikam po doma pa use ova fali
добро каква е вашата менс. еве последнава ми е со "делчиња" темнокафеави и посветли (претпоставувам дека делчињата се дел од матка итн.) но ви се случува ли тоа?
ве молам за помош пред некој ден ми се појави како кафеава течност на гакичките и тоа кај мене секогаш е знак дека треба да ми дојде после ден два или истиот ден но тој ден не ми дојде имавме односи со дечкоми и на неговиот пенис имаше многу густа кафеава течност како крв дури беше еве поминаа неколку дена мене се уште не ми е дојдено а кога се избришам имам кафеава течност ?
и се уште етака , еве веке недела време само понекогаш има по 2-3капки крв инаку од време на време кафеава течност ?
висок пролактин Почитувани,молам за совет. Има повеќе од една година како немам добиено менструален циклус. Двајца гинеколози ми предложија различна терапија. Едниот вика да користам само бромергон (заради високиот хормон пролактин), другиот вели само контрацептивни пилули (јасмин). Дали некој имал слично искуство? Дали да ги користам истовремено?