Менструација

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by emilijakaraivanova, Jan 13, 2010.

1. jovana03

jovana03 Популарен член

Женски..Ми касни 2 недели, не сум имала никаков однос.. Од што може да е? Паника ме фаќа веќе... А ете периодот дојден е веќе 2 недели, јадам ко ненормална некоја, се нервирам, корнам, пиштам.. Ама нејќе да дојди :?:

2. potterholic

potterholic Истакнат член

2 ден од менструација и градите неможам да си ги допрам. Толку многу ме болат што ми иде да си ги сечам :x Зошто така? Исто така чуствувам мала болка кај вагината. Од што може да е?

3. littleflower

littleflower Популарен член

Имам многу обилна менструација, ми се полни влошка на 2-3 часа, ама сосема од горе до долу и тоа ноќни. Гинекологот често ми дава метилергометрил капки 3 пати по 15. Овој пат си ги зедов на своја рака, бидејќи постојано ми е слично. Но овој пат никако да прекине, само додека трае дејството на капките, и потоа пак си продолжува со ист интензитет. Ги има земано некој капкиве и сте имале ли ваков проблем? Петти ден ми е вака, да кревам узбуна?

4. Leonida2

Leonida2 Истакнат член

кај мене пак женски 2 пати овај месец, многу ми е чудно бидејки и до сат ми беше редовна порано и нормално 5 дена траеше и не ми беше обилна, за разлика пак сега овај месец 2 пати ми дојде првиот нормално, а сега првиот ден ми течеше премногу (неможам да се изразам за да ви опишам како ) :lol: и еве втор ден исто како ништо да немам....незнам што е проблемот...можеби од стрес и премногу нерви... ви се случило? :^)

5. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Da,od stres e.Mene lichno ne mi se slucilo,ama na moja prijatelka i se ima slucheno.Odi na genekolog,toj che te sovetuva najubavo.So srekja!

6. imfriendswithamons

imfriendswithamons Активен член

Здраво девојки :) Вака сакам да ве прашам нешто...ми доаѓа секогаш на 4ти но претходниот месец ми дојде на 1ви и ете сега овој месец уште ми нема дојдено. И морам да напоменам дека сум на апчиња веќе цела недела. Вчера имав капка крв ептен малку, а уште не ми е пробиено и многу ми е страв секогаш ми е била редовна и точна. Премногу се нервирав претходната недела бидејќи бев болна па и нешто по дома се карав и мислите ли дека ми касни од нервоза и апчињата или ? И дали мислите дека ќе ми дојде овие денови, бидејќи како што реков, имав ситна црвена капка, а не може да е ништо друго(барем така мислам).. ПОМОШ, ви благодарам однапред. A и морам да додадам дека стомакот ме боли така само како 10-20 секунди па прекинува и градите така малку ме болат. Со дечко ми се пазиме многу, а и испитував мокрача па ако беше до тоа ќе излезеше на резултатот од мокрачата и крв испитував и железото ми е многу слабо...ви благодарам стварно ги ценам вашите мислења :)

7. snegce

snegce Истакнат член

Ми доцни менструацијата...2 дена се ама штом градите не ми се тврди и болни, изгледа не планира да доаѓа во следните 4-5 дена :D Дали е можно поради антибиотиците што ги пиев...и тоа баш се погоди да ги пијам додека ми беше претходната менструација? Јаки беа...Оспен 1500 :worried:

8. mace2000

mace2000 Нов член

menstruacija

Zdravo imam 13 godini uste malce ke pravam 14 a seuste nemam dobieno menstruacia ke mi kazete li to a dali e nekakov problem I dali treba nesto da napravam. :o :o

9. atala

atala Популарен член

Добивањето на првата менструација кај секоја девојка е различно,може кај некои на 12,11,13,14,па дури кај некои и на 9,10 години да дојде,а може кај некои дури и на 15,16,а најдоцна на 17 години да дојде првата менструација.Не се секирај,ќе добиеш кога ќе ти биде времето да добиеш. :!: :hai:

10. marijaz

marijaz Истакнат член

ми треба помош!
    имам 17 години и редовно добивам менструација, но во месец мај немав добиено а сега последната во месец јуни ми трае 12 дена, што е премногу!
    незнам што да правам, и постојано крварам.. а се надевам дека ќе ми престане
    инаку ова ми се има случено и порано на 14/15 години ми траеше доста долго околу 15 дена.
    дали само ќе помине? :(

11. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

На мајками и траеше долго и обилно и мораше на доктор и дадоа инексии.Подобро појди на доктор,зошто многу крв си изгубила.

marijaz likes this.
  12. Stefiks

Stefiks Истакнат член

Здраво ! Имам 12 год. и уште малку ќе полнам 13 :) Сакам да ве прашам зошто имам бело прање? Дали тоа е некој знак дека ќе добијам или пак нешто друго? А во денот се случува да ми протече 2-3 пати, а понекогаш ич :worried: Што може да биде?

13. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Тоа се појавува кога се пијат повеќе антибиотци ама може и без тоа да се појаве.Може да се појаве ако јадиш благо повеќе бидејќи тоа едноставно го потхранува белото прање.Ако нема лош мирис и е баш онака бело мислам дека нема место за паника.Само хигиена треба.Ако има ептен непријатен мирис,те чеша тогаш оди на гиниколог ;)

14. Stefiks

Stefiks Истакнат член

Jадам благо, има малку непријатен мирис..
    А може ли да користам секојдневни влошки, зашто 1 година го трпам :(

15. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Па можеш да пробаш и одмивај се почесто,секој ден ако треба.Јас кога отидов на гиниколог таа ми кажа да не се плашам и вика коге ќе се миеш убаво исчити го.Исто така ми рече јогрут да пијам повеќе.

Stefiks likes this.
  16. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Здраво девојки, сакам да прашам за совет. Сеуште немам добиено, а требаше уште на 23ти јуни! Веќе се загрижив многу. Бремена не би требало да бидам бидејќи се пазиме, а и околу 20ти мај добив и после тоа не сум имала односи. Дали може да е од промена на место на живеење, клима и се останато бидејќи сменив цел континент. Не знам што се случува, ве молам за некој совет навистина сум загрижена.
    Благодарам :)

17. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Дефинитивно влијае климата и промена на местото на живеење. Јас на одмор кога ќе појдам знае да ми касни или порано да ми дојде и ми се пореметува цел циклус (помлку ми трае, не е толку болна, а некогаш знае и да не дојде) а камо ли ти што си преселила на друг континент и претпоставувам трпиш разно разни стресови. :!:
    За на тебе да ти биде полесно ти предлагам да си направиш тест за бременост, но мислам немаш потреба за грижи. поздрав ;)

18. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Секојдневни влошки не ти препорачувам затоа што мојот гинеколог ми кажа дека се одлична подлога за бактерии, и поради тоа може да се оддолжи самото прочистување и борење против инфекциите на самиот организам. Секојдневните влошки ги користам само при крајот на циклусот. И не дај Боже кога би имала некоја инфекција и би користела вагиналети.

Stefiks likes this.
  19. MeganSP

MeganSP Нов член

Знам дека алкохол не се комбинира со апчиња.. ама морам да прашам. Дали е опасно да се пие алкохол во деновите кога се пие Примолут Нор? Сепак одмор, журки .. :lol:

20. the.kitty

the.kitty Активен член

Пред 1-2 дена кога бев во вц се избиршав и видов крв и мислев дека ми дојде ама наредниот ден веќе ништо немаше што е проблемот имам болка во половините и ме болат градите како да треба да ми дојде
    ПОМОГНЕТЕ МИ ! :|