Менструација

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by emilijakaraivanova, Jan 13, 2010.

1. littlevampire

littlevampire Истакнат член

Само мене не ме боли стомак кога ке треба да добијам?:!: Ама затоа ми се појавуваат 1000 бубулици на лицето;(

2. snegce

snegce Истакнат член

Веќе ми е 32ри ден од циклус а од синоќа само при јак напон излегува малку црвено и толку. Ставав и топли работи божем ама исто. Ме загрижува зошто вака ми прави. Ми
    Веќе ми е 32ри ден од циклус а од синоќа само при јак напон излегува малку црвено и толку. Ставав и топли работи божем ама исто. Ме загрижува зошто вака ми прави. Ми се има случено и порано но јас секогаш паничам. Ви се има случено ова?

Last edited: Jun 17, 2015
  3. snegce

snegce Истакнат член

Кај секој е различно. Мене некогаш ме боли некогаш не.

4. Elise

Elise Нов член

Здрaвo, прв пaт пишувaм нa фoрумoв. :) Еве сегa причинa.. Имaм еден прoблем зa кoј веќе и пoчнaв психички дa се oптеретувaм, нештo нaвистинa дa не не е вo ред сo мене. (Првo дa oбјaснaм се сo ред oд пoчетoк) Нaјпрвo ми се пoјaви мaлa инфекцијa зa кoјa сaкaв дa пoјдaм дo гинекoлoг aрнo aмa тaa неделa гo спремaв пoследниoт испит зa нa фaкултет и сите мисли ми беa нaсoчени кoн тo. Инфекцијaтa кoјa јa лекувaв бидејќи и претхoднo знaелa дa ми се пoјaви, кaкo дa стивнa вo меѓувреме, aли пoвтoрнo се пoјaви зa еднa неделa. А oвoј пaт кoгa бев пo мaлa нуждa, беше прoследенa сo темнo кaфенa трaгa нa тoaлет хaртијaтa. Се јaвив нa гинекoлoгoт дa зaкaжaм преглед aмa дoктoркaтa нa oдмoр ми билa и немaa вo пoбрзo време термин пa ми зaкaжa зa дури денес. Вo меѓувреме, ми дoјде менструaцијa aли еве кaкo штo гледaм немa бaш црвенa бoјa кaквa штo секoгaш ми билa, туку е зa некoјa нијaнсa пoтемнa и пoгустa. И не е oбилнa, a мене првите 3 денa секгaш ми се преoбилни. И денескa требa дa гo oткaжaм прегледoт бидејќи кaчив темперaтурa, немoжaм дa мрднм oд кревет. Пa би ве зaмoлилa дoкoлку некoј имa сличнo вaквo искуствo или пaк имa oдреденo знaење вo oвaa oблaст некa спoдели. Бaрем дa имaм некoјa претстaвa зa тoa штo би мoжелo дa биде причинa зa вaквaтa пoјaвa бaр дoдекa не oтидaм нa гинекoлoг. Истo дa нaпoменaм декa менструaцијaтa си дoјде зaеднo сo сите симптoми, нaјнoрмaлнo кaкo и секoгaш.

5. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Staff Member

nisto strasno ciklus ti e toa, kafeniot iscedok moze da se pojavi pred i posle ciklus. Se slucuva i da se menuva i dolzina i obilnost, kako sto kaza i samata si bila pod stres, a i vremeto vlijae se menja pet puta vo minuta. ozdravi pobrgu i ne se plasi ic :)

p. s. od mob pisuvam izvinete za latinicata :)

6. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Јас добив на 23ти јуни.(ептен бледо црвена,колку да видам дека имам) И од тој ден до завчера јас немав крварење. Мислам, 2-3 капки само..бледо црвено ..а не да ми тече .(не користев ни влошка).) И од завчера почна да ми тече како секогаш.. и вчера и денес имав не обилна ама ..онака нормално)
    И претходно ми е вака, секогаш кога добивам..првите дена немам..после почнува. Што е проблемот?:doh:
    Знам дека е загрижувачки. Гинеколог не можам моментално, само кога ќе се вратам дома:|

7. Love86

Love86 Истакнат член

Девојки последна менструација имав на 27 мај. Потоа на 17 јуни(значи на 22-от ден од циклусот) после одење во wc имав крв на тоалетот. Не ми течеше, не ставив влошка, немаше потреба. После така уште 2-3пати ама само кафеаво при бришење. Ме чуди што немав симптоми за доаѓање, а немам ни сега никакви. Инаку да напоменам никогаш не ми има дојдено една недела порано, такво нешто прв пат ми се случи.Можно ли е да е било менструација, толку оскудна? Ќе морам на гинеколог

8. blackred

blackred Истакнат член

Женски аман помагајте! Моментално сум на УН диета и иако имам релативно нормален циклус кога станува збор за редовно добивање последниов пат добив на 21виот ден и ми прекина на 29јуни а на одмор тргнувам на 26ти јули и сакав да ве прашам што да правам за да добијам порано? Не мислам на лекови од аптека што треба со рецепт да ги земам туку работи од типот физичка активност дали помагаат(некаде на форумов прочитав дека вежбите прават поспоро да добијам други викаат дека побрзо), дали поради тоа што сум сеуште на диетава можам да добијам порано?Имам фора уште 11 дена и сум се по безнадежна, Ако може да ми помогнете некако фала ви однапред ;(;(

9. rihanna14

rihanna14 Активен член

Девојки да ве прашам уште немам добиено а имам некои симптоми како што се издуван стомак една вечер дури на повраќање ме караше,главоболка,замореност,слаб апетит дали се тоа знаци дека ќе ми дојде скоро?

10. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Дали е можно од кога ќе ви заврши, да се чувствувате нервозно?

11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Да.

GirlLove likes this.
  12. sofiiija

sofiiija Истакнат член

требаше да ми дојди на 29 ми доцни а вчера имавме незаштитен однос имам болки во стомакот, бубулици, болки во градите хелпп :worried::worried::worried:

13. Finamila

Finamila Нов член

Zdravo Posledna menstruacija na 21.07, vo tekot na celiot mesec imav bolki vo jajnicite, zgolemeno belo pranje i cesanje. Napraviv 4 testa za bremenost (od prviot den na docnenje do 7 den) site negativni, otidov na ginekolog mi kaza deka ne sum bremena, no ne mi posoci nikakov problem drug mi napravi vaginalno eho i mi dade Dabrosten da pijam 7 dena dva pati na den. Vcera vecer prekinav so apcinjata i sabajlevo rano mi protece malce rozeva krv, megjutoa samo na toa ostana veke 6 saati ni kapka krv nemam na uloskata. Do sega vakov problem sum nemala, neznam dali mi e menstruacija ili ne daj boze bremenost a toj da ne go videl plodot dali e vozmozno????:envy::envy::envy:;(;(:(:(:worried::worried:

14. Finamila

Finamila Нов член

Za vcera ako svrsil mozes da se napies apce za den potoa (se razbira ako ne sakas bremenost), a ako ste imale odnosi i vo prethodniot mesec nezastiteni najdobro napravi test za bremenost ako si bremena ke pokaze ili poseti ginekolog

15. disaster

disaster Истакнат член

Ми каснеше три дена и ми дојде неќни, обично како и секоја нормална менстурација имам црвена, а сега ми е кафена и немам многу (пред да добијам имав малку подуени гради). Имам заштитен секс, пазиме на тоа. Дали е нормално? Читав нешто бременост ова она али нас ни е заштитен никогаш нема свршено во мене секогаш го вади на време.

16. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Имам нередовна менструација, ми дојде после неколку месеци и нешто не е во ред, имам многу малку, не е како секогаш обилна, и утрово кога се средував имав нормална боја како за урина а после тоа ми протече крв, вечерва исто така ми се случо. А имам веќе 4-5 дена. Почнувам да се плашам ,може ли некој да ми каже што може да е ?

17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Без кондом?

18. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Ве молам некој ако знае нека ми напише овде или во лп.

19. vitamina

vitamina Форумски идол

Мила појди си на гиниколог нека те прегледаат и нека ти дадат терапија за овој проблем. Не чекај бидејки секое чекање потоа носи и доведува поголеми проблеми, не е добро да немаш толку месеци циклус и потоа да ти дојде и да не се празниш воопшто, веројатно се работи за некој проблем што со терапија ќе се најде решение и ќе се среди.
    Со чекањето и занемарувањето на истото можеш само дополнително да ги искомплицираш работите.
    Затоа помогни си и барај начин додека е време.
    Ако сакаш контактирај ме во лп.

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr likes this.
  20. slatka.mala90

slatka.mala90 Истакнат член

Здравоо..да ве прашам уште немам добиено 4 дена ми касни...имам заштитен секс и не верувам да сум бремена скраја било то...ама променив периодов повеќе клими бев на одмор и во грција сеа пошто сум на факс седам скопје а пред то на прилепската климаа навикнаата :)...дали можеби немам уште добиено од мењавање клима...секој ден ме мачи стомакот но ништо..