Овој пат додека да ми дојде ме изнамачи, немав многу болки ама ми се лошеше, ми беше многу мачно и стомакот ми беше премногу подуен. Еве веќе 4ти ден и никако црвено баш црвено да ми протече цело време ми тече кафеаво темно. Не ми е прв пат вака, ама друг пат ми течело и црвено и кафено, а сега само кафено. Може да е некој проблем?
Девојки,дали е штетно да се вежба дур се има добиено?Некои викаат напротив подобро е да се има физичка активност некои викаат е штетно.Јас кога имам и вежбам на физичко и одам на тренинг и дома вежбам и не ми смета воопошто напротив подобро се чувствувам од кога седам.Сакам да прочитам и ваше мислење.
Прв ден од менструација најдобро е да одмараш, да лежиш, било да имаш болки или не Останатите денови ако не чувствуваш болки слободно вежбај, но без претерување @Feminka22
Да не се урочам ама од самиот почеток (од коа почнав да добивам) до сега 1 или 2 пати ако ме здоболел стомакот и тоа на кратко и затоа немам гајле.
Неколку дена сум со подуен стомак ми е лошо и ми се гади треба да ми дојде овие денови. Денес многу ме болеа јајниците и на тоалетната забележав ептен малку бледа крв и ставив влошка уште пред три часаа. Но влошката сеуште ми е чиста и сеа кога ке се избришам не забележувам воопшто крв. Простор за паника ?
За една недела треба да добијам,секогаш пред да добијам имам многу бело прање ама не само тоа туку како вода да истекува од мене буквално гаќите ми се мокри дури и панталоните ми се мократ. Му се случува на некој друг така? Или можно е да имам циста па од тоа да е? Ве молам за брз одговор.
Ми доцни веќе 4 дена, периодов имав повеќе стресни моменти, де учење де грижи за татко ми беше болен, глупави температури и ред други... секогаш имам заштитени односи.. до што ли ќе да е па ми доцни? А ме болат градите и имам болки во стомакот како да ќе ми дојде.. Совет? ☺
Здраво на сите.Нова сум на форумот се зачленив за да ве прашам нешто.Имам нередовна менструација,ама веќе 4 месеци ми нема дојдено,Бевме со мајка ми на лекар ама ништо точно не ми потврдија,дали на некоја истото и се има случено и што да направам за да ми дојде веќе?
можееби е до тоа..промена на исхрана... Или па хормонски нешто провери или некоја циста..јас 2години имам проблеми и се во ред во ред и пред еден месец ми велат цисти ..незнаам страшно
Добредојде И мене еднаш 3 месеци ми немаше дојдено па кога се испитав демек слаба ми била крвта немало што да течи па почнав едни апчиња да пијам за да ми дојде.Може и тебе ти е слаба не знам од што може да е
Епа тогаш ќе одеш на друг лекар да се провериш зошто очигледно не си добро проверена не е можно се да ти е во ред кога не ти иде веќе толку месеци
Сега сакам јас да прашам само дли навистина кога се гледа вагинално можат да се видат цисти подобро одколку обично ехо ? Фалаа однапреед