Здраво дечки ,имам редовни менструации, скоро никогаш не ми доцнело.Последната менструација ми беше на 4ти март , неколку дена пред да треба повторно да добијам почнав со примање на антибиотска терапија , сега ми касни 7 дена ..Имам симптоми како да треба да добијам,болки во јајниците но не ми доаѓа.Дали некој имал слично искуство и дали може да биде поради антибиотикот?
Здраво феминки.Нова сум форумот и би сакала да слушнам ваше мислење за мојава ситуација.Најчесто менструацијата ми иди секој 24 до 27 ден многу ретко да дојди порано или подоцна. Прв пат менструацијата ми закасни во Февруари според календарчето каде што водам евиденција требаше да добијам на 7 ми Февруари (т.е на 24 ден) но јас добив на 9 Февруари.Потоа во Март добив на 8 ми Март каде што според календарчето ми доцнеше 3 дена (ми дојде на 28 ден) а заштитени односи имав на 7 ми Март, за потоа повторно да добијам на 29 Март т.е после 22 дена.Предходно односи сум имала на 16 и 19 Февруари кои исто така беа заштитени. Овај месец имав односи на 19 (заштитени)а требаше да добијам на 22 меѓутоа еве како 5ти ден не ми е дојдена (т.е 30ти ден)а имам болки во половината како за пред менструација а вчера ми протече и вагинален секрет .Вчера направив еден тест ми покажа дека е негативен,а од 23 Февруари чуствувам болки во горниот дел од стомакот и кркорење на цревата...Има ли шанса да сум бремена ? со план сум да почекам до 3 Мај па да одам на доктор а меѓувреме ќе направам уште 2 тест.Се извинувам за долгиот пост и доколку има некакви печатен грешки. Ви благодарам од напред.
Дали менструацијата може да доцни ако имаш однос баш на денот кога треба да добиеш и поради тоа менструацијата да се одлож
a dali koga ste pod stres i piete antidepresiv (koga e potrebno najveke 2 pati nedelno) dali e normalno da dobijam edna nedela porano ciklus inaku sekogas mi e redovno
Ми доцни 8 дена. Но во периодов имав ужасни главоболки и пиев често вентор. Дали може да е тоа причината за доцнењето?
Zdravo devojki mi kasni nekolku dena dali znaete so shto moze da se predizvika da dpbijam pobrzo?dali moze so c vitamin ovi apcinja so se
Топла купка, витамин ц, избегнувај многу солена храна, јади повеќе праски, спанаќ, папаја. Пиј чај од ѓумбир, камилица, лист од малина.
ЗДраво девојки Ми дојде во недела и си имав нормално како што треба и вчера немав веќе никакви знаци значи мислев дека ми е поминато и денес одам во WC и кога се избришав имав црвено а на влошката немав ништо.Дали е тоа нормално и дали треба да се обратам кај гиноколог
Дали е ок што сум премногу емотивна ПОСЛЕ циклус? Се случува ли вакво нешто и на други? Знам дека постои ПМС, ама кај мене нешто е обратно. Една недела после циклусот буквално сè може да ме расплаче, да бидам тажна без причина и сè земам при срце. Можам цел ден да лежам и да плачам без причина. Треба некои хормони да се испитаат или ок е до некоја мера? Немам зборнато со гинеколог за ова.
За на одморот здравје од 4ти август најверојатно ако е точна,а обично е ќе имам. Како да не пијам апчиња, а да ја одложам на една недела или две ?