Модни прашања

Discussion in 'Мода и стил' started by girl.23, Mar 9, 2012.

1. mila89

mila89 Истакнат член

I mene salonkite mi se cevli za sekoja sezona osven za na sneg, ama i togas duri ako e nekoja svecena prilika :)
    Mislam deka imam noseno salonka vo leto ako epten mi odgovara na kombinacija, samo na tvoe mesto bi gi izbegnuvala tie sto se kako plish ili prevrtena koza materijal zatoa sto tie delovaat kak po zimski. Kupi si ako tolku ti se merak, pa i vo boja ako se uste poubavo za vo leto, spored mene ne e greska da gi nosis i na krstevka vo avgust, a do togas moze i drugi ke si najdes :D

Luna91 and bella.s like this.
  2. Freya123

Freya123 Истакнат член

Каде можам да најдам убав материјал за шиење? Јас последен пат бев на женски пазар пред едно 5-6 години и знам дека тогаш ништо не најдов убаво, а сега сакам некој материјал со интересен дизајн за да шијам фустан, ама не ми треба некој свадбарски материјал, туку така некој полабав, ама убав да е :)

3. Iva.T

Iva.T Популарен член

Мене шнајдерката ми кажува каде конкретно можам да најдам некој материјал. Така да пробај со таква опција, тие знаат најдобро :)

Freya123 likes this.
  4. jok

jok Истакнат член

Во подрумот на Буњаковец, пред Кам има продавница со материјали. Малку се посолени цените, но се квалитетни. Имаш во трговски Матекс, на 2 спрат. Исто на 2 спрат спроти биокулт има дуќан со материјали.

Freya123 likes this.
  5. P.S.love

P.S.love Популарен член

(Не)Пишано правило е шлицот да биде на лева страна(долг фустан)?:^):) Јас повеќе би сакала на десна :lol:

6. One.Moment

One.Moment Популарен член

Немат врска на која страна, еве ако ти е за утеха сензацијата на Анџелина Џоли и ногата. :D

P.S.love likes this.
  7. CrAzZyYy

CrAzZyYy Популарен член

Јас го ставив на десна по логика стално тргам со десна и сега се каам, почнав на кур во црнокрак и учиме дека се позира со лева се трга со лева, и си ги изанализирав сите слики и сегде левата ми е напред... ништо сега со десна напред ќе си се сликам хаххах памет за друг пат

ЕДИТ: Кога можат они, можеме и ние :P

softy1 likes this.
  8. P.S.love

P.S.love Популарен член

Дааа 8) баш сега ги гледав и ќе ги постирав(y) Јас обично на десна страна се вртам за сликање и зато некако "позгодно" ќе ми биди на десна :D Фала женски ;)
    П.С. Хајди Клум е wow :inlove:

SunnyGirl2 likes this.
  9. kjukli

kjukli Форумски идол

Devojki aj edno prashanje. Maichkata vnatre ili nadvor? Jas mislam vnatre ama majka mi me predomisluva.
    IMG_20160526_184820.jpg IMG_20160526_184755.jpg

10. joy1

joy1 Форумски идол

11. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Имам едно прашање кое не е лично туку малку пошироко а е поврзано со модата.
    Колку начинот на облекување на одредена личност влијае во формирањето на вашето мислење за одредена особа?
    2. Дали ве фрустрира кога ќе видите дека истата облека на некоја друга особа стои подобро отколку на вас?

12. Summerlover

Summerlover Форумски идол

@Strumka22 1. Не влијае многу. Мислењето настанува кога личноста ќе отвори уста, па да се слушнат нејзините размислувања :D
    2. Дефинитивно не. Ми нема логика :D

Someonespecial and kjukli like this.
  13. Marossa

Marossa Популарен член

Луѓе ај малку помош.Имам еден побитен состанок поврзан со работа па се мислам што да облечам.Компанијата е кежуал,ама овие клиентите што ќе доаѓаат не знам како им е дрес кодот,не сакам да изгледам како да сум испаднала на прошетка.Ама од друга страна не сакам да се предотерувам,пошто не сум таков стил.

Една комбинација ми е со карирана кошула на три-четврт ракави,панталони и обични чевли долу.
    Друга комбинација ми е со фармерки,блуза на три-четврт и оксфордовки.Блузата не е некоја за секој ден,ама стварно не знам :D

14. Summerlover

@Marossa Мароске, јас мислам дека најдобро е да се оди со фармерки, кошула, сако и оксфордки. Притоа ќе се запази кежуал акцентот на компанијата, а ем ќе си во златна средина со дрес кодот на клиентите, бидејќи е недефиниран, но секако тоа не значи дека треба да отидеш ептен кежуал.

15. mila89

mila89 Истакнат член

Фармерки според мене не доаѓаат во предвид кога е состанок поврзан со работа. Колку и да не е таква фирмата и колку и да не е твој стил, најдобро е панталони и обична кошула или блуза.

kjukli, Marossa, softy1 and 1 other person like this.
  16. Marossa

Marossa Популарен член

Фала ви за одговорите,облеков фармерки и една покежуал кошула на кимоно и сивкасто сако.На нозете облеков оксфордовки и мислам добра бев,се испадна како што треба :D

17. f.e.m.i.n.k.a

f.e.m.i.n.k.a Истакнат член

Девојки на фустан со голи рамена (црвен,краток до колена) подобро стои пуштена или собрана коса? а и што накит да ставам обетки, огрлица? :)

18. Summerlover

@f.e.m.i.n.k.a Каква е пригодата и каков конкретно е фустанот, тесен, широк? Со какви чевли го комбинираш?

19. f.e.m.i.n.k.a

f.e.m.i.n.k.a Истакнат член

Фустанот ми е тесен, сакам со крем салонки да го комбиниорам и крем плик...за на свадба ми е кај прва братучетка :)

20. elimkd

elimkd Форумски идол

@f.e.m.i.n.k.a
    Стави слика од фустанот најдобро :hai:

Summerlover likes this.