I mene salonkite mi se cevli za sekoja sezona osven za na sneg, ama i togas duri ako e nekoja svecena prilika Mislam deka imam noseno salonka vo leto ako epten mi odgovara na kombinacija, samo na tvoe mesto bi gi izbegnuvala tie sto se kako plish ili prevrtena koza materijal zatoa sto tie delovaat kak po zimski. Kupi si ako tolku ti se merak, pa i vo boja ako se uste poubavo za vo leto, spored mene ne e greska da gi nosis i na krstevka vo avgust, a do togas moze i drugi ke si najdes
Каде можам да најдам убав материјал за шиење? Јас последен пат бев на женски пазар пред едно 5-6 години и знам дека тогаш ништо не најдов убаво, а сега сакам некој материјал со интересен дизајн за да шијам фустан, ама не ми треба некој свадбарски материјал, туку така некој полабав, ама убав да е
Мене шнајдерката ми кажува каде конкретно можам да најдам некој материјал. Така да пробај со таква опција, тие знаат најдобро
Во подрумот на Буњаковец, пред Кам има продавница со материјали. Малку се посолени цените, но се квалитетни. Имаш во трговски Матекс, на 2 спрат. Исто на 2 спрат спроти биокулт има дуќан со материјали.
Јас го ставив на десна по логика стално тргам со десна и сега се каам, почнав на кур во црнокрак и учиме дека се позира со лева се трга со лева, и си ги изанализирав сите слики и сегде левата ми е напред... ништо сега со десна напред ќе си се сликам хаххах памет за друг пат ЕДИТ: Кога можат они, можеме и ние
Дааа баш сега ги гледав и ќе ги постирав Јас обично на десна страна се вртам за сликање и зато некако "позгодно" ќе ми биди на десна Фала женски П.С. Хајди Клум е wow
Devojki aj edno prashanje. Maichkata vnatre ili nadvor? Jas mislam vnatre ama majka mi me predomisluva.
Имам едно прашање кое не е лично туку малку пошироко а е поврзано со модата. Колку начинот на облекување на одредена личност влијае во формирањето на вашето мислење за одредена особа? 2. Дали ве фрустрира кога ќе видите дека истата облека на некоја друга особа стои подобро отколку на вас?
@Strumka22 1. Не влијае многу. Мислењето настанува кога личноста ќе отвори уста, па да се слушнат нејзините размислувања 2. Дефинитивно не. Ми нема логика
Луѓе ај малку помош.Имам еден побитен состанок поврзан со работа па се мислам што да облечам.Компанијата е кежуал,ама овие клиентите што ќе доаѓаат не знам како им е дрес кодот,не сакам да изгледам како да сум испаднала на прошетка.Ама од друга страна не сакам да се предотерувам,пошто не сум таков стил. Една комбинација ми е со карирана кошула на три-четврт ракави,панталони и обични чевли долу. Друга комбинација ми е со фармерки,блуза на три-четврт и оксфордовки.Блузата не е некоја за секој ден,ама стварно не знам
@Marossa Мароске, јас мислам дека најдобро е да се оди со фармерки, кошула, сако и оксфордки. Притоа ќе се запази кежуал акцентот на компанијата, а ем ќе си во златна средина со дрес кодот на клиентите, бидејќи е недефиниран, но секако тоа не значи дека треба да отидеш ептен кежуал.
Фармерки според мене не доаѓаат во предвид кога е состанок поврзан со работа. Колку и да не е таква фирмата и колку и да не е твој стил, најдобро е панталони и обична кошула или блуза.
Фала ви за одговорите,облеков фармерки и една покежуал кошула на кимоно и сивкасто сако.На нозете облеков оксфордовки и мислам добра бев,се испадна како што треба
Девојки на фустан со голи рамена (црвен,краток до колена) подобро стои пуштена или собрана коса? а и што накит да ставам обетки, огрлица?
@f.e.m.i.n.k.a Каква е пригодата и каков конкретно е фустанот, тесен, широк? Со какви чевли го комбинираш?
Фустанот ми е тесен, сакам со крем салонки да го комбиниорам и крем плик...за на свадба ми е кај прва братучетка