Молив за веѓи

Discussion in 'Лице' started by Sw3et.Ang3l, Nov 19, 2012.

1. rainbowec

rainbowec Популарен член

И јас планирам да си го купам моливчето за веѓи од Essence, гледам сите го фалите па сакам да го пробам само кажете ми отприлика која цена е? :)

2. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

rainbowec likes this.
  3. rainbowec

rainbowec Популарен член

Tnx, само да си ја погодам нијансата пошто ич не ме бива за тоа... и со пудра си имам проблем кога бирам нијанса а за моливчево ќе видиме што ќе бидне :lol:

4. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Како што те памтам од сликите во Вашата шминка низ слики, мислам дека ќе ти одговара тоа за бринети, си пишува на него и мислам дека беше под број 02, не се сеќавам точно.

rainbowec likes this.
  5. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

rainbowec likes this.
  6. rainbowec

rainbowec Популарен член

Доста темни веѓи имам ама напред ми се многу ретки, онака скрос како дупки имам на одредени делови.
    Обично сите нијанси се апла кафеави и ми двојат од мојата природна боја на веѓите, се познава дека сум нанела нешто.
    Една другарка има едно од моливчињава и пред некој ден го пробав значи ТОП ептен ми се погоди, не изгледаше вештачки и бојата ми е скрос погодена ама и се има избришано текстот и не можев никако да видам која нијанса и е, али некое потемно беше - нит кафеаво нит црно нешто измеѓу баш како штo ми одговара...
    Кога ќе идам да го купам се надевам ќе начекам тестери за да пробам одма ќе знам кое беше само да го видам. :)

7. marama

marama Форумски идол

Би ти препорачала ако не сакаш да ти се познава дека нешто си ставала да ги поминуваш со постара маскара. Јас кога сакам поприроден изгледа само ги поминувам со маскара цели, а напред каде имам поретки влакна ги чешлам повеќе со маскарата и убаво фаќа бојата, а не изгледа многу нападно.

ku4ence and rainbowec like this.
  8. senza.parole

senza.parole Форумски идол

rainbowec likes this.
  9. rainbowec

rainbowec Популарен член

Ијаааааааа баш сега пробав не ми текнало на ова, финта! (y)

10. dackameow

dackameow Истакнат член

Јас користам МОЛИВ обичен тој шо го користев у ШКОЛО за пишување изгледа сто пати поприродно од оние што се купуваат тоа ти е уствари кафеава сенка и плус ми седи цел ден и не се брише:) меѓутоа ако имате светли влакна најпрепорачливо е да купите од продавнициве за шминки во нијанса што ви одговара јас сум поцрна па така да немам проблем

11. -Zara-

-Zara- Истакнат член

Морам да го пофалам моливот за веѓи на КRКА, го има во три нијанси, преубав е и делува доста природно, цената му е верувале или не 20 денари :D

rainbowec and Miss.N like this.
  12. Miss.N

Miss.N Популарен член

од каде го зеде

b.u.tt.e.r.F.L.Y likes this.
  13. mims-89

mims-89 Форумски идол

Не користам никаков молив или други чуда за цртање веѓи.
    Мразам нацртани веѓи. Ако толку сакате пуштете ги и обликувајте ги како што сакате, а не вештачки изнацртани. Како може да ви се допаѓаат нацртани веѓи? Катастрофа, што не се прави за да се постигне некој изглед и кога ќе ја извадиш шминката што, пак си без веѓи - кај е тука убавината?
    Дајте бидете поприродни, воопшто не сте поубави со нацртаните веѓи. ;)

14. Elence93

Elence93 Форумски идол

Веднаш кога ќе се спомнат цртани веѓи луѓето ги асоцира на тие од бугарската и српската естрада. Вака нешто:
    https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/72/23/bb/7223bbe85387db498f57bbd529b57945.jpg
    http://cd9e886051ff950d0f56-cbae8bd...ook_e85cba466dbc84826679caab66c4babb_look.jpg
    Се што е умерено и суптилно според мене е во ред, убаво обликувани веѓи прават доста разлика во коплетната шминка. На пр нешто вака
    http://olgablik.com/wp-content/uploads/2013/05/Le-Sourcil-de-Chanel-Perfect-Brows1.jpg
    http://i.ytimg.com/vi/8wL1NnpGHJg/maxresdefault.jpg

15. mims-89

mims-89 Форумски идол

Ама зашто тогаш ги кубат веѓите толку ако сакаат да им бидат погусти и подебели? Туку полесно е да се нацрта.
    Факт е дека нема природно нацртани веѓи, веѓите се знае какви се и никогаш не терба да се бега од нивната природна форма затоа што само така најубаво стојат на лицето. Во ред е да се отстранат влакненцата кои штрчат но многу се забегува.
    Уствари секој со својот вкус, за мене нема поубаво од природно обликувани веѓи без било какво исцртување, ако толку си се свиѓате со цртани веѓи цртајте ги, прашајте ги машките што мислат они нели на нив треба да им бидеме убави. :)

16. Elence93

Elence93 Форумски идол

17. kanella

kanella Популарен член

Вистина дека природно обликуваната веѓа изгледа далеку поубаво од цртаната. Но не им се на сите густи и со убава форма. Има некои што навистина претеруваат со користењето на моливче за веѓи и ставаат и сенки и коректори и чуда за да им изгледаат како на првите слики што Еленче ги постира. Но некои сакаат само да им изгледаат убаво т.е да им се познава дека воопшто и имаат веѓи. Еве на пример јас ако не ставам малку моливче лицето ми изгледа лито, па затоа ги поминувам малку со моливче колку да добијат малку боја. Го користам моливчето на Авон за веѓи, кафеавата нијанса еве веќе по втор пат и сум мнооогу задоволна. Со нежни потези се добива многу убава боја. Препорачувам :)

18. mila89

mila89 Истакнат член

Јас си користам молив за веѓи затоа што многу ми се ретки веѓите и го користам за да ги пополнам празнините, а не за да ги обликувам и да им давам форма различна од природната што ми е. Камо да можеше сите само да ги пуштиме веѓите да растат и одма да станат погусти...растат тие ама стануваат подолги влакната а не погусти

GirlLove, Elence93, naturally and 3 others like this.
  19. Bloom19

Bloom19 Популарен член

Anastasia-Beverly-Hills-Dipbrow-Pomade_119-41_0.jpg
    дали некоја од вас имала искуство со Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade? Го нема во Македонија, ама викаат дека е феноменално. Едвај чекам да се доберам до него летово на враќање од одмор ^.^

ivancekitty likes this.
  20. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Jas go koristam ova za vegji veke 2god i sum mnogu zadovolna. Neznam kako drugive devojki sto citam koristat molivce so cetka...znaci cetkata gi kine vlaknata na vegjite i gi izretcuva neznam dali primetile :) ova e najdobro ;)

Andrianaaaaa likes this.