Накит Пандора

Discussion in 'Мода и стил' started by Kimora, Nov 17, 2014.

1. Romina

Romina Истакнат член

Пред некоја година, кога бев малку помлада, можеби и ми се допаѓаше накитот од Пандора. Имам неколки парчиња и сите ми се подароци. Од денешна гледна точка, не би инвестирала во накит од Пандора, зашто реално нема никаква вредност, а има доста високи цени како за сребрен накит, а и на оваа возраст ми се допаѓа подруг тип на накит.

Anettta and Amelia like this.
  2. Mrvica

Mrvica Истакнат член

Здраво, алката ја имам 2.5 недели, при секое туширање ја вадам ама денес приметив дека во споредба со другиот накит ми дава отсјај како на жолто. Дали некој го има користено крпчето што го продаваат во пандора за чистење на алката, дали има ефект или за џабе фрлени пари.

3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Има ефект, а веројатно можеш и со други производи (на златарска улица продаваат баш средства за сребро). Јас користам крпче, едно ми трае околу 2 години. Во внатрешната страна самата ткаенина има некаква хемикалија.

И зависно од светлото може да има отсјај различен, сепак 2 ипол недели не се многу за да се познава на неа носено баш.

Mrvica likes this.
  4. anggell

anggell Форумски идол

Колку е цената на тоа крпче, и мене ми треба, кај мене кај закачување се појави како измена на бојата, а ептен ја пазам ја вадам, не се бањам со неа.

5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Мислам дека последно го платив 300 денари.

anggell likes this.
  6. lolly2000

lolly2000 Истакнат член

Dali koga kupuvate privrzok za podarok i go pakuvaat vo malite kutivcinja se doplakja ?

7. Xxxx2

Xxxx2 Истакнат член

Дали често има попусти од Пандора? Сакам да подарам на блиска личност па ако има попусти би почекале.

8. anggell

anggell Форумски идол

Најчесто има на привезоци кои се постар модел, понекогаш има и на цела колекција некој попуст ама минимален. Отвори на страната ќе видиш кое, колку чини. Може на нешто ќе има попуст.

Xxxx2 likes this.
  9. Zumbulce9

Zumbulce9 Истакнат член

@Xxxx2 моментално има 30% попуст

Xxxx2 likes this.
  10. Xxxx2

Xxxx2 Истакнат член

Видов, фала ви!

Zumbulce9 likes this.
  11. Anneliese

Anneliese Истакнат член

Не ми е ништо посебно накитот на Пандора,не би да купам во иднина.Често купувам ставена накит и мислам дека Планира се преценуваат а не се нешто посебно.

♡ Cinderella ♡ and DinaSea like this.
  12. ♡ Cinderella ♡

♡ Cinderella ♡ Истакнат член

Имам две белегзии кои ги надополнувам со привезоци,поклон од драги личности.Цените се високи пред да си купам самата на себе ќе размислам.Обично сребро е во прашање.

13. Dignidad

Dignidad Истакнат член

Имам алка што буквално не ја вадам и ми е премногу драга и ја обожавам. Ја носам веќе 7 години и си ја редам со приврзоци кои повеќето ми се подароци од блиски но сите ми се со значење. Нема сменето никаква боја само што е малку потемнето кај тоа за закопчување од внатрешната страна.

Inana123, Selena01 and KittyAgnes like this.
  14. Inana123

Inana123 Истакнат член

Дали ги чистат алките со преврзоците детално во Pandora продавниците? И ако да, дали знаете колку чини? Ја чистам со крпчето, убаво се чисти но делот за закопчување од внатрешната страна е многу потемнет..

15. Romina

Romina Истакнат член

Една алка, ја имам неколку години, последнава година дена ја немав ставено воопшто и ми стоеше во несесер со друг сребрен накит. Денес ја извадив после толку време и забележав дека е скроз поцрнета. Некоја препорака како би можела да ја исчистам.

16. Dignidad

Dignidad Истакнат член

Во алуминиумски сад, или обичен што ќе го обложиш со алуминиумска фолија, ќе ставиш топла вода и една лажица сода бикарбона. Нека постојат малку потоа извади ги и исполорај ги. Јас така си ја чистам мојата

Romina likes this.
  17. Wolfie Girl

Wolfie Girl Активен член

Немам пандора нараквица и не планирам да купам во иднина.Не се нешто посебно,а цените кои ги имаат со оглед дека се работи за обично сребро мислам дека се превисоки.

Romina likes this.
  18. ane-sk

ane-sk Истакнат член

Ја имам Пандора веќе неколку години и ја носам скоро секој ден.Боја има сменето малку, но ја чистам.Секогаш купувам од оргиналните продавници дека сепак ти даваат и сертификат.Кога ќе ги видам по чаршија тие потемнетите одма се познава дека не е оргинал,а и во другите продавници.

19. Lilith_3

Lilith_3 Активен член

Дали порачувал некој онлајн од продавницата? Ако да, за колку дена стигнува и како е спакувана? Имам алка скоро 9 години, многу ми е драга и сите приврзоци имаат значење за мене, се мислам и друга да земам дека оваа е полна веќе

20. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Купена од златара пандорава се скина за 6 месеци, ја неам закачено со сигурност никаде.Бев да ја носам на истото место не бивало да се лепи? Чаре или не де оригинал, ви се десило вас?