Форумџика на годината

Накит Пандора

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Kimora, 17 ноември 2014.

1. Romina

Romina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    170
    Пред некоја година, кога бев малку помлада, можеби и ми се допаѓаше накитот од Пандора. Имам неколки парчиња и сите ми се подароци. Од денешна гледна точка, не би инвестирала во накит од Пандора, зашто реално нема никаква вредност, а има доста високи цени како за сребрен накит, а и на оваа возраст ми се допаѓа подруг тип на накит.

На Anettta и Amelia им се допаѓа ова.
  2. Mrvica

Mrvica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2018
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    14
    Здраво, алката ја имам 2.5 недели, при секое туширање ја вадам ама денес приметив дека во споредба со другиот накит ми дава отсјај како на жолто. Дали некој го има користено крпчето што го продаваат во пандора за чистење на алката, дали има ефект или за џабе фрлени пари.

3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.130
    Допаѓања:
    269.203
    Има ефект, а веројатно можеш и со други производи (на златарска улица продаваат баш средства за сребро). Јас користам крпче, едно ми трае околу 2 години. Во внатрешната страна самата ткаенина има некаква хемикалија.

И зависно од светлото може да има отсјај различен, сепак 2 ипол недели не се многу за да се познава на неа носено баш.

На Mrvica му/ѝ се допаѓа ова.
  4. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    11.542
    Колку е цената на тоа крпче, и мене ми треба, кај мене кај закачување се појави како измена на бојата, а ептен ја пазам ја вадам, не се бањам со неа.

5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.130
    Допаѓања:
    269.203
    Мислам дека последно го платив 300 денари.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lolly2000

lolly2000 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2020
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    23
    Dali koga kupuvate privrzok za podarok i go pakuvaat vo malite kutivcinja se doplakja ?

7. Xxxx2

Xxxx2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    168
    Дали често има попусти од Пандора? Сакам да подарам на блиска личност па ако има попусти би почекале.

8. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    11.542
    Најчесто има на привезоци кои се постар модел, понекогаш има и на цела колекција некој попуст ама минимален. Отвори на страната ќе видиш кое, колку чини. Може на нешто ќе има попуст.

На Xxxx2 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Zumbulce9

Zumbulce9 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    875
    @Xxxx2 моментално има 30% попуст

На Xxxx2 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Xxxx2

Xxxx2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    168
    Видов, фала ви!

На Zumbulce9 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Anneliese

Anneliese Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2024
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    663
    Не ми е ништо посебно накитот на Пандора,не би да купам во иднина.Често купувам ставена накит и мислам дека Планира се преценуваат а не се нешто посебно.

На ♡ Cinderella ♡ и DinaSea им се допаѓа ова.
  12. ♡ Cinderella ♡

♡ Cinderella ♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2023
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    2.947
    Имам две белегзии кои ги надополнувам со привезоци,поклон од драги личности.Цените се високи пред да си купам самата на себе ќе размислам.Обично сребро е во прашање.

13. Dignidad

Dignidad Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2022
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    1.159
    Имам алка што буквално не ја вадам и ми е премногу драга и ја обожавам. Ја носам веќе 7 години и си ја редам со приврзоци кои повеќето ми се подароци од блиски но сите ми се со значење. Нема сменето никаква боја само што е малку потемнето кај тоа за закопчување од внатрешната страна.

На Inana123, Selena01 и KittyAgnes им се допаѓа ова.
  14. Inana123

Inana123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    736
    Дали ги чистат алките со преврзоците детално во Pandora продавниците? И ако да, дали знаете колку чини? Ја чистам со крпчето, убаво се чисти но делот за закопчување од внатрешната страна е многу потемнет..

15. Romina

Romina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    170
    Една алка, ја имам неколку години, последнава година дена ја немав ставено воопшто и ми стоеше во несесер со друг сребрен накит. Денес ја извадив после толку време и забележав дека е скроз поцрнета. Некоја препорака како би можела да ја исчистам.

16. Dignidad

Dignidad Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2022
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    1.159
    Во алуминиумски сад, или обичен што ќе го обложиш со алуминиумска фолија, ќе ставиш топла вода и една лажица сода бикарбона. Нека постојат малку потоа извади ги и исполорај ги. Јас така си ја чистам мојата

На Romina му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Wolfie Girl

Wolfie Girl Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2024
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    395
    Немам пандора нараквица и не планирам да купам во иднина.Не се нешто посебно,а цените кои ги имаат со оглед дека се работи за обично сребро мислам дека се превисоки.

На Romina му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ane-sk

ane-sk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2011
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    706
    Ја имам Пандора веќе неколку години и ја носам скоро секој ден.Боја има сменето малку, но ја чистам.Секогаш купувам од оргиналните продавници дека сепак ти даваат и сертификат.Кога ќе ги видам по чаршија тие потемнетите одма се познава дека не е оргинал,а и во другите продавници.

19. Lilith_3

Lilith_3 Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2024
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    128
    Дали порачувал некој онлајн од продавницата? Ако да, за колку дена стигнува и како е спакувана? Имам алка скоро 9 години, многу ми е драга и сите приврзоци имаат значење за мене, се мислам и друга да земам дека оваа е полна веќе

20. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    630
    Купена од златара пандорава се скина за 6 месеци, ја неам закачено со сигурност никаде.Бев да ја носам на истото место не бивало да се лепи? Чаре или не де оригинал, ви се десило вас?