Натална карта

Discussion in '„Другата“ наука' started by Gordana10, Mar 27, 2010.

1. Biljana0606

Biljana0606 Истакнат член

Vi pisav vo poraka, ne znam dali dobro go napraviv , ali generalno ne bese zadovolna zenata, mislam ocekuvala poveke...za Ilija Krajnicki, ne bev voodusevena, za razlika od drugiot Ilija(Georgievski),nekoi konkretni raboti mi kaza, i navistina izleze taka...

Simon4e0507 and #cvekje8888 like this.
  2. #cvekje8888

#cvekje8888 Активен член

Здраво на кого му пишавте во порака? Доколку е кај мене ми нема стигнато, а цена кај Георгиевски и натална за колку години важи да не знаете и дали се оди лично кај него?

3. Iamstorm

Iamstorm Истакнат член

Blagodaram

4. Biljana0606

Dobar den!Gledam nema nikoj na temata psoeldno vreme:)))da predlozite nekoj so tarot,ili sepak podobro so natalna kaj nekoj da se odi?Gledam za Lina pisuvate, nekoj pisal i za nekoj Andrej, kako da se najde toj, i koj e podobar od ovie dvajca?blagodaram unapred!Pozdrav!

Simon4e0507 and Alex.T like this.
  5. Simon4e0507

Simon4e0507 Истакнат член

И јас би сакала да си направам натална карта

6. Mari7

Mari7 Активен член

Па доволно е да и ги читаш текстовите на фб за да сфатиш колку е добра.Се е каша попара,јас не знам дали некој воопшто може тоа да го разбере,копира и преведува од некои српски страници за астрологија ама и преводот не и е како што треба и сите текстови се предвидување за некои лоши работи,внимание на ова на она,само шири негатива кај луѓето иако врска нема од астрологија.
    Проверени и искусни астролози стојат позади своето име и дело,немаат потреба да се објавуваат под псевдоними а уште помалку да копираат текстови.

Morena 20, HappyAsItGets and Alex.T like this.
  7. Mari7

Mari7 Активен член

Никако!Џабе фрлени 2000 денари.Ќе ти прати општ хороскоп што можеш и ти да си го најдеш на интернет.

Biljana0606 and Alex.T like this.
  8. #cvekje8888

#cvekje8888 Активен член

па каде да направам ..

Alex.T and Biljana0606 like this.
  9. Mari7

Mari7 Активен член

Па барај искусни и проверени астролози ако сакаш асална натална карта.Не се лажи по се што е ефтино и достапно 1000/2000ден.а на крај ќе ти пратат некој текст од интернет или чатгпт,подобро сама толкувај си ја наталната со помош на чатгпт него да си ги фрлиш парите на квазиастролози.
    И јас се лажев порано по оние достапните како Илија и Тамара ама ни од едниот ни од другиот не добив професионална натална карта.Тамара врска нема астрологија,Крајнички исто,а и да има стар е многу за да се замара да ти толкува па ти праќа некои исечоци од српски страници.
    Тоа е моето искуство со астролози,се надевам ќе успееш да најдеш асален и искусен астролог.

Alex.T and #cvekje8888 like this.
  10. #cvekje8888

#cvekje8888 Активен член

eve ne se zadovolni od profesionalcive kako zoran i unofficial ne znam kakva e taa NATALNA za 2 godini sto cini 5500 denari vo poraka mi pisa , anatalna si e natalna za cel zivot nemam sto poveke da kazam..

Alex.T likes this.
  11. Mari7

Mari7 Активен член

Наталната е една за цел живот,а прогнозите можат да бидат за година,две или повеќе,зависно кој ќе ти ја толкува.Ти можеш кај 10 астролози да направиш натална,ќе добиеш различно толкување (пошо секој има различен принцип на работа)ама наталната е една.

Од професионалци овде па и не знам искрено колку ги имаме,со Зоран сум немала искуство,а Unofficial прво не знаеме кој стои зад профилот,многу е лесно некој да се претставува астролог под псевдоним и да копира текстови од интернет.А нејзе сите текстови и се преземени и преведени од некои српски страници,затоа и текстот е таков каков што е,па сеа ти види колку е она “професионална”.

12. #cvekje8888

#cvekje8888 Активен член

znam jas sto e natalna i sto se prognozi ti kazuvam kako sto mi bese kazano i toa e toa ne bi napravila kaj nikoj ovde vo mkd

Mari7 likes this.
  13. Morena 20

Morena 20 Истакнат член

Се согласувам за Unofficial astrology,башка гледав еднашка лајв од неа(нормално скриен лик),тропање глупости некои,се гледа дека А нема од астрологија.Уште посмешно ми падна дека имаше пред некој ден статус дека страната Астро анализа ја копирала неа,а и двете копираат туѓи текстови затоа и се кријат под псевдоними оти не се работи за никакви астролози него преваранти живи.
    Се сетив од таму за Астро анализа,ако случано некој налета на нејзината страна,да знаете дека е превара жива,имав прилика лично да се уверам и сама се фати у лагите по што ме блокираше :D
    Се што мора да се скрие под псевдоним Астро ова она,знајте дека е превара.
    И Виолета Марсол има страница Астроскопија,ама сите знаат кој астролог стои позади таа страна,а овие анонимусиве користат наивни луѓе да праат пари со превари,жално дури на што се се спремни луѓево за пари…

Last edited: Sep 1, 2026
    Simon4e0507 likes this.
  14. Biljana0606

Nekoja Senada ja falat, ne e od tuka, i pisav, mislam okolu 100 eura i bese natalna, plus prefrlanje na pari, nekakva suma se plaka, iskreno, pojma nemam, edna rodnina, veli mnogu e zadovolna od toj Marijan (2000 den.)ali sto znam..eci peci, pec..

15. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

И грујо консултираше астролог, но тоа не му го реши проблемот со шарените.

Мислам дека илјадниците денари што се трошат за изработка на натални хороскопи, е подобро да бидат донирани.

16. Morena 20

Morena 20 Истакнат член

Ако се работи за Марјан Атанасов и тој е еден од квази самопрогласени астролози.Знам неколку што се излажале да прават кај него и им пратил текст копиран од чатгпт.Башка од кога никна и тој лик меѓу астролози?Ако му скролнете по профилот,објавите за астрологија почнуваат од 2025,кога впрочем и стана поактуелно користењето на ВИ.Ништо пред тоа,а и текстовите што ги постира на нет,јас сум сигурна дека ни сам не ги чита до крај,само праи копи пасте,тоа треба пола саат само да го исчиташ,апла се гледа дека е користено вештачка интелигенција.Зашто не прифаќа онлине консултации,оти ќе се збрка и нема да знае што го прашуваш,зашто има исклучено опција коментари на фб,се плаши од контра реплики.Ликот си се умислил дека е астролог со праќање текстови од чатгпт па кај упали упали.Па и чатгпт знае да погоди доста работи особено ако го истренираш добро и му поставуваш конкретни прашања и притоа истите не ги наплаќа:DА вака ќе фрлиш 2000 за кај Марјан или некој сличен на него и ќе добиеш текст што впрочем можеш сам да си го добиеш со помош на ВИ.

Biljana0606 and HappyAsItGets like this.
  17. Biljana0606

Na Marijan mu postaviv edno prasanje, mi preporaca natalna, ali ne se resiv, nesto ne mi se dopadna... da go konsultiram pak...osven toj Ilija(ne Krajnicki)samo kaj nego sum bila povtorno

Simon4e0507 likes this.
  18. Simon4e0507

Simon4e0507 Истакнат член

Јас правев кај Илија Ѓоргиевски и вака доста работи ми се потврдија..ќе видиме времето ќе покаже што ќе се оствари.Моја пријателка прави на секој роденден за цела година ..она ми го препорача

Biljana0606 likes this.
  19. Biljana0606

Bev pred nekooja godina, mi kaza dve-tri raboti, i navistina izleze taka,malku vrti vo krug , ali generalno zadovolna bev...si mislam dali pak da odam, na lice mesto kazuva sto i kako, ne vo pisana forma..prijatelka bese minatata godina, okolu 1500 den. e izrabotka na nat.karta

Alex.T and Simon4e0507 like this.
  20. Aluneth

Aluneth Активен член

И јас правам натална карта, да се испромовирам тука btw 26 год од Скопје, доста сум духовна личност, имам многу книги за астрологија и имам прочитано многу натални карти за роднини и почнав и се им погаѓав. Откако си ја видов дарбата и знаењето интелектот сакам да се проширам и наоколу. Нашето општество не гледа иднина во младите луѓе , мисли дека колку си постар толку си позрел. Но духовната зрелост е кај секој различно. Имам фер цени и верувам во хуманитаризам. Не користам chat gpt, и рачно се пишувам со посвета кон секоја личност индивидуално, и верувам дека секоја личност заслужува да ги најде одговорите што длабоко ги бара. Не лажам, кажувам се до детал, ако нешто сакате да не знаете пишете ми однапред за тоа да не ви го кажувам, пошто имам една другарка што и правев натална карта и несакаше да се соочи длабоко со некои нешта( не се спремни сите) и не осудувам. Астрологијата е како напредна психологија, ви помага да се согледате себе кај што психологијата не може да го најде тој скриен дел од вашата личност. Секоја личност е индивидуа за себеси, и затоа многу си ја сакам професијата и на секого различно им ја пишувам наталната карта, кроено според нивниот хороскопски знак, со длабока љубов и желба луѓето да дојдат до своето откровение и да ја најдат својата вистина.

Alex.T and Simon4e0507 like this.