Општи прашања

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Dec 10, 2011.

1. Albertos

Albertos Истакнат член

Гледам дека доста луѓе даваат на каса за собирање поени. Па ме интересира како се собираат поениве.

Пример за 1000 денари сметка колку бодови добивам?

2. zuto

zuto Форумски идол

Постои ли опција изнајмување на ресивери за телевизија за неколку месеци само? Ми треба за во куќа во село каде немам никаков приемник, а не ми треба за стално да купувам.

3. didisi

didisi Популарен член

E ne znam tocno ama davaj si go tel i sobiraj si poeni moze se malce ama ss sobira ako cesto pazaris tamu

Albertos likes this.
  4. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Дали можам да пишувам на тоа твит на денот мисли некои?
    Ама со мој потпис. Да контактирам некако некој?
    Или јас да си отворам профил?

5. Ketchup

Ketchup

Дали се плаќа во операторот за да дознаеш кој ти вртел од скриен број?

6. karak

karak Популарен член

Dali denes se ostava jajce vo creva i se protrude pod masa i dali cel den se pravi toj obicaj ili samo vo utrinskite casovi

7. ванилала

ванилала Популарен член

Да, само не знам колку

Ketchup likes this.
  8. Luciferovog zlo♧

Luciferovog zlo♧ Популарен член

Од вип има таква понуда, се плаќа месечно околу 500 ден мислам беше, и во текот на месецот кога ти ѕвони некој со скриен го покажува бројот и под него дека ѕвони како непознат.

daylight and Ketchup like this.
  9. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

@Ketchup

Услугата е достапна за сите припејд, постпејд и бизнис корисници на Vip тарифните модели за претплата од само 250 ден. месечно. Испратете SMS со текст "SUPER" на бројот 140733 доколку сте Vip Постпејд корисник, или, пак, на бројот 140744 доколку сте Vip Припејд.

Оваа услуга е достапна и за постпејд и бизнис корисниците на ONE тарифните модели, кои можат да ја активираат оваа услуга со повик во Контакт центарот на бројот 077 1234 или во кој било Vip центар.

cresa-jagoda and Ketchup like this.
  10. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Искрено не се исплати собирањето поени во Tinex. Пред некој ден пазарев таму, за сметка од 3700 денари добив 145 поени, и ако пресметаш, штом пет поени се еден денар, за толкавата сметка ми се вратиле само 29 денари :rofl:

На страна Tinex, собирањето поени е поисплатливо во Ramstore маркетите каде еден поен е еден денар, меѓутоа таму е најпаметно во текот на годината да си ги трошиш поените зошто често пред нова година се случува "магично" да ти ги снема поените од картичката (ова е од лично и од искуство на неколку блиски).

11. lost123

lost123 Форумски идол

Рамстор секоја година на 31 Јануари поените ги поништуваат, кај нив пазарам со години но секогаш тоа ми го кажуваат на време, секое пазарување ми кажуваат дека имам за користење и поените ги искористувам.

12. MagsDestiny

Ама јас не зборувам за 31. (јануари? да не мислиш декември)? Јас зборував за некаде почеток до средина на декември. Мене баш изминатиов декември 400 и нешто собрани поени така ми ги снема, на другарка и снема 200 и нешто, значи не сум само јас на која така и ги снемува поените без да испазарам ништо со нив, па затоа престанав да ги собирам долго време, и ги искористувам почесто :)

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

250 денари беше на вип порано.
    Јас имам опција на тел кога вртат од непознат да ми покаже бројот.
    На сите ј5 верзии го имаше ова.

Ketchup likes this.
  14. lost123

lost123 Форумски идол

Не знам јас и моите блиски сите пазаруваме таму и не ни се случило тоа до сега. Инече на 31 Јануари е, зошто секоја година кога пазарувам за Новогодишните празници во текот на Јануари ги користам и ми имаат кажано дека само на 31 се поништуваат.

15. Miss.A.

Miss.A. Популарен член

До 31 декември е. :!:

16. lost123

lost123 Форумски идол

Не, јас оваа година поените ги искористив за Божик, сигурно е дека до 31 Јануари важат, прашај кога ќе пазаруваш.

17. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

јас мислам дека до 31ви декември можеш да ги искористиш поените. До крај на година после нова година ги бришат така мене ми кажуваат на каса секој декември

18. DAngel

DAngel Форумски идол

Собраните преку година истекуваат на 31 декември, а собранит после 15 декември истекуваат на 31 јануари.
    И јас не ги чувам, исто ти се фаќа, а многу приказни сум чула од луѓе дека магично им исчезнувале поените.
    Ме нервира некогаш понашањето на некои вработени, еднаш една и продаде едно расипано месо, кога го отворив цел стан ми засмрде, па и ме убедува дека е добро, а тоа цело лигаво :|
    Праша дали да ми го смени или парите да ми врати, шубе ми беше си ги барав парите.
    Шефот ни збор ме ми прозборе, буквално ме пречека на каса и ми ги даде парите, како да ми ги фрли :|
    Безобразлук...

19. lost123

lost123 Форумски идол

Јас ти кажувам за оваа година со сигурност зошто јас ги искористив после Нова Година.

20. MagsDestiny

Убаво ти пишала @DAngel, през година поените што ги собираш истекуваат на 31. декември.
    Нејсе, јас не пишав за кога истекуваат, туку дека се случува „магично“ куп поени да исчезнат, што навистина не е коректно од нивна страна, зошто со тие поени можеш доста работи да испазариш.
    Исто така, не значи дека ако тебе не ти се случило тоа дека не се случува воопшто, еве, не само мене, туку на повеќе луѓе им се случило, и сосема е во ред како потрошувачи да споделуваме искуства, било да се истите позитивни или негативни :)

Rebecca_R and DAngel like this.