Општи прашања

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Dec 10, 2011.

1. Nivea80

Nivea80 Истакнат член

Уште на старт гледаш дека е расипан човек, подобро најди си друг за матичен, штом на прва наместо да те придобие така ти направиле батали ги.

2. Пале 345

Пале 345 Популарен член

mivolis-sareni-cepici-za-usi.jpeg
    Стојат закачени кај маските за лице во, прозирна кесичка се

blueeparadise and NPN like this.
  3. Annath

Annath Форумски идол

А зошто анестезија за чистење забен камен, тоа не боли. Јас никогаш не сум боцкала. 800 е преку фонд, 1200 е приватно, барем така беше дури работев ко матичен. Може се кренати цените, не знам. Може и друго ти работеле, штом анестезија ти ставале.

4. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

А зошто би плаќал газдата на станот ако не живее таму?
    И за каков дефект се работи?
    Извини, читам те советуваат дека он треба да плати ама мене ми е многу чудно. Точно дека станот не е на твое име ама ти живееш во него.
    Јас живеев под кирија неколку години и сите дефекти во зградата се распределуваа подеднакво на сите станари, нормално зависи каков тип на дефект е. Расипан лифт, расипана влезна врата, штета на кров... тоа иде кај сите станари.

нина122 likes this.
  5. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Чистење на забен камен беше ама бидејќи имам парадонтоза боли и ми стави и анестезија за да не трпам два заби (претпоставувам отидени се ) ме болеа и со анестезија.
    1400 пишуваше на ценовникот и плус 200 за анестезијата. И ќе треба пак да ми прави сигурно. Засега ми даде антибиотик и за недела дена сум на контрола.

Расипана е ама ми се свиѓа пристапот ,човек не може асален доктор да најде веќе од стоматолог до гинеколог се или нестручно или само како пари те гледа или без емпатија. Не знам шо да правам.

6. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Иде на сопственикот на станот, тебе убаво те насамарил тој газдата. Се што е дефект во зградата си плаќа он, не тој што привремено живее во станот.

Nivea80 likes this.
  7. anuska_dzuli

anuska_dzuli Активен член

Здраво девојкии, да ве прашам каде можам да го најдам парфемот на Suddenly Esscence jolie...секаде прашував и барав но го нема ,порано го купував од Lidl ама сега и таму го нема

Attached Files:

8. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Пак ќе речам, зависи за каков дефект се работи.
    Ако дефектот се однесува на нешто што цела зграда го користи, сите станари плаќаат. Не разбирам како газдата на станот ќе плати ако тој не живее во тој стан, веројатно доаѓа еднаш месечно да прибере кирија. Не сметам дека сум насамарен туку напротив. Пример, јас додека живеев имаше дефект кај мене во тоалетот, дојде мајстор среди и тоа го плати газдата- океј ама пошто беше кај мене внатре. Нека специфицира членката @нина122 за каков дефект се работи :)

eliesaab likes this.
  9. Feniksgirl

Па исто и надвор во зградата ди плаќа газдата. Затоа што ти си привремен станар, нема зашто ти да плаќаш. Секогаш е така. Ако има некој дефект ти што си го направил па да си платип ти, ама станар на зградата е газдата ти си кираџија, и ќе си плаќаш кирија само.:)

10. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Не знам баш... точно е дека си привремен станар ама ги користиш тие бенефити од зградата. Како што плаќаш интернет, струја, вода, логично ми е и ти да платиш за дефект во зградата, а не газдата. Али добро ете секој различно :)

11. нина122

нина122 Популарен член

Не знае ни он за каков дефект се работи, во сметка пишува Надворешни услуги и фактуририрале некој си Еко контрол.. Изгледа нема да се разбереме, вика дека јас сум требала да платам, бидејќи јас сум седела во станот, и сметката за одржување била моја обврска да си ја плаќам, очигледно нема да се разбереме..

12. нина122

нина122 Популарен член

Јас дури и мислам дека онаа ставка во сметката за одржување што е пари за резервен фонд не треба да ја плаќаш ако си кираџија затоа што што има ти да плаќаш за резервен фонд на зграда, не е твој станот..

eliesaab and Feniksgirl like this.
  13. Feniksgirl

Па да, зашто ти ќе си одиш од таму, нема вечно да живееш. Исто ко фрижидер да ти се расипе и да купиш ти, после земи си го фрижидерот коа ќе си одиш работава.

нина122 likes this.
  14. Nivea80

Nivea80 Истакнат член

Резервниот фонд и одржувањето треба да го платиш, а надворешните услуги не. Ама газдата на станот ти е некое смрдле па си интерпретира како сака. Што ако утре го менуваат кровот стар 30 години, ти треба да му го платиш делот од 200,300 или 400 евра? Исто ти е и ова.

нина122 likes this.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Приватно ти наплатила. Тоа е.

16. smooch

smooch Популарен член

До колку саат работи Карго Експрес кај Ист Гејт? Да не имаат сега редуцирано работно време поради одморите?
    Или некое карго што работи до 19h околина Аеродром?

17. Hortenzija

Hortenzija Популарен член

Вип пошта види

18. sani99

sani99 Популарен член

Можда има некој искуство, имам ланче бело злато ама мн ми е долго и големо.. Дали може во било која златара да им кажам да се скрати малку од позади? И колку би наплатиле за тоа?

19. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Дали знаете зашто не работи Shein во ГТЦ? Дали има сменето локација или воопшто не работи повеќе? Не сум во тек.

20. zence

zence Истакнат член

Ќе кажам мое мислење од сметководствен аспект, кој би требало да се применува во секојдневен живот. Се прави разлика меѓу тековни трошоци - овие секој месец што доаѓаат, конкретно кај одржување на згради има за управителот, контрола на лифт, струја, смена на сијалици. Овие трошоци најчесто ги плаќа најмувачот. А за другите големи трошоци што спомна некој менување на кров, се инвестициони трошоци и тие треба да ги плати газдата , или ако ги плати најмувачот, да му се намали од киријата.