1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи прашања

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 10 декември 2011.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    3.761
    Допаѓања:
    6.393
    Работат ама не снимаат за да казнуваат. Треба прво законот да пројде, па се тоа фино лепо во службен весник и после тоа веќе може да снимаат и да пуштаат казни.

На Feminka22 и eliesaab им се допаѓа ова.
  2. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    3.761
    Допаѓања:
    6.393
    Да така и треба, консултирај се со газдата да ти ги даде остататокот од парите.

На нина122 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Nivea80

Nivea80 Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2023
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    171
    Уште на старт гледаш дека е расипан човек, подобро најди си друг за матичен, штом на прва наместо да те придобие така ти направиле батали ги.

На Трагедијаупмм и Dominodancing им се допаѓа ова.
  4. Пале 345

Пале 345 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2017
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    5.369
    mivolis-sareni-cepici-za-usi.jpeg
    Стојат закачени кај маските за лице во, прозирна кесичка се

На blueeparadise и NPN им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.351
    Допаѓања:
    200.688
    А зошто анестезија за чистење забен камен, тоа не боли. Јас никогаш не сум боцкала. 800 е преку фонд, 1200 е приватно, барем така беше дури работев ко матичен. Може се кренати цените, не знам. Може и друго ти работеле, штом анестезија ти ставале.

На SummerGirl и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  6. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    1.419
    А зошто би плаќал газдата на станот ако не живее таму?
    И за каков дефект се работи?
    Извини, читам те советуваат дека он треба да плати ама мене ми е многу чудно. Точно дека станот не е на твое име ама ти живееш во него.
    Јас живеев под кирија неколку години и сите дефекти во зградата се распределуваа подеднакво на сите станари, нормално зависи каков тип на дефект е. Расипан лифт, расипана влезна врата, штета на кров... тоа иде кај сите станари.

7. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    860
    Чистење на забен камен беше ама бидејќи имам парадонтоза боли и ми стави и анестезија за да не трпам два заби (претпоставувам отидени се ) ме болеа и со анестезија.
    1400 пишуваше на ценовникот и плус 200 за анестезијата. И ќе треба пак да ми прави сигурно. Засега ми даде антибиотик и за недела дена сум на контрола.

Расипана е ама ми се свиѓа пристапот ,човек не може асален доктор да најде веќе од стоматолог до гинеколог се или нестручно или само како пари те гледа или без емпатија. Не знам шо да правам.

8. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    3.761
    Допаѓања:
    6.393
    Иде на сопственикот на станот, тебе убаво те насамарил тој газдата. Се што е дефект во зградата си плаќа он, не тој што привремено живее во станот.

На Nivea80 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. anuska_dzuli

anuska_dzuli Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2024
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    494
    Здраво девојкии, да ве прашам каде можам да го најдам парфемот на Suddenly Esscence jolie...секаде прашував и барав но го нема ,порано го купував од Lidl ама сега и таму го нема

Прикачени фајлови:

10. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    1.419
    Пак ќе речам, зависи за каков дефект се работи.
    Ако дефектот се однесува на нешто што цела зграда го користи, сите станари плаќаат. Не разбирам како газдата на станот ќе плати ако тој не живее во тој стан, веројатно доаѓа еднаш месечно да прибере кирија. Не сметам дека сум насамарен туку напротив. Пример, јас додека живеев имаше дефект кај мене во тоалетот, дојде мајстор среди и тоа го плати газдата- океј ама пошто беше кај мене внатре. Нека специфицира членката @нина122 за каков дефект се работи :)

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    3.761
    Допаѓања:
    6.393
    Па исто и надвор во зградата ди плаќа газдата. Затоа што ти си привремен станар, нема зашто ти да плаќаш. Секогаш е така. Ако има некој дефект ти што си го направил па да си платип ти, ама станар на зградата е газдата ти си кираџија, и ќе си плаќаш кирија само.:)

12. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    1.419
    Не знам баш... точно е дека си привремен станар ама ги користиш тие бенефити од зградата. Како што плаќаш интернет, струја, вода, логично ми е и ти да платиш за дефект во зградата, а не газдата. Али добро ете секој различно :)

13. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.353
    Допаѓања:
    11.798
    Не знае ни он за каков дефект се работи, во сметка пишува Надворешни услуги и фактуририрале некој си Еко контрол.. Изгледа нема да се разбереме, вика дека јас сум требала да платам, бидејќи јас сум седела во станот, и сметката за одржување била моја обврска да си ја плаќам, очигледно нема да се разбереме..

14. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.353
    Допаѓања:
    11.798
    Јас дури и мислам дека онаа ставка во сметката за одржување што е пари за резервен фонд не треба да ја плаќаш ако си кираџија затоа што што има ти да плаќаш за резервен фонд на зграда, не е твој станот..

На eliesaab и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  15. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    3.761
    Допаѓања:
    6.393
    Па да, зашто ти ќе си одиш од таму, нема вечно да живееш. Исто ко фрижидер да ти се расипе и да купиш ти, после земи си го фрижидерот коа ќе си одиш работава.

16. Nivea80

Nivea80 Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2023
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    171
    Резервниот фонд и одржувањето треба да го платиш, а надворешните услуги не. Ама газдата на станот ти е некое смрдле па си интерпретира како сака. Што ако утре го менуваат кровот стар 30 години, ти треба да му го платиш делот од 200,300 или 400 евра? Исто ти е и ова.

17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.351
    Допаѓања:
    200.688
    Приватно ти наплатила. Тоа е.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  18. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    3.979
    До колку саат работи Карго Експрес кај Ист Гејт? Да не имаат сега редуцирано работно време поради одморите?
    Или некое карго што работи до 19h околина Аеродром?

19. Hortenzija

Hortenzija Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    1.591
    Допаѓања:
    14.723
    Вип пошта види

20. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.269
    Допаѓања:
    1.298
    Можда има некој искуство, имам ланче бело злато ама мн ми е долго и големо.. Дали може во било која златара да им кажам да се скрати малку од позади? И колку би наплатиле за тоа?