Форумџика на годината

Општи прашања

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Dec 10, 2011.

1. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Скока во темно,инаку стојат. Да не се оние bedbugs се мислам...

Attached Files:

2. kokodaki

kokodaki Истакнат член

Штом скокаат можно да се мали пајаци, bed bugs или болви. Овие две последни ќе ги препознаеш потоа што се мали со кафеава црна боја. Болвите се посплескани. Те имаат каснато ? Bed bugs најчесто касаат по рацете и стомакот, чеша и се како низи од искасано од комарци. Болвите повеќе касаат по нозете и се во групи искасано. Болвите веднаш по каснато чешаат ненормално.
    Имам читано дека можеш да направиш стапица за да видиш ако имаш болви. Во плитка чинија ставаш вода и детергент за садови. Така чинијата ќе ја ставиш под кревет и до неа ќе вклучиш лампа. Болвите ако ги има ќе се привлечат од температурата и ќе влезат во чинијата ама нема да можат да излезат.
    Bed bugs можеш да ги донесеш од било каде, а болвите најчесто се фаќаат од миленичиња.
    Како и да е , прво осигурај се што имаш, па после во аптека за препарат.
    Ако е нешто од ова задолжително дезинфекција на сите алишта и душеци, јоги. Дека тешко се истребуваат и се лепат по алишта, па од еден кревет можеш да ги пренесеш на друг.
    На пролетмтреб внимавањена овие бубачки и инсекти, а особено и на крлежите.

3. eli25

eli25 Форумски идол

Имам нејќе и нејќе. ми вели само невалидно корисничко или лозинка. и да ја сменам лозинката пак истото

4. zence

zence Истакнат член

И јас неможам да се најавам со лозинката од УЈП.Ја користам тековната лозинка , зошто УЈП најчесто бара да ги менуваш на 6 месеци , можеби тоа е проблем. Знам дека успеав да извадам електронски извод на родени , ама со постара лозинка од УЈП која среќа сум ја запишала некаде.