Општи прашања

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Dec 10, 2011.

1. Eunoia

Eunoia Истакнат член

Колку часа е патувањето? Драмина имаат дејство и до 9 часа колку што знам, не се штетни ништо. Само те успиваат, да не ти се лоши.

2. Crnookata

Crnookata Популарен член

Не знам ниту дали се земат за време на менструација.

3. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Смееш

4. Crnookata

Crnookata Популарен член

А после 1 ч.да земам кетопрофен.

5. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Кој се има пристап до медицинско досие или медицинска документација? Како е регулирана заштитата на лични податоци?
    Дали може било кој лекар да види и прочита извештаи каде се сум била и какви упати се издавани?

6. eliesaab

eliesaab Популарен член

Мислам дека сега се прават напори за ова.

Пристап до сите медицински податоци на пациентите имаат сите лекари, а тоа, според активисти, не треба да биде така, па затоа тие се залагаат и бараат тој пристап до податоци да биде ограничен. Тие бараат усогласување, без оглед на тоа за каква дијагноза се работи, со цел да се почитува правото на приватност.“

Арно им текна.

Dilajla123 and Joanna28 like this.
  7. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Ај не зезај. Дали пример некој било кој доктор може да види и извештаи од гинеколози или тоа барем дали е поделено?
    Не знаев дека е ова сега актуелна тема, јас одамна се прашував ама бев прилично сигурна дека не е така лесно.
    А вака мора матичен број да знаат или вака и по име и презиме може некој рандом лик како љубопитна медицинска сестра која користи пристап од лекарот - да ме најде, отвори и да види се?

8. Au revoir

Au revoir Активен член

Одсекогаш сум се прашувал зошто ЛГБТ користат пролетерски комунистички симболи со чеканот и српот... И зошто денеска маршираа со знамето на Газа.??? Зошто го веат знамето на Газа сојузник на Иран а во Иран таквите како нив ги бесат на кран и во Газа нема да поминат поразлично... Прашањето ми е зошто веат Ислмистички знамиња од земји кои би ги погубиле.?? И дали некогаш го спомнуваат исламот како опресија на банери или само христијанството? И зошто не го спомнуваат Исламот никогаш.?? Ако има тука некој од маршот да ми одговори.?? Screenshot_20250621_212546_Chrome.jpg

Miss666 likes this.
  9. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Предложете саглам мобилара во Скопје, за заштитна фолија на тел ,од ледиком еднаш имав ама после еден месец почна да ми забегува тачот