Колку часа е патувањето? Драмина имаат дејство и до 9 часа колку што знам, не се штетни ништо. Само те успиваат, да не ти се лоши.
Кој се има пристап до медицинско досие или медицинска документација? Како е регулирана заштитата на лични податоци? Дали може било кој лекар да види и прочита извештаи каде се сум била и какви упати се издавани?
Мислам дека сега се прават напори за ова. „Пристап до сите медицински податоци на пациентите имаат сите лекари, а тоа, според активисти, не треба да биде така, па затоа тие се залагаат и бараат тој пристап до податоци да биде ограничен. Тие бараат усогласување, без оглед на тоа за каква дијагноза се работи, со цел да се почитува правото на приватност.“ Арно им текна.
Ај не зезај. Дали пример некој било кој доктор може да види и извештаи од гинеколози или тоа барем дали е поделено? Не знаев дека е ова сега актуелна тема, јас одамна се прашував ама бев прилично сигурна дека не е така лесно. А вака мора матичен број да знаат или вака и по име и презиме може некој рандом лик како љубопитна медицинска сестра која користи пристап од лекарот - да ме најде, отвори и да види се?
Одсекогаш сум се прашувал зошто ЛГБТ користат пролетерски комунистички симболи со чеканот и српот... И зошто денеска маршираа со знамето на Газа.??? Зошто го веат знамето на Газа сојузник на Иран а во Иран таквите како нив ги бесат на кран и во Газа нема да поминат поразлично... Прашањето ми е зошто веат Ислмистички знамиња од земји кои би ги погубиле.?? И дали некогаш го спомнуваат исламот како опресија на банери или само христијанството? И зошто не го спомнуваат Исламот никогаш.?? Ако има тука некој од маршот да ми одговори.??
Предложете саглам мобилара во Скопје, за заштитна фолија на тел ,од ледиком еднаш имав ама после еден месец почна да ми забегува тачот