Општи прашања

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 10 декември 2011.

1. Eunoia

Eunoia Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2023
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    265
    Колку часа е патувањето? Драмина имаат дејство и до 9 часа колку што знам, не се штетни ништо. Само те успиваат, да не ти се лоши.

2. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    958
    Допаѓања:
    1.393
    Не знам ниту дали се земат за време на менструација.

3. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.818
    Допаѓања:
    40.902
    Смееш

4. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    958
    Допаѓања:
    1.393
    А после 1 ч.да земам кетопрофен.

5. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    956
    Кој се има пристап до медицинско досие или медицинска документација? Како е регулирана заштитата на лични податоци?
    Дали може било кој лекар да види и прочита извештаи каде се сум била и какви упати се издавани?

6. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.686
    Допаѓања:
    15.208
    Мислам дека сега се прават напори за ова.

Пристап до сите медицински податоци на пациентите имаат сите лекари, а тоа, според активисти, не треба да биде така, па затоа тие се залагаат и бараат тој пристап до податоци да биде ограничен. Тие бараат усогласување, без оглед на тоа за каква дијагноза се работи, со цел да се почитува правото на приватност.“

Арно им текна.

На Dilajla123 и Joanna28 им се допаѓа ова.
  7. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    956
    Ај не зезај. Дали пример некој било кој доктор може да види и извештаи од гинеколози или тоа барем дали е поделено?
    Не знаев дека е ова сега актуелна тема, јас одамна се прашував ама бев прилично сигурна дека не е така лесно.
    А вака мора матичен број да знаат или вака и по име и презиме може некој рандом лик како љубопитна медицинска сестра која користи пристап од лекарот - да ме најде, отвори и да види се?

8. Au revoir

Au revoir Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2025
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    99
    Одсекогаш сум се прашувал зошто ЛГБТ користат пролетерски комунистички симболи со чеканот и српот... И зошто денеска маршираа со знамето на Газа.??? Зошто го веат знамето на Газа сојузник на Иран а во Иран таквите како нив ги бесат на кран и во Газа нема да поминат поразлично... Прашањето ми е зошто веат Ислмистички знамиња од земји кои би ги погубиле.?? И дали некогаш го спомнуваат исламот како опресија на банери или само христијанството? И зошто не го спомнуваат Исламот никогаш.?? Ако има тука некој од маршот да ми одговори.?? Screenshot_20250621_212546_Chrome.jpg

На Miss666 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    493
    Предложете саглам мобилара во Скопје, за заштитна фолија на тел ,од ледиком еднаш имав ама после еден месец почна да ми забегува тачот