Општи прашања

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Dec 10, 2011.

1. CrazyOne

CrazyOne Модератор Staff Member

да не имaше земјотрес пак денес? пак не го приметив јас...

2. mackica1

mackica1 Популарен член

имаше, јас двата ги осетив :worried: изгледа ради поплавите сега земјотреси низ државава, уште не разбрав кај бил епицентарот, на прошлиот у Албанија бил скоро 4 магнитуда на рихтер, јас се плашам од земјотреси многу и воопшто од природни катастрофи :worried: добро што не беа толку јаки :whew:, само да нема пак :tmi:

3. CrazyOne

CrazyOne Модератор Staff Member

Се надевам и јас дека нема да се повторат, и знам дека е поради поплавиве. Ама ниту петокот ниту денес двата не ги осетив. Ама ваљда сум ниско па затоа

4. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Или за да не спушташ колаж мејкер, можиш да одиш на некоја страница за едитирање на слики како на пример www.picmonkey.com и таму има опции за повеќе врсти на колажи 2,3,4...10 слики во различни верзии. Лесно е за снајдување пробај :hug:

cresa-jagoda and Avokado like this.
  5. Avokado

Avokado Истакнат член

s1a1n1d1r1a1 likes this.
  6. sonce555

sonce555 Активен член

Јас седам во Бт под кирија, и не ми беа тука цимерките рачунајте греев само во една соба (во дневната), бојлер на 2 дена...а не ни готвев оти имав готови јадења а не ни бев често дома...ми дојде 7400 :|:o и си се чудев....барем да ми беше топло немаше да ми биде криво да ги дадам парите, ама ем премрзната ем 7400 ;(;(;( не се салам овие од ЕВН....а џабе е и жалби и приговори да се пишат (барем така ми имаат кажано)....пак на крај ќе си ја платиш сметката и ко ништо да не било ....

7. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Не знам дали е исто во сите градови, мислам дека е, ама и нас ни стигна премногу, дупло повеќе за плаќање а знаеме колку инаку трошиме.
    Мм доби информација дека не се пописуваше струја тој месец, туку така отприлика напишале состојбата, поради празниците, и дека од следниот месец ќе одбиеле тој вишок со вистинско попишување на потрошените киловати.

kikkki and sonce555 like this.
  8. sonce555

sonce555 Активен член

Дај Боже да е така....така ни направија и во летото, оти инкасаторите беа на одмор и од прилика напишаа 2000 и нешто...и наредниот месец ми дојде 200ден :D Ај пак нека е така оти не се издржва цела плата на сметки ќе оди....

kikkki likes this.
  9. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

За сите што се жалите од високите сметки од ЕВН за месецов,одете во кецовите под кои спагате да проверат дали ви е читано броилото за тој месец.ЕВН периодов одпуштија многу од вработените мегу кои и инкасаторите што ги читаат броилата и ради тоа овој месец имаат ставено паушал кој ако е навистина ставен со приговор ке ви биде намален во наредната сметка. Како и да е за да дознаете дали има повеке паушал ставено мора да се провери во кецот според сметката и таму ке ве упатат каде да поднесете приговор бидејки без приговор автоматски нема да ви биде намалена сметката нареден месец.

10. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Не знам за приговор, мм ништо не ми спомна, само знам дека беше таму и веднаш му ја исправија сметката кога ја однесе вистинска состојба на броилото, искрено мислам дека спомна дека секако на сите ќе им го одбијат вишокот без приговорот, ама кој знае, највероватно е подобро да се отиде таму.

kikkki and sonce555 like this.
  11. spongeBob1234

spongeBob1234 Истакнат член

имам слушнато за нешто дека се ставало под перница и да преспиеш со тие работи и ќе го сонуваш тој што ќе ти биде маж.. да не знае некој што се става и кога?? никако неможам да најдам а ова го имам слушнато од тетками постара жена што значи дека има вистина..

12. Daleron

Daleron Истакнат член

Бомбонче од некоја свадба каде што си била, остатокот од свеќата од Велигден, на ова можам да се сетам во моментов. Гарант ќе го сонуваш тој што ќе ти е маж.:D
    Има вистина 100%:lol:

13. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

И паричката од Бадниковото лепче, ако ти се паднала нели. :D

14. spongeBob1234

spongeBob1234 Истакнат член

еве сега пак ја прашав тетками за летник се ставало повеќе работи ама што...

15. Rosonerka

Rosonerka Популарен член

Колку пари е дупчење на уши и предложете ми негде во Центар?

16. kala21

kala21 Популарен член

Јас бев во чаршија 100 ден.

Rosonerka likes this.
  17. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Луѓе ми треба нешто итно.
    Значи ми требаат кревети нови, али изработка по мерка и нешто поевтино. Се јавувам на ден оглас од пазар3, изработува кревети од 3000 денари, меѓутоа човеков ми изгледа ко ептен неодговорен де не крева, де има работа де си го заборавил мобилниот .... ужас.
    Дали може некоја да се распраша по дома дали некој знае човек што изработува кревети, по 3000 ден пошо ми одговара цената. Нормално без душек, душеци имам купено скапи и квалитетни.
    За во Скопје се работи.

18. Madam-A

Madam-A Популарен член

Ќе може некоја да ме советува каде се продаваат куфери ама не по екстра солена цена, него онака солидни, да не се па ни ептен фушерајски.. Среден и адекватен квалитет со прифатлива цена :angel: .
    фала

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Чаршија, ем квалитет, ем убава цена ;)

Madam-A likes this.
  20. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Во златарските дуќани во трговски, цената е или 100 или 150 :)

Rosonerka likes this.