имаше, јас двата ги осетив изгледа ради поплавите сега земјотреси низ државава, уште не разбрав кај бил епицентарот, на прошлиот у Албанија бил скоро 4 магнитуда на рихтер, јас се плашам од земјотреси многу и воопшто од природни катастрофи добро што не беа толку јаки , само да нема пак
Се надевам и јас дека нема да се повторат, и знам дека е поради поплавиве. Ама ниту петокот ниту денес двата не ги осетив. Ама ваљда сум ниско па затоа
Или за да не спушташ колаж мејкер, можиш да одиш на некоја страница за едитирање на слики како на пример www.picmonkey.com и таму има опции за повеќе врсти на колажи 2,3,4...10 слики во различни верзии. Лесно е за снајдување пробај
Јас седам во Бт под кирија, и не ми беа тука цимерките рачунајте греев само во една соба (во дневната), бојлер на 2 дена...а не ни готвев оти имав готови јадења а не ни бев често дома...ми дојде 7400 и си се чудев....барем да ми беше топло немаше да ми биде криво да ги дадам парите, ама ем премрзната ем 7400 не се салам овие од ЕВН....а џабе е и жалби и приговори да се пишат (барем така ми имаат кажано)....пак на крај ќе си ја платиш сметката и ко ништо да не било ....
Не знам дали е исто во сите градови, мислам дека е, ама и нас ни стигна премногу, дупло повеќе за плаќање а знаеме колку инаку трошиме. Мм доби информација дека не се пописуваше струја тој месец, туку така отприлика напишале состојбата, поради празниците, и дека од следниот месец ќе одбиеле тој вишок со вистинско попишување на потрошените киловати.
Дај Боже да е така....така ни направија и во летото, оти инкасаторите беа на одмор и од прилика напишаа 2000 и нешто...и наредниот месец ми дојде 200ден Ај пак нека е така оти не се издржва цела плата на сметки ќе оди....
За сите што се жалите од високите сметки од ЕВН за месецов,одете во кецовите под кои спагате да проверат дали ви е читано броилото за тој месец.ЕВН периодов одпуштија многу од вработените мегу кои и инкасаторите што ги читаат броилата и ради тоа овој месец имаат ставено паушал кој ако е навистина ставен со приговор ке ви биде намален во наредната сметка. Како и да е за да дознаете дали има повеке паушал ставено мора да се провери во кецот според сметката и таму ке ве упатат каде да поднесете приговор бидејки без приговор автоматски нема да ви биде намалена сметката нареден месец.
Не знам за приговор, мм ништо не ми спомна, само знам дека беше таму и веднаш му ја исправија сметката кога ја однесе вистинска состојба на броилото, искрено мислам дека спомна дека секако на сите ќе им го одбијат вишокот без приговорот, ама кој знае, највероватно е подобро да се отиде таму.
имам слушнато за нешто дека се ставало под перница и да преспиеш со тие работи и ќе го сонуваш тој што ќе ти биде маж.. да не знае некој што се става и кога?? никако неможам да најдам а ова го имам слушнато од тетками постара жена што значи дека има вистина..
Бомбонче од некоја свадба каде што си била, остатокот од свеќата од Велигден, на ова можам да се сетам во моментов. Гарант ќе го сонуваш тој што ќе ти е маж. Има вистина 100%
Луѓе ми треба нешто итно. Значи ми требаат кревети нови, али изработка по мерка и нешто поевтино. Се јавувам на ден оглас од пазар3, изработува кревети од 3000 денари, меѓутоа човеков ми изгледа ко ептен неодговорен де не крева, де има работа де си го заборавил мобилниот .... ужас. Дали може некоја да се распраша по дома дали некој знае човек што изработува кревети, по 3000 ден пошо ми одговара цената. Нормално без душек, душеци имам купено скапи и квалитетни. За во Скопје се работи.
Ќе може некоја да ме советува каде се продаваат куфери ама не по екстра солена цена, него онака солидни, да не се па ни ептен фушерајски.. Среден и адекватен квалитет со прифатлива цена . фала