Општи прашања

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Dec 10, 2011.

1. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Ова додај го на Хромот, и нма да имаш веќе реклами од било какви страни.
    Плус тоа Олгица што ти го кажа пушти го одма :) https://chrome.google.com/webstore/detail/ublock-origin/cjpalhdlnbpafiamejdnhcphjbkeiagm?hl=en

2. anina

anina Популарен член

Ама тоа што ми го прати Olgitsa, не можам да го спуштам бесплатно. Секако пробав и ми кажува се за компјутерот ама за да дејствува, бара пари
    8-|

3. jok

jok Истакнат член

Мене за реклами Ad block ми врши работа

4. Olgitsa

Olgitsa Истакнат член

https://www.malwarebytes.org/

5. Rirri

Rirri Истакнат член

Јас го симнав ова и не ми дозволува да влезам на фб , јутјуб ми вика ерор. Го избришав и сега можам ама пак има реклами

6. kjukli

kjukli Форумски идол

Vo koja banka zemaat najmala provizija za plakjanje na administrativni marki? Znam vo poshta zemaat 35, a vo drugive banki znae nekoj?

7. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Во банка е поскапо отколку во пошта. На пример за комерцијална ми кажаа дека провизија им е 50 ден :x

kjukli likes this.
  8. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Staff Member

http://filehippo.com/download_adwcleaner/
    мене ова ми помогна , линкот горе е за симињање на програмчето

9. Marick14

Marick14 Истакнат член

Има вируси. Исчисти го со антивирус или преинсталирај го. Внимавај, не ставај усб-иња. Ќе се заразат со вирусот.

10. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Во стара чаршија во Скопје има многу продавници кои продаваат сувенири, ташничиња, оние како опинци, парчиња облека/кецели извезени во етно стил, мислам дека само таму има најголем избор :)

@kjukli мислам дека ТТК банка зимаше најмала провизија, јас таму уплаќам за факултет, ама последниве неколку пати дечко ми ми уплаќа и заборавив колку е точно мислам 15 денари беше.Комерцијална е најскапа да они 50 зимаат а и поштата е релативно скапа.Ако ти се административни марки мораш н посебно зошто ги лепиш на пријавата, а ако плаќаш за редовен студент,уверенија за испити уплаќај си ги сите на една за еднаш да платиш провизија.Исто како опција преку телефон плаќањето мислам дека не зимаат провизија , јас така неколку пати имам платено.

kjukli, Jordanovska-K and sofijanoka like this.
  11. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Благодарам многу Лара, ме просветли! Уште утре одам да проверам. :):hug:

LaraSolare likes this.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

За оние кои прашуваа за студенските електронски картички меѓу кои и јас, важат цела година заклучно со 31.12.2016 година.

kjukli likes this.
  13. Marick14

Marick14 Истакнат член

Мене ме интересира дали работат низ центар продавниците за сувенири?
    Јас поминувам често низ центар и никогаш не сум ги видел дека работат. :?:

14. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Имам една пријателка која со мене е ок. Ми пречи, но ете и го знам карактерот и веќе се навикнав.
    Што е пречката??
    Кога и да ми се допадне некое машко, таа на почетокот ќе каже супер - за после тоа да почне да менува мислења ставови (како да ми се наметнува со своето мислење) - тој е несмасен, тој е смотко, тој менува девојки, тој ваков тој онаков..... и сето тоа го кажува со некоја иронија, што како да се објаснам, постојано критикува, сатирично критикува

потпаѓам под тоа нејзино критикување, иако знам дека тоа им го прави на сите. Дури и на заеднички другари кога им “мести“ девојки, прво ќе има став “да ти ја местам Х“ ако другарот рече ок, супер таа одма наметнува мислење “ама знаеш, има љубовник ама ако де„ “ сака пари - ама ако де “.....

дали девојката има проблем сама со себе??? Дали сум јас проблемот ???
    Кул сум, не се оптоварувам многу многу, но ми пречи некако иако сум се потрудила да и дадам до знаење дека не е добро, но ете

15. Outlook

Outlook Популарен член

Кажи и нешто за нејзин дечко така убаво спакувано ко таа тебе што ти збори и ќе видиш како ќе бега од тебе :) Изборот е твоја лична работа ако на неа не и штима таа и не е со него, шо ја боле ? :) Ич гајле да не ти е што збори она, треба поддршка да ти даде не да те толче само, мрчатор со некоја причина е ама која подобро да не разглабаме.

jasmina00 likes this.
  16. kjukli

kjukli Форумски идол

Фала ти. Ии да те прашам преку телефон можам да плаќам за испит ова маркициве така? Нема врска на кој факултет сум?

LaraSolare likes this.
  17. LaraSolare

Мислам дека ако си на државен факултет бројот е универзален и ти стигнува на сметката од телефонот или ако си на кредит ти зема одма.Прашај си најубаво по групите за факултет кој е бројот. Откако ќе пратиш порака на тој број(со 144 мислам почнуваше не ме држи за збор)потоа ќе добиеш повратна порака со шифра и таа ја пишуваш на пријавата(имаше долу место за впишување на шифра од електронско плаќање).Прашај си за секој случај дали е дозволено кај тебе на факс, кај мене може, мислам дека за сите би требало да е исто. :D

@jasmina00 личноста е искомплексирана, сум имала такви во близина и обично сум игнорирала или ако ептен мислам дека претерала, чисто колку да не мисли дека сум будала и кажувам во лице.Иако со личности што не ми значат претерано избегнувам да си трошам енергија и да се расправам.Со такви личности сум ограничила комуникација со по некое кафе од време на време, едноставно ограничи ја комуникацијата со неа, не се дружи толку интензивно.Кога ќе почнат повеќе да ја избегнуваат нека му ја мисли.

Last edited: Jan 13, 2016
    kjukli likes this.
  18. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

И јас мислам да си прашаш на факултет најубаво ќе е бидејќи знам пред неколку години јас така имав уплаќано и на факултет ме вратија после демек немале тие склучено договор со тоа за плаќање и пак морав на уплатница да си плаќам..иначе преку тел е најефтино пошто само плаќаш 50 ден за таксата и 5 ден мислам порака и ти враќа назад системот порака со кодот го пишуваш на местото за таксена марка и готово

kjukli likes this.
  19. LaraSolare

Девојки каде купувате кокосово и бадемово млеко и по која цена? Гледав оној ден во Веро имаше и оризово со бадем или оризово со ванила, тие беа поевтини варијатни некаде 120-30 денари ама поголема количина до литар да беше.Кокосовото го обожавам(секој ден пиев кокосово или бадемово во Странција ама не беа ни приближно цените како тука) за секојдневна упортреба кај нас е малку скапо 145 денари беше 200-250 мл , а јас сакам секој ден во smoothie или онака да си пијам па не ми се исплатува, за од време на време ќе се разгалувам :) Исто можете да ми пишете и како сте задоволни, каде ги набавувате , а да и какви се на вкус соино и оризово? Може да поминат во smoothie? :)

20. kjukli

kjukli Форумски идол

Јас оризовото од Веро го имам земено неколку пати, превкусно ми е. Поблагичко е. Само обичното сум го пробала, скептична сум некако за тие со ванила и бадем. И за смуди беше супер.

LaraSolare likes this.