Оргазам

Discussion in 'Секс' started by ev4e, Nov 27, 2009.

1. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Имам другарки,па нивни другарки, па на другите, муабети од сегде... девојките буквално го помнат датумот кога доживеале оргазам, некогаш е еднаш во годината, наредната уште поретко..
    Ако не го заокружуваат датумот на календарот и го гледаат денот како празник, јас лавстоунд да не се викам.
    Што е пострашно од самото немање на оргазам е убедувањето дека сексот не се базира на оргазам, дека е споредна ствар и не бил уопште битен. Сосема јасно дека преку манипулации им е всадено ова во глава.
    Симптоматично е што секој однос се завршува со оргазам на машкото, а женското треба да е задоволна со себе што го одвела до таму.
    Катастрофа од млади луѓе.

Annath, Nausicaa, Animali and 8 others like this.
  2. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Лошо е што се сметаат за експерти.
    Никој не се родил учен, но не гледам што е срамно да праша како сакаш, како ти е убаво, бавно темпо, брзо темпо и да учи што сака партнерката.
    Мислат дека се знаат и тоа што го прават е максимумот, нејзина е вината што не свршила.

Бившиот ми раскина сам затоа што се пожалив дека само неговото задоволство му е приоритет и заради фактот дека бара орален а не сака да даде. :rofl:
    Виде не виде, раскина пред јас да му раскинам. И како сето тоа да не е доволно бараше начин вината мене да ми ја фрли. :tmi:
    Себичност на ниво.

Ќути барем сега ќе можам да ги заштедам парите за еден ефикасен пластичен, ако ништо друго. :emo:

3. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Кажи кога ти е роденден, ќе падне еден заеднички фемински подарок, дилдо за сестру :D
    Се сеќавам на еден пост имаше пишано една членка, дечкото пробал да и го стимулира клиторисот со рака, па запнал веројатно, штом се уморил. Можам да претпоставам дека дури и болно и е било, знаеш и самата дека сила не е потребна, туку вештина. Веројатно запнал како кашкавал да ренда на ренде, па видол не иде, баталил и дошол до заклучок, жените биле прекомплицирани за оргазам.
    :D

piksooki, Nausicaa, Animali and 3 others like this.
  4. 1992g

1992g Популарен член

Силиконски.
    Другите матерјали се лоши. Имаш добри за по 3000 ден у нашите секс шопови.

jasbi, Animali, Oxymoron and 3 others like this.
  5. John Snow

John Snow Форумски идол

Затоа секогаш е потребно отворено да се збори за секој проблем меѓу партнерите меѓу кои и сексот. Е сеа ако мажјакот се навреди и му падне круната коа партнерката ќе му се пожали дека не ја довел до оргазам е негов и само негов проблем. Се може да се научи па така и ова.

6. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Јас паметам кога ќе почнеш сама да си го учиш телото и да мастурбираш ти треба неколку обиди дури да сфатиш што треба, како треба, што те пали а што не.
    Ама да не сакаш воопшто да се потрудиш и после толку врски да не знаеш клиторис да погодиш или да рендаш кашкавал е малку смешно. :bandit:
    Експертот ја утнал професијата..:smoke:

7. DAngel

DAngel Форумски идол

Немојте, не го критикувајте, ќе ве избришат.
    Очигледно е сосема во ред да речеш дека рендаш кашкавал на женски полов орган на форумот, ама никако не е во ред да кажеш дека таа личност сексот го сведува на "ако ми го попуши, арна е."

8. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Бате, не круната, курната. Увек те поправам, кога ќе научиш граматика? Токмак. :D

9. Biny

Biny Истакнат член

Значи пишано е да се најдат заедно спротивностите
    Јас сум тој што прашува, но се некако ми се паѓаат некои што сакаат мисионерска и толку, не прст, не таму, не да лижеш, не знам како сакаш,...

Bogdanaboki and WildMk like this.
  10. Alisa22

Alisa22 Популарен член

А ти зошто не дозволиш прст
    да ти стави она на тебе ?

Last edited: May 27, 2019
    Nigredo Odor likes this.
  11. Biny

Biny Истакнат член

Не праша, дури не одговараат кога јас ги прашувам.

12. Ма.нев

Ма.нев Истакнат член

Срам му е или страв му е.

13. WildMk

WildMk Форумски идол

Епа ако не одговараат, нека не свршуваат.

Biny likes this.
  14. MarijanaKolevska

MarijanaKolevska Истакнат член

si kazuvam samo mislenje:
    kako maskite shto se lazat so sekakvi produkti za pogolem alat taka i zenskite mislat deka nesto ne e vo red so niv ako ne prskaat kako bonnie rotten. ednostavno nekoi se ponadareni nekoi ne. treba samo povekje da go koristime toa shto go imame i da se fokusirame na toa.

Yeeah, Tajnaotrovna and Biny like this.
  15. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Не знам како некои женски се задоволуваат на секс без оргазам. И тоа не еднаш, два пати, па ај да речиш се случило. Туку редовно нешто е, вообичаено за нив. Оние пати кога и они биле доведени до оргазам се поретки од појавувањето на Халеевата комета и уште се заедно, со години. Не знам како ги трпат со години. Не знам што да кажам. Ако им е убаво нека продолжат. Ама добар секс е само и само ако и двајцата доживеат оргазам. Се друго е тежок феил.
    И да, кривицата зошто не можете да доживеете оргазам е најчесто вашиот партнер, не сте вие фаличните. (имам слушано како ги убедувале дека имале медицински проблем и затоа не доживувале оргазам).

16. WildMk

WildMk Форумски идол

Има голем удел каков е партнерот, каков ви е односот и како самата жена се чувствува во врска со своето тело и својата сексуалност.
    Во (глобално)општество во кое сеуште е застапено мислење дека жените 'треба да се чуваат', да немаат многу партнери, во кое се објектифицираат, ништо чудно да не доживуваат оргазам.

Cleonika, didisi, jasbi and 1 other person like this.
  17. butterfly_mk

butterfly_mk Истакнат член

Има удел и партнерот но има и женски што се како скочанети кога имаат секс. Може и самите да си помогните ако го стимулирате клиторисот за време на пенетрација. Мене тоа ми помогна да доживеам оргазам скоро секогаш. Многу е едноставно, нема потреба да го обвинувате некого секогаш пробајте и сами. Може да правите стимулација во различни пози, најдобра е мисионерската. Позз

Arjanit2021, piksooki and didisi like this.
  18. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Пак се сведува дека најголем удел има партнерот. Односот што ќе го имаат највеќе зависи од него колку е спремен да се вложи за да ги задоволи нејзините потреби (знаејќи дека неговите полесно/побрзо се задоволуваат најчесто), наместо да гледа себично за себе. Исто сметам и за тоа како се гледа една жена, своето тело и колку е самоуверена потекнува од тоа како ја третира партнерот. Не е случајност оние кои не можат да доживеат оргазам да имаат ниска самодоверба. И најчесто истите кога ќе сменат партнер, кој ги третира поинаку да добијат самодоверба и сексот да им се подобри.
    Среќна жена во кревет = уште посреќен маж во кревет.

19. MarianaBT

MarianaBT Истакнат член

ne razbiram nekoi... pa seksot bez orgazam ne e sex... ispadja kako od sozaluvanje ili usluga

Кавалер and Miki_mat3 like this.
  20. babaDara

babaDara Популарен член

Многу е битно каков е партнерот. Колку двајцата сакаат слобода во сексот. Колку двајцата се спремни за промени. Глумењето оргазам ми е најлоша работа. Океј ќе одглумиш, ама пак не можеш да одглумиш како се чувствуваш кога ќе се соочиш со себе си.
    Многу е битно да сексот биде нешто што двајцата ќе ве исполнува а не ради реда. Да биде со личност која ве исполнува и духовно.
    И двајцата треба да сакаат да се надополнуваат а не качи се-симни се.

Brinetka and Miki_mat3 like this.