Оргазам

Дискусија во 'Секс' започната од ev4e, 27 ноември 2009.

1. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Имам другарки,па нивни другарки, па на другите, муабети од сегде... девојките буквално го помнат датумот кога доживеале оргазам, некогаш е еднаш во годината, наредната уште поретко..
    Ако не го заокружуваат датумот на календарот и го гледаат денот како празник, јас лавстоунд да не се викам.
    Што е пострашно од самото немање на оргазам е убедувањето дека сексот не се базира на оргазам, дека е споредна ствар и не бил уопште битен. Сосема јасно дека преку манипулации им е всадено ова во глава.
    Симптоматично е што секој однос се завршува со оргазам на машкото, а женското треба да е задоволна со себе што го одвела до таму.
    Катастрофа од млади луѓе.

На Annath, Nausicaa, Animali и 8 други им се допаѓа ова.
  2. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.503
    Лошо е што се сметаат за експерти.
    Никој не се родил учен, но не гледам што е срамно да праша како сакаш, како ти е убаво, бавно темпо, брзо темпо и да учи што сака партнерката.
    Мислат дека се знаат и тоа што го прават е максимумот, нејзина е вината што не свршила.

Бившиот ми раскина сам затоа што се пожалив дека само неговото задоволство му е приоритет и заради фактот дека бара орален а не сака да даде. :rofl:
    Виде не виде, раскина пред јас да му раскинам. И како сето тоа да не е доволно бараше начин вината мене да ми ја фрли. :tmi:
    Себичност на ниво.

Ќути барем сега ќе можам да ги заштедам парите за еден ефикасен пластичен, ако ништо друго. :emo:

На Cleonika, *malenavolena*87, Nigredo Odor и 19 други им се допаѓа ова.
  3. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Кажи кога ти е роденден, ќе падне еден заеднички фемински подарок, дилдо за сестру :D
    Се сеќавам на еден пост имаше пишано една членка, дечкото пробал да и го стимулира клиторисот со рака, па запнал веројатно, штом се уморил. Можам да претпоставам дека дури и болно и е било, знаеш и самата дека сила не е потребна, туку вештина. Веројатно запнал како кашкавал да ренда на ренде, па видол не иде, баталил и дошол до заклучок, жените биле прекомплицирани за оргазам.
    :D

На piksooki, Nausicaa, Animali и 3 други им се допаѓа ова.
  4. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.625
    Силиконски.
    Другите матерјали се лоши. Имаш добри за по 3000 ден у нашите секс шопови.

На jasbi, Animali, Oxymoron и 3 други им се допаѓа ова.
  5. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.167
    Затоа секогаш е потребно отворено да се збори за секој проблем меѓу партнерите меѓу кои и сексот. Е сеа ако мажјакот се навреди и му падне круната коа партнерката ќе му се пожали дека не ја довел до оргазам е негов и само негов проблем. Се може да се научи па така и ова.

На Glossy-girl, jasbi, Adorabela и 15 други им се допаѓа ова.
  6. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.503
    Јас паметам кога ќе почнеш сама да си го учиш телото и да мастурбираш ти треба неколку обиди дури да сфатиш што треба, како треба, што те пали а што не.
    Ама да не сакаш воопшто да се потрудиш и после толку врски да не знаеш клиторис да погодиш или да рендаш кашкавал е малку смешно. :bandit:
    Експертот ја утнал професијата..:smoke:

На Glossy-girl, Adorabela, Billy Idol и 8 други им се допаѓа ова.
  7. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.935
    Немојте, не го критикувајте, ќе ве избришат.
    Очигледно е сосема во ред да речеш дека рендаш кашкавал на женски полов орган на форумот, ама никако не е во ред да кажеш дека таа личност сексот го сведува на "ако ми го попуши, арна е."

На Nausicaa, Animali, Nigredo Odor и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.468
    Бате, не круната, курната. Увек те поправам, кога ќе научиш граматика? Токмак. :D

На candy.cane, x.Daisy.x, Nausicaa и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Biny

Biny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2018
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    236
    Значи пишано е да се најдат заедно спротивностите
    Јас сум тој што прашува, но се некако ми се паѓаат некои што сакаат мисионерска и толку, не прст, не таму, не да лижеш, не знам како сакаш,...

На Bogdanaboki и WildMk им се допаѓа ова.
  10. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.131
    А ти зошто не дозволиш прст
    да ти стави она на тебе ?

Последна измена: 27 мај 2019
    На Nigredo Odor му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Biny

Biny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2018
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    236
    Не праша, дури не одговараат кога јас ги прашувам.

12. Ма.нев

Ма.нев Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    1.224
    Срам му е или страв му е.

13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.277
    Епа ако не одговараат, нека не свршуваат.

На Biny му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MarijanaKolevska

MarijanaKolevska Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2019
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    347
    si kazuvam samo mislenje:
    kako maskite shto se lazat so sekakvi produkti za pogolem alat taka i zenskite mislat deka nesto ne e vo red so niv ako ne prskaat kako bonnie rotten. ednostavno nekoi se ponadareni nekoi ne. treba samo povekje da go koristime toa shto go imame i da se fokusirame na toa.

На Yeeah, Tajnaotrovna и Biny им се допаѓа ова.
  15. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.363
    Допаѓања:
    40.592
    Не знам како некои женски се задоволуваат на секс без оргазам. И тоа не еднаш, два пати, па ај да речиш се случило. Туку редовно нешто е, вообичаено за нив. Оние пати кога и они биле доведени до оргазам се поретки од појавувањето на Халеевата комета и уште се заедно, со години. Не знам како ги трпат со години. Не знам што да кажам. Ако им е убаво нека продолжат. Ама добар секс е само и само ако и двајцата доживеат оргазам. Се друго е тежок феил.
    И да, кривицата зошто не можете да доживеете оргазам е најчесто вашиот партнер, не сте вие фаличните. (имам слушано како ги убедувале дека имале медицински проблем и затоа не доживувале оргазам).

На Glossy-girl, katalina, piksooki и 10 други им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.277
    Има голем удел каков е партнерот, каков ви е односот и како самата жена се чувствува во врска со своето тело и својата сексуалност.
    Во (глобално)општество во кое сеуште е застапено мислење дека жените 'треба да се чуваат', да немаат многу партнери, во кое се објектифицираат, ништо чудно да не доживуваат оргазам.

На Cleonika, didisi, jasbi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. butterfly_mk

butterfly_mk Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    353
    Има удел и партнерот но има и женски што се како скочанети кога имаат секс. Може и самите да си помогните ако го стимулирате клиторисот за време на пенетрација. Мене тоа ми помогна да доживеам оргазам скоро секогаш. Многу е едноставно, нема потреба да го обвинувате некого секогаш пробајте и сами. Може да правите стимулација во различни пози, најдобра е мисионерската. Позз

На Arjanit2021, piksooki и didisi им се допаѓа ова.
  18. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.363
    Допаѓања:
    40.592
    Пак се сведува дека најголем удел има партнерот. Односот што ќе го имаат највеќе зависи од него колку е спремен да се вложи за да ги задоволи нејзините потреби (знаејќи дека неговите полесно/побрзо се задоволуваат најчесто), наместо да гледа себично за себе. Исто сметам и за тоа како се гледа една жена, своето тело и колку е самоуверена потекнува од тоа како ја третира партнерот. Не е случајност оние кои не можат да доживеат оргазам да имаат ниска самодоверба. И најчесто истите кога ќе сменат партнер, кој ги третира поинаку да добијат самодоверба и сексот да им се подобри.
    Среќна жена во кревет = уште посреќен маж во кревет.

На Cleonika, IM.TMKQ, sunrise_123 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. MarianaBT

MarianaBT Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.033
    ne razbiram nekoi... pa seksot bez orgazam ne e sex... ispadja kako od sozaluvanje ili usluga

На Кавалер и Miki_mat3 им се допаѓа ова.
  20. babaDara

babaDara Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2011
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    622
    Многу е битно каков е партнерот. Колку двајцата сакаат слобода во сексот. Колку двајцата се спремни за промени. Глумењето оргазам ми е најлоша работа. Океј ќе одглумиш, ама пак не можеш да одглумиш како се чувствуваш кога ќе се соочиш со себе си.
    Многу е битно да сексот биде нешто што двајцата ќе ве исполнува а не ради реда. Да биде со личност која ве исполнува и духовно.
    И двајцата треба да сакаат да се надополнуваат а не качи се-симни се.

На Brinetka и Miki_mat3 им се допаѓа ова.