Орифлејм

Discussion in 'Лице' started by Gordana10, Jun 21, 2010.

1. poenta

poenta Форумски идол

Маскара

Девојки,серумот за трепки од Орифлејм ќе го има во новиот каталог што започнува од 11 март по цена од 159 ден.Треба континиурано да го користите секоја вечер нанесувајќи на коренот на трепките за да забележите резултати.

cooll likes this.
  2. cooll

cooll Популарен член

Ухх , пак ке си го нарачам :)

3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Јас го имам овој дома, ми падна еднаш на плочките во купатило и се здроби целото, така ми стои нити користено ни ништо. Тој е од летната колекција мислам.

4. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Воопшто не сум задоволна од сенкиве, не се квалитетни :) не се како на сликата на каталогот. Нема ни двоен, ни никаков ефект :) :) :) :) Не ми се допаѓаат.

Attached Files:

Sunshine88 likes this.
  5. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Oriflame Beauty mat

ја користел некој пудрава,(не)задоволни? ;)

6. poenta

poenta Форумски идол

Јас ја користам долго време.Задоволна сум од покривноста и долготрајноста на матирачкиот ефект.Има лесна текстура и му дава природен изглед на лицето.

7. EmilijaEmka

EmilijaEmka Истакнат член

Јас не сум воопшто задоволна, има водеста текстура и никаква покривност, ако бараш пудра со покривност тогаш дефинитивно не ја купувај, а ако ти е онака за чисто лице купи си ја незнам што да ти речам, сепак од мене НЕ

8. aaleksaandraa

aaleksaandraa Истакнат член

9. SunshineYo

SunshineYo Истакнат член

Го има некој користено ова и како сте задоволни ? Си го порачав и сега во петок треба да ми стаса. Инаку имам комбинирана кожа :)

Attached Files:

Coco-Chanel likes this.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Оваа е за комбинирана кожа и долготрајност има и покривност. Јас ја користам проблемот е само што не стои 12часа како што пишува туку 6 часа но мене не ми пречи зошто со камена пудра ќе завршиш работа и ќе се врати на старото. Е сега после тие 6 часа без камена пудра почнува да се мрси кај мене прво кај носот што е и највидливото место.
    Убава е што јас не би си ја заменила за ниту една друга пудра.

11. simonna.a

simonna.a Форумски идол

јас си остварив 91 поен..ќе треба да одам веќе да си ги испорачам нарачките :P

12. macabela

macabela Истакнат член

А дали некој ја користел Perfekt Fusion Fondatinon пудрата и која е подобра за мат ефект, оваа или Everlasting?

Attached Files:

13. EmilijaEmka

Aко имаш мрсна кожа не ти ја препорачувам, премногу е мрсна и уште толку ќе ти го измрси лицето, покривна е, но кај повеќето предизвика негативни реакции. Јас ја користев 2 недели и лицето ми се направи ЛОМ, мозолче до мозолче, на другарка моја исто така, на друга другарка парчиња му излегуваа од лицето како лушпи. Имам лошо искуство со оваа пудра а бев презадоволна првиот пат кога видов колку ми покрива. Ако има некоја другарка твоја можеш да пробаш да видиш како ќе ти реагира тебе на кожата, можеби тебе ќе ти одговара, сепак од мене едно големо НЕ! :puke:
    А Everlasting ја немам користено така да незнам каква е...ако знае некоја нека сподели мислење.

14. macabela

macabela Истакнат член

Фала многу за мислењето и жал ми е за твоето искуство. Има претходно коментари во темава за Everlasting а и други што сум читала биле позитивни и ја препорачуваат за комбинирана и мрсна кожа. Мене ми е мрсна но не со акни ама сепак ми требаат покривни пудри и пудри со мат ефект. :)

И јас ја користам долго време. Досега 2 пати мењале амбалажа на мат пудрите од кога јас ги знам, којзнае колку години ги користам :D . Супер е пудрата за мрсна кожа е погодена, покрива и матира и трае неколу часа зависно од степенот на мрнотија на кожата. Поготово кога е намалена ептен се исплати. Во тековниот каталог што трае до 31 март е поприлично намалена. На тие со нормална кожа мислам дека би им дала ептен природен изглед.

15. cocoa28

cocoa28 Истакнат член

Колешката е зачленета и ради неа пробував неколку производи на Орифлејм...Благо речено -катастрофа, шкарт козметика...Ништо не ми се допаѓаше, а поготово последново за миење лице, гел од кајсија со гранули некои внатре, лицето после тоа ми е како тесто целото, како превлака некоја да имам одозгора...За козметика си идам во парфимерија и си одбирам како човек, си пробувам тестери и сл, а вака преку каталог за некој да ме убедува и процент и подароци да си зима - никогаш повеќе...

bubamara12345 likes this.
  16. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Јас морам да го пофалам кремчево - го порачав од минатиот каталог за некој ептен џабе пари (90 ден?), немав апсолутно никакви очекувања ама се покажа супер! Јас имам сува кожа, која има тенденција да се вцрвенува и да се лупи, мелем ми се сите мрсни креми но иди и намачкај се со нив и излези да сонце, има да светнам ко сијалица и да се растечам... Од тој аспект кремава ми е одлична- го хидрира лицето, го смирува, а не ме поти на сонце :)

Attached Files:

17. lovemme

lovemme Форумски идол

Морам да се согласам со тебе и јас сум мн.задоволна од кремчево и добро мириса :)

Nausicaa likes this.
  18. EmilijaEmka

Дали некоја го има користено Кремот во боја за интензивна хидратација Aqua-Rhythm...Mи изгледа примамливо па ајде реков да си прашам..Дали е покривен како пудра или има нијанса како обично кремче, дали е погоден за мрсна кожа и дали е за сите возрасти ??

19. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Дали некој го има користено пафремот,како мириса убав е ? :?:

20. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Имам порачано нешто уште пред 10тина дена и во четвртокот рекоа дека во петокот демек ќе стигнеле производите, но еве среда е речиси и ни трага ни глас од порачката..? Ова само кај мене вака касни или кај сите е вака? :?: