Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Орифлејм

Дискусија во 'Лице' започната од Gordana10, 21 јуни 2010.

1. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.074
    Маскара

Девојки,серумот за трепки од Орифлејм ќе го има во новиот каталог што започнува од 11 март по цена од 159 ден.Треба континиурано да го користите секоја вечер нанесувајќи на коренот на трепките за да забележите резултати.

На cooll му/ѝ се допаѓа ова.
  2. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.036
    Допаѓања:
    10.590
    Ухх , пак ке си го нарачам :)

3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Јас го имам овој дома, ми падна еднаш на плочките во купатило и се здроби целото, така ми стои нити користено ни ништо. Тој е од летната колекција мислам.

4. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    Воопшто не сум задоволна од сенкиве, не се квалитетни :) не се како на сликата на каталогот. Нема ни двоен, ни никаков ефект :) :) :) :) Не ми се допаѓаат.

Прикачени фајлови:

На Sunshine88 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.529
    Допаѓања:
    5.887
    Oriflame Beauty mat

ја користел некој пудрава,(не)задоволни? ;)

6. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.074
    Јас ја користам долго време.Задоволна сум од покривноста и долготрајноста на матирачкиот ефект.Има лесна текстура и му дава природен изглед на лицето.

7. EmilijaEmka

EmilijaEmka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    30

Јас не сум воопшто задоволна, има водеста текстура и никаква покривност, ако бараш пудра со покривност тогаш дефинитивно не ја купувај, а ако ти е онака за чисто лице купи си ја незнам што да ти речам, сепак од мене НЕ

8. aaleksaandraa

aaleksaandraa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    34
  9. SunshineYo

SunshineYo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    316
    Го има некој користено ова и како сте задоволни ? Си го порачав и сега во петок треба да ми стаса. Инаку имам комбинирана кожа :)

Прикачени фајлови:

• oriflame.PNG
      oriflame.PNG
      Големина на фајлот:
      82,7 KB
      Прегледи:
      117
    На Coco-Chanel му/ѝ се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Оваа е за комбинирана кожа и долготрајност има и покривност. Јас ја користам проблемот е само што не стои 12часа како што пишува туку 6 часа но мене не ми пречи зошто со камена пудра ќе завршиш работа и ќе се врати на старото. Е сега после тие 6 часа без камена пудра почнува да се мрси кај мене прво кај носот што е и највидливото место.
    Убава е што јас не би си ја заменила за ниту една друга пудра.

11. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.354
    јас си остварив 91 поен..ќе треба да одам веќе да си ги испорачам нарачките :P

12. macabela

macabela Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    7
    А дали некој ја користел Perfekt Fusion Fondatinon пудрата и која е подобра за мат ефект, оваа или Everlasting?

Прикачени фајлови:

13. EmilijaEmka

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    30

Aко имаш мрсна кожа не ти ја препорачувам, премногу е мрсна и уште толку ќе ти го измрси лицето, покривна е, но кај повеќето предизвика негативни реакции. Јас ја користев 2 недели и лицето ми се направи ЛОМ, мозолче до мозолче, на другарка моја исто така, на друга другарка парчиња му излегуваа од лицето како лушпи. Имам лошо искуство со оваа пудра а бев презадоволна првиот пат кога видов колку ми покрива. Ако има некоја другарка твоја можеш да пробаш да видиш како ќе ти реагира тебе на кожата, можеби тебе ќе ти одговара, сепак од мене едно големо НЕ! :puke:
    А Everlasting ја немам користено така да незнам каква е...ако знае некоја нека сподели мислење.

14. macabela

macabela Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    7
    Фала многу за мислењето и жал ми е за твоето искуство. Има претходно коментари во темава за Everlasting а и други што сум читала биле позитивни и ја препорачуваат за комбинирана и мрсна кожа. Мене ми е мрсна но не со акни ама сепак ми требаат покривни пудри и пудри со мат ефект. :)

И јас ја користам долго време. Досега 2 пати мењале амбалажа на мат пудрите од кога јас ги знам, којзнае колку години ги користам :D . Супер е пудрата за мрсна кожа е погодена, покрива и матира и трае неколу часа зависно од степенот на мрнотија на кожата. Поготово кога е намалена ептен се исплати. Во тековниот каталог што трае до 31 март е поприлично намалена. На тие со нормална кожа мислам дека би им дала ептен природен изглед.

15. cocoa28

cocoa28 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2013
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    91
    Колешката е зачленета и ради неа пробував неколку производи на Орифлејм...Благо речено -катастрофа, шкарт козметика...Ништо не ми се допаѓаше, а поготово последново за миење лице, гел од кајсија со гранули некои внатре, лицето после тоа ми е како тесто целото, како превлака некоја да имам одозгора...За козметика си идам во парфимерија и си одбирам како човек, си пробувам тестери и сл, а вака преку каталог за некој да ме убедува и процент и подароци да си зима - никогаш повеќе...

На bubamara12345 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Јас морам да го пофалам кремчево - го порачав од минатиот каталог за некој ептен џабе пари (90 ден?), немав апсолутно никакви очекувања ама се покажа супер! Јас имам сува кожа, која има тенденција да се вцрвенува и да се лупи, мелем ми се сите мрсни креми но иди и намачкај се со нив и излези да сонце, има да светнам ко сијалица и да се растечам... Од тој аспект кремава ми е одлична- го хидрира лицето, го смирува, а не ме поти на сонце :)

Прикачени фајлови:

• 30047_1.png
      30047_1.png
      Големина на фајлот:
      254,3 KB
      Прегледи:
      188
  17. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.967
    Морам да се согласам со тебе и јас сум мн.задоволна од кремчево и добро мириса :)

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. EmilijaEmka

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    30
    Дали некоја го има користено Кремот во боја за интензивна хидратација Aqua-Rhythm...Mи изгледа примамливо па ајде реков да си прашам..Дали е покривен како пудра или има нијанса како обично кремче, дали е погоден за мрсна кожа и дали е за сите возрасти ??

Прикачени фајлови:

19. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.924
    Допаѓања:
    89.737
    Дали некој го има користено пафремот,како мириса убав е ? :?:

20. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    4.392
    Имам порачано нешто уште пред 10тина дена и во четвртокот рекоа дека во петокот демек ќе стигнеле производите, но еве среда е речиси и ни трага ни глас од порачката..? Ова само кај мене вака касни или кај сите е вака? :?: