Отворен брак

Discussion in 'Брак' started by WildMk, Aug 3, 2018.

1. referentka

referentka Moderator Staff Member

За да се биде во отворен брак, треба и давјцата да се слободоумни.
    Ако едниот има предрасуди, тогаш не е тоа слободен брак.
    Обично мажите си сакаат да си имаат ,,забава,, надвор од дома, ама жената да не дознае.
    Склони си се тие на вакви работи.

2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Затоа јас викам , подобро да седне и да ми каже, слушајјас те сакам ама дека ќе сум моногамен сексуално тешко, и сега јас сум таа што ќе одлучи, дали ќе можам да жиевам со таков човек и може и јас ќе бидам со некој друг во бракот ( никад не реци никад) или ќе му речам иди широко ти поље. Ама проблемот е што кај нас мажите немаат муда а и жените да ја стават таа тема на маса. Обично зашто мажите се плашат дека ќе бидат заменети од некој подобар. Тоа балканштината и егото.

ane.bella, tessie, Joi and 4 others like this.
  3. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Епа ко така и ние со мм сме во отворен брак . И јас имам слобода од мм ,и тој има слобода од мене ,ако се попалиме по некој трет да можеме слободно да се исексаме со него..
    Е сега ,кој прв ќе почне и дали ќе почне не се знае :).
    Важно слобода имаме

TutiFuti, Milobebence and WildMk like this.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Тоа е 'Отворен брак'.

И секако, не е за секого.

Како што и Рефка и Нена и многумина претходно спомнаа, дека не секој човек може да биде ок со тоа.

Milobebence, nena2010 and Bubce38 like this.
  5. nena2010

nena2010 Форумски идол

а да му кажеш вака за еден тест дека си имала со некој, па да видиш дали е отворен бракот ?

6. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Така е .
    Не секој МОЖЕ да биде ок со тоа и не секој САКА да биде ок со тоа .

7. referentka

referentka Moderator Staff Member

Па да изеде ќутек од ништо:D
    Или бракот или вратата отворена ќе е

8. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

П
    Па нели во отворениот брак нема лаги ?
    Или може да има ? |(

Milobebence likes this.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Добар предлог :)

Знаеш... секоја одлука, може да биде преиначена низ животот.
    Може да се договорат за тоа, а после да се премисли еден, или двајцата, и покасно да одлучат дека тоа, не е за нив сепак. Не е исклучена и таа можност.

Пак само се сведува на отворен и искрен однос.

Има бесконечни варијации...

Milobebence and Bubce38 like this.
  10. nena2010

nena2010 Форумски идол

Отворен брак е да му кажеш дека имаш некој кој те пали толку да сакаш да се сексаш со него. Не да ти дозволи да идеш на кафе со другарки.

Kija94, M.B., ane.bella and 6 others like this.
  11. zalosna

zalosna Форумски идол

Таа вечер бевме друштво собрани кај нас дома, сите заминаа они останаа кај нас.Вечерта како што седевме она и мм почнаа да се гушкаат и ред други раб.Нормално дека ме повреди сето тоа а што да правам кога тогаш екс мм го дозволи сето тоа.Им дадов перница и кебе и пробав да заминам кај моите,не им одговарало така подобро ке било да сум останела и јас и да се дружам со Г..... Не останав заминав кај моите таму ме чекаа и дечината.Другата ден мм ме претепа скоро до смрт зошто не сум останала тука.Ги побарав моите, викнавме полициа и така се заврши мојот брак после 10 год.

12. WildMk

WildMk Форумски идол

Сепак, и да си во отворен брак, пред да направиш нешто, треба да му соопштиш на партнерот.
    Може во одреден период да не го сака тоа, па луѓе сме, Боже мили, ќе си се воздржиш.
    Работата е да не правиш нешто зад грб и нешто што може другиот да го повреди.

Пред секое одење на кафе се консултирам со сопругот.. не пак, за нешто повеќе. Не би одела против неговата желба, во случај да му е проблем во моментот.. пример има стрсови на работа или уатевр, па додатен стрес да му правам, во време кога не е расположен за експерименти.

За споредба, може сакаш со партнерот секс во моментот, ама сакаш да биде денес во мисонерска и со изгаснати светла. Или денес, воопшто не сака едниот да има секс и немате секс. Ништо на сила не е убаво.

candy.cane, x.Daisy.x and Milobebence like this.
  13. zalosna

zalosna Форумски идол

Точно

Milobebence and nena2010 like this.
  14. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Деее одма се лутите :)
    Да се нашалиме малку па :)

Јас на кафе со другарки излегувам дали еднаш годишно :) не па отворен брак од овај калибар да имам :)
    Шпанско село е тоа за мене .

Најважното е само - игра со отворени карти .
    Бар за мене .
    Нит да му набивам , ниту да ми набива рогови .

15. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Со ова се согласувам во целост и јас би го сакала истото да знам и јас да донесам одлука дали би можела да бидам во таков брак отколку да се прави позади грб но,и мм тогаш да прифати дека и јас ако посакам можам да бидам интимна со друг маж.
    Ама знам која реакција ке биде за мене...не сакаат повеќето вклучувај ќи го и мојот да делат а свесна сум дека он/и би ама само они е тогаш ако јас нели не се согласам пак не би било отворен брак.Или он ако не се согласи.
    На маживе во Македонија на повеќето им фали машкост.

WildMk and nena2010 like this.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Леле Жалосна... :(
    Не знаев дека бил и физички насилен со тебе.

Немам зборови девојче. За секоја осуда. И тоа што те довел пред свршен чин со (претпоставувам), обидот да те вклучи во тројка, без воопшто да се консултира со тебе претходно, а уште полошо со другово.

Браво за храброста што си пресекла и не си дозволила да ти продолжи животот со таков човек! :hug:

17. zalosna

zalosna Форумски идол

Нека тече живот некако :)
    Само деца да изгледам, да сум тука за нив,друго ништо нее важно :)

lilo, candy.cane, sofi2107 and 12 others like this.
  18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Стока една!! Нема подолно од маж да удира жена. Стока!!!

19. zalosna

zalosna Форумски идол

Истото го прави и со сегашната.Јас имам контакт и со женаму ама што да и правам,сама треба да пресечи.Изгледа казната што ја плати многу малку му беше тоа е.

20. Bridget

Bridget Форумски идол

Во вакви врски често се мешаат и емоции кои знаат со тек на време да се продлабочат (колку што може длабоки да се кај одредени личности али за нив длабоки де) и затрескан партнер не може баш разумно и реално да размислува, а има деца на кои им е потребно негово внимание и стабилност, и партнер, кој иако се согласил на ваков брак сепак си бара во бракот она што обично и следува. Со дозвола или не, голем дел од времето, вниманието, посветеноста, па и финансиите, ќе одат кај друг, надвор од бракот. И не може да не се осети во фамилијарната хармонија, не може да е толку просто и едноставно секогаш. Сега некој тука трипати во 18 години се плеснал и ќе шири филозофии за отворен брак и како тоа е се кул оти останува само на едно плескање и толку. Некогаш е, ама во отворен брак влегуваат и врски подолги со други, не само 30минутна тура во некој мотел. Нека нема чувства, нека му е само сексот погоден ама се влечи со месеци или години пример.
    Мене финансискиот дел ме занима :D Како одат тие работи, кога плаќате сметки, правите математики, го ставате и роденденот на партнерката и партнерот ваш на страна што ви се, сметките за хотели, вечера пример сакате да почастите или викенд некаде, парче облека и слично?

mal.ecka, Harper, dunika and 4 others like this.