Отворен брак

Discussion in 'Брак' started by WildMk, Aug 3, 2018.

1. coki35

coki35 Истакнат член

Ако се однесува лично до мене , ти мене не ни сметаш во ништо животот си е лично твој и можеш да си
    А ти беше за отворен брак така
    Пак една многу голема грешка , разликата помеќу пакистан и ние е огромна што нее за споредување, во пакистан и пред брак ако ја фатат да има секс со маж ја убибаат девојката со каменување до смрт, или ја запалуваат жива, тоа се вистинските податоци за пакистан, и греота е ние да се споредуваме со нив.

2. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

И кај нас би било исто кога со закон не би било забрането ;)

tambelina likes this.
  3. coki35

coki35 Истакнат член

Сакаш да кажеш кога би било со закон кај нас така?

4. kravce

kravce Форумски идол

Ваков тип на брак/врска, што да е, не е за мене. Сакам во врската да сум некому единствена и тој мене исто така. Ако не сум сигурна во човекот, веројатно не би стапила во брак.
    Дека ваков тип на бракови може да функционира, секако дека може, доволно е да се најде само партнерот кој ќе ги дели вашите желби и потреби. Да речам дали е нешто нормално или не, право да си кажам, гајле ми е што прави некој во својот дом, се додека не предизвикува штета на трето лице.
    Би рекла, секој треба да е одговорен за својот живот и за својата среќа, глупаво е да се ограничуваме само ради некои измислени правила. Секако, пак ќе речам, се додека некој друг не пати заради тоа.

5. WildMk

WildMk Форумски идол

На кој да му реплицирам ами? На тие со кои се согласувам? Тоа не би било дебата... сите ако викаат: Да, да, така е...

Поентата на форумот е дебатата, а не можеш да имаш дебата без луѓе кои различно размислуваат. И колку повеќе различности има, толку подолго ќе се одржува дебатата.

Во превод, ќе реплицирам, се' додека не се согласувам со некое мислење.

6. Annora

Annora Популарен член

Во ред е да реплицираш и да го искажиш своето мислење, ама не е поентата да се убедуваме дека нашето е најдобро и најправилно. Многу пати прочитав едно те исти коментари од тебе, каде се повторуваш постојано. Темава не е конкретно за твојот личен живот за да осеќаш потреба да им реплицираш на сите.
    Како што кажав супер е што сподели твое искуство, еве и јас лично имав желба да прочитам, ама доволно е.
    Пишувај доколку имаш да кажиш нешто ново, а не секој пост да не убедуваш дека твоите одлуки се правилни и дека сите истото треба да го практикуваме.
    Дебата е, ама некогаш треба да се сложиме дека не се сложуваме :)

GirlLove, zalosna, zuto and 1 other person like this.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Само тие што веќе изневеруваат ги убедувам дека е поарно како нас, отколку да се лажат меѓу себе. И стојам зад тоа... Тие кои немаат такви афинититети, подобро е да си стојат на страна од вакви работи.

А посојано се повторувам, затоа што повеќето не читаат се' што сум напишала, па препрашуваат работи на кои веќе сум дала одговор... Еве и овој муабет конкретно, сум го кажала повеќе пати..

Herrera, tambelina and Annora like this.
  8. Annora

Annora Популарен член

И тие што изневеруваат мислам дека не е во ред да ги убедуваш бидејќи сепак тоа е само твое мислење. Ти и сопругот сте едни од ретките кои имаат ваков тип на брак и притоа функционираат. Тешко дека некој од пост на форум ќе се убеди да признае неверство. Така да, мислам излишно е да се повторува едно па исто. Најправилното е да престанат да изневеруваат, па еве не престануваат.
    Те имам прочитано и во друга тема каде девојка бараше совет бидејќи му се допаѓа друг а има дечко, и твојот прв совет беше - предложи му отворена врска. Незнам дали си свесна колку тешко изводливо е тоа и како делува доколу му се предложи на партнерот. Јас лично да слушнам нешто такво, повеќе пред очи несакам да ми излези.

Не мораш да се повторуваш и да ги пишуваш истите работи по сто пати само затоа што некој го мрзи да се врати неколку страни поназад. На тој начин се уништува темата за нас кои сакаме да читаме, а притоа секој втор пост се повторува.

SV1911, GirlLove, zalosna and 2 others like this.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Знам дека најверојатно нема да ги убедам.. Ама посилно е од мене..

Затоа и на девојчето и' го предложив тоа.. Во смисла: Ако веќе решиш и со друг да бидеш, биди искрена со партнерот и предложи му отворена врска, а не зад грб да му правиш работи... кои знаеме дека ќе го повредат излаганиот...

Annora likes this.
  10. Herrera

Herrera Популарен член

А според тебе што е погадно, да живееш во отворен брак и да знаеш дека се плеска жена ти одвреме навреме или да не знаеш што прави , а она буквално се дупи со други зад твој грб ?

На темава сум апсолутно на страната на WildMk бидејќи жената е искрена со нејзиниот дома, така се имаат договорено уште на почеток.
    Јас лично не би можела да сум во отворен брак оти 100 пати се повторив дека сум љубоморна и го сакам мажот ми покрај мене, ќе спиздам да дознаам дека зад грб ебе некоја друга, масакар ќе извршам :muscle:

Ingvild and WildMk like this.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Масакр нема да извршам.. :D Ама и јас сум љубоморна.
    Ако некој ми прави работи зад грб, многу ќе ме повреди... Нема да ми биде јасно, зошто крие нешто... ќе мислам дека е многу позначајно отколку што го кажува, ако е правено во тајност... Имав такво искуство. И не ми треба ич мачење со прашања милијарда и сомлен мозок од мислење... Неќам драми.

Herrera likes this.
  12. coki35

coki35 Истакнат член

А така ли ? го сакаш мажот ти покрај себе? и не го даваш на друга така? па јас тоа и го зборев дека ако го сакаш и дека толку многу ти значи нема да го делиш со друга? во случајов едно мислиш а друго збориш:wasntme: и како можеш да бидеш толку сигурна дека мажот ти не оди со други?

jasbi, sunrise_123 and zalosna like this.
  13. Herrera

Herrera Популарен член

Сингл сум :|

Прашај ги тие што мислат дека имаат верни мажи од каде се сигурни дека нивните мажи не идат со други.

Се надевам ме сфати што кажувам, подобра опција ти е отворен брак отколку изневерување зад грб, швалерај.

WildMk likes this.
  14. coki35

coki35 Истакнат член

Како прво неможеш да бидеш сигурна, тоа се само твои предпоставки ништо друго, сите мислат така како тебе дур не се открие , а од ко ќе се открие после можеш да размислуваш дали ќе продолжиш во отворен брак , или ќе се разведуваш трета опција немаш.

sunrise_123 likes this.
  15. Herrera

Herrera Популарен член

Јавна тајна стана швалерајот затоа ти реков имаш 2 опции, отворен брак или да ебеш за грб.

Нема време за предпоставки, јасни се работите , твое е сега да бираш. Еве јас реков ќе извршам масакар, ти на што си подготвен ?

WildMk likes this.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Го сакам многу, и сакам да го замислувам како е*е друга.. Му ја замислувам фацата, му го 'гледам' задоволството и ме возбудува, ме радува... Сакам кога ужива :l:

Herrera likes this.
  17. coki35

coki35 Истакнат член

Искрено не можам да те разберам ? ова нешто ми асоцира во случајов како да е вилд со два профила и сама себе си лајкува:D ти нешто збориш али неодредено , сакам кажам незнам речам така му иде некако, не го даваш мажот да биде со друга? а вилд ја оправдуцаш дека постапувала правилно.

zalosna likes this.
  18. coki35

coki35 Истакнат член

Тука веќе нешто нее во ред искрено, да ужива така со тебе да му ја гледаш фацата и да му се восхитуваш тоа е во ред, а да ебе друга а тебе да ти е убаво:wasntme: значи во случајов
    како што го задоволувале другите неможеш ти да му го пружиш тоа задоволство.

jasbi and zalosna like this.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Можам.. ама сакам и да го видам.. од страна, од трето лице.

20. coki35

coki35 Истакнат член

А дали би се приккучила во тројка? веќе кога го сакаш толку многу да му биде уште поубаво задоволството?