Пари од свадба

Discussion in 'Свадба' started by antonieta30, Dec 15, 2013.

1. antonieta30

antonieta30 Активен член

Ме интересира колку пари собравте од свадба и дали се исплаќа да правиш свадба

2. darcy

darcy Популарен член

Рано ти е да мислиш на свадба, ако ти се точни годините на профилот.
    А додека стаса време за тоа, се надевам дека ќе сфатиш дека причина за правење свадба не се парите кои ќе ги собереш :)

Bezopasna2002 likes this.
  3. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

А ти ќе праиш свадба за да собереш пари ? Ако е ради тоа тогаш ич нем да ти се исплати бидејки свадбата е веселба а арачот е за собирање пари !! |( |( |(

4. fifi16

fifi16 Истакнат член

свадба пред се е ден за вас, за да се видите невеста, па да го споделите овој убав ден со вашите најблиски ( иако и не се баш најблиски :D ), па после тоа се што подарок ќе ти донесат... факт е дека сите повеќе сакаме пари, отколку поклони, освен ако ти си немаш некоја посебна желба за поклон, па кажеш на некој поблизок да ти го купи тоа :) инаку ние собравме 3 ипол илјади евра, и не ни се исплати нам, добро можеби и со подароците, тука некаде беше, а од двете страни потрошивме 5 ипол, а имавме 180 гости :worried:
    ма да не е битно тоа колку ќе собереш, битно е што тој ден се врти се околу тебе и тој ден не се заменува со ниедна сума на пари :angel:

5. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Нешто малку повеќе од 4500е. Зошто знам кога броевме беа 4500, а после добивме уште некои пликоа, од луѓе кои не биле во можност да дојдат.
    + околу 2000е. во бела техника поклони - груба пресметка.

НО
    Ние свадба не правевме за пари да собереме. Ако ти се верува, после неколку дена ги отворивме пликоата и поклоните. И најглупав бизнис ти е да правиш свадба за пари. Тогаш ич не прави.

6. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Луѓе, што мислите вака според вас, дали и колку е правилно парите од свадбата да се вратат на родителите, секако ако они ја плаќаат инаку знам дека нема логика, а вака, има ли некој од вас вратено од парите добиени за поклон, во ред е или...?

7. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Па никој не ги тера да ви дадат пари ако немаат. Ама да ги враќате после тоа нема смисла, ваши поклони се тоа.. според мене.

mssuniquee, joy1 and MiloMalo like this.
  8. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Баш така, но еве овие си ги сакаат назад дури дирекно си кажуваат, не ни гледаат дали има логика тоа што го зборат или не... На моменти помислив да не нешто јас не сум во ред, според нив свадба ќе има и точка, нема простор за муабет и плус бебе ни е на пат. Нема да се остане во заедницава веќе почна муабет за стан но за тоа потоа, сега не знам како да се справам со ова не разбираат од збор, муабет не помага и сопругот се нервира, овие буквално осет немаат... Хелп.. ;(

9. dunika

dunika Форумски идол

Тоа се родителите на маж ти?не прави свадба ако не е закажана и готово..зошто да имаш стрес а бремена си..почекај здравје крштевка и свадба заедно,гледам се почесто парови го практикуваат ова и ок ми е;) или не примај пари од нив,дајте капар кај што треба и остаток после свадба ке платиш од парите во плик!

10. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

(y)

11. Bezopasna2002

Bezopasna2002 Активен член

Ne mi se veruva deka nekoj voopsto taka bi postapil...pa svadba po tradicija pravat roditelite od dvete strani. Ako nemaat pari togas toa e druga rabota, ama da vi gi baraat parite nazad, e toa e katastrofa.

12. Karmina1989

Karmina1989 Истакнат член

од нашата свдба собравме 7500е во пари и 100е ваучер за беле техника. Презадоволни сме согласно бројот на гости околу 260 супер сума.

13. elimkd

elimkd Форумски идол

трошоците за спремање се огромни, бара организација и трчање. Значи од невестински фустан, шминка и фризура, музика, фотостудио, дома спремање, закитки и милион други тршоци...

Секако кога фамилиите одлучиле за свадба, најмалку што треба да размислуваат е тоа дали се ќар-бидејќи никогаш не се :)

14. AngIv

AngIv Популарен член

Ме интерисира колку пари собравте од вашаата свадба, колку гости имавте покането вкупно?

15. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Zavisi od gostite, kolku gosti imas, kolku se bliski, kolku sakaat da dadat poklon... Sekade e razlicno.
    Nie imavme 150 gosti sobravme nesto poveke od 5500 evra. Kako i da e, ima mnogu fiksni trosoci (muzika, fotografi, obleka, crkva, maticno, cveke itn) koi gi plakas bez razlika kolku gosti imas, taka shto 'ekonomski gledano' pogolema svadba e poisplatlivo da pravis :) A, menito realno sekoj ke si go pokrie :)

AngIv likes this.
  16. shz

shz Форумски идол

Имавме околу 170 гости мислам,доста откажаа некои кажаа ќе дојдат а ги немаше,собравме околу 5000евра.