Парфеми од Avon

Discussion in 'Парфеми' started by bilkata, Jan 18, 2010.

1. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

@bella.s, ги имам користено и двата и пред се, можам да ти кажам дека обата се екстра трајни (особено Soft Musk-от) ама тука завршуваат сличностите. SM мириса на ванила и асоцира на топло, на сонце и на позитивност. Прилично е јак и доминантен. LBD е елегантен, ненаметлив парфем кој одлично одговара за сите пригоди- работа, кафе со пријателки, вечерно излегување...Класика, како и малиот црн фустан.

Мене лично и двата ми беа преубави и сега да треба да одберам меѓу нив, не би можела :)

Acka22, Fatalnata and bella.s like this.
  2. Кена Рис

Кена Рис Популарен член

@bella.s Femme ти е преубав, многу убаво мириса и траен е - една колешка моја го користи презадоволна е. И јас и се гребев од лосионот често :lol:

bella.s likes this.
  3. bella.s

bella.s Популарен член

Цел ден сум со каталозите,предходните броеви и барам каде имало за гребнување:D...и се одлучив за софт муск,некао ми е по пријатен, баш како што @Nausicaa го опиша, топол, позитивен па плус и ванила:inlove:..ќе пишам импресии штом го добијам. Ви благодарам за сугестиите:).

Nausicaa likes this.
  4. Mina_barelina

Mina_barelina Активен член

Jas go imam soft musk i ne me bendisa, taka da little black dress

Autumn Beauty and bella.s like this.
  5. peperutkaxxx

peperutkaxxx Истакнат член

Кој е подобар Avon Luck La Vie , Today Tomorrow Always Daydream,& Today Tomorrow (од двата ТТА кој е подобар)???

6. Кена Рис

Кена Рис Популарен член

@peperutkaxxx Според мене од сите три што си ги набројала најдобар е Today Tomorrow. Баш безвременски мирис и доста јак. За во зима е супер.

Препорачајте ми машки парфем од АВОН. По можност некој со поспецифичен и уникатен мирис, а не како aftershave лосион. Ми се допаѓа нешто во стилот на Mesmerize Black и Premiere Luxe Oud. Немам кателог за да ги мириснам другите - вие ми сте нос :)
    Да си го израдувам теди новогодишно :)

peperutkaxxx likes this.
  7. SaIvnjaann

SaIvnjaann Популарен член

Би ти го препорачала новиот Attraction Ruch, предобро мириса и трае, а исто така е многу убав и Mesmerize Red. Не секојдневни се, баш уникатни како што бараш:inlove:
    Исто добри машки парфеми се и на линијата FullSpeed, меѓутоа тие се класика, стандардни машки.
    Ти ги кажав овие што мене ми се допаѓаат и што би ги нарачала, но сепак за вкус се работи и сите различно ги чувствуваме парфемите :)[/QUOTE]

Би ти го препорачала новиот Attraction Ruch, предобро мириса и трае, а исто така е многу убав и Mesmerize Red. Не секојдневни се, баш уникатни како што бараш:inlove:
    Исто добри машки парфеми се и на линијата FullSpeed, меѓутоа тие се класика, стандардни машки.
    Ти ги кажав овие што мене ми се допаѓаат и што би ги нарачала, но сепак за вкус се работи и сите различно ги чувствуваме парфемите :)

Кена Рис likes this.
  8. babygirl15

babygirl15 Истакнат член

Cherish, little black dress, little red dress ВРВ !

Acka22 likes this.
  9. Кена Рис

Кена Рис Популарен член

@SaIvnjaann Баш се двоумев меѓу тие парфеми: Full Speed (само тој знаев како мириса), Mesmerize Red и Attraction (во каталогот беше во првите страници, не знам дали беше Ruch). Изгледа сепак имаме сличен вкус.
    На крај се одлучив за Alpha. Поим немам како мириса ама комплетот ме привлече, а и името - не знам зошто :lol: Ако не му се свиѓа ќе го поклониме на татко ми или татко му, здравје.

10. Belgin1

Belgin1 Популарен член

@Кена Рис блек тач црниот, според мене најдобар парфем од авон.

Кена Рис likes this.
  11. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

mene pa quantium mi e dobar.

Кена Рис likes this.
  12. crazylady

crazylady Форумски идол

Го има некоја користено парфемов , гледам доста е намален во каталог , па ме интересира дали убаво мириса и дали трае ?

parfem.jpg

Acka22 and IM.TMKQ like this.
  13. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Лично го немам користено, но имам слушано дека не е траен. Ако грешам некоја нека ме поправи. :)

Acka22 likes this.
  14. Babyby

Babyby Популарен член

@crazylady јас го имав летоска. Убаво мириса, но е летен и не трае баш (но подобар е од спрејчињата):)

Некој што го има користено ALPHA и LUCK кафениот? Кој е по траен? :^)

15. christinnn

christinnn Форумски идол

Женски каде на интернет можам да го најдам каталогот од ноември? Секаде најновиот ми го дава.
    Го порачав претходниот месец far away gold, од 1150 на 600 беше намален, да си се осигурам уште еднаш оти го порачав околу 22/3ти ноември а го добив денес..

16. SexyGirl2

SexyGirl2 Истакнат член

За во зима, есен Avon Attraction, пролет лето Rare Pearls и Secret Fantasy. Тоа е на мојата листа за парфеми. Најдобри, незаменливи ми се. <3

17. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Дали го имате користено овој парфем од Авон и како сте задоволни ? 51h11q1jw3L.jpg

18. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Јас моментално го користам Alpha и е многу траен, а и мирисот му е баш есенски (не зимски, не е до толку тежок :lol:). Можам да речам и дека ми е омилен парфем од Avon, по Today Tomorrow Always In Love, еден заборавен limited edition од 2008 кој се надевам ќе го вратат во некакво издание во иднина.

Следен на листата ми е Attraction Rush, но го чекам во некоја ептен поволна понуда :!: Еј и Brasil Beat да не го користел некој? За последен пат е во каталог и е само 249 денари, ама вреди ли, да не трае колку спрејче, со кој мирис би го споредиле? Описот ми звучи добро, но сакам и други мислења.

19. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

ovoj ponekogas go davaat vo neto ponuda
    ovoj parfem go zedov lani mislam,imase ponuda 3 proizvodi za 449 den na "trkalo na srejka" po slucaen izbor dve nekozmeticki i eden kozozmeticki proizvod. mirisot bese super a i trajnosta ne bese losa.ne e traen kako sprej i ne e za posleden pat vo katalog mislam deka go vidov vo k1/2018 ama dali vo focus ili vo katalog ne se sejkavam

Oxymoron likes this.
  20. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Види за рашот сега го има на акција за претставници.

Oxymoron likes this.