@bella.s, ги имам користено и двата и пред се, можам да ти кажам дека обата се екстра трајни (особено Soft Musk-от) ама тука завршуваат сличностите. SM мириса на ванила и асоцира на топло, на сонце и на позитивност. Прилично е јак и доминантен. LBD е елегантен, ненаметлив парфем кој одлично одговара за сите пригоди- работа, кафе со пријателки, вечерно излегување...Класика, како и малиот црн фустан. Мене лично и двата ми беа преубави и сега да треба да одберам меѓу нив, не би можела
@bella.s Femme ти е преубав, многу убаво мириса и траен е - една колешка моја го користи презадоволна е. И јас и се гребев од лосионот често
Цел ден сум со каталозите,предходните броеви и барам каде имало за гребнување...и се одлучив за софт муск,некао ми е по пријатен, баш како што @Nausicaa го опиша, топол, позитивен па плус и ванила..ќе пишам импресии штом го добијам. Ви благодарам за сугестиите.
Кој е подобар Avon Luck La Vie , Today Tomorrow Always Daydream,& Today Tomorrow (од двата ТТА кој е подобар)???
@peperutkaxxx Според мене од сите три што си ги набројала најдобар е Today Tomorrow. Баш безвременски мирис и доста јак. За во зима е супер. Препорачајте ми машки парфем од АВОН. По можност некој со поспецифичен и уникатен мирис, а не како aftershave лосион. Ми се допаѓа нешто во стилот на Mesmerize Black и Premiere Luxe Oud. Немам кателог за да ги мириснам другите - вие ми сте нос Да си го израдувам теди новогодишно
Би ти го препорачала новиот Attraction Ruch, предобро мириса и трае, а исто така е многу убав и Mesmerize Red. Не секојдневни се, баш уникатни како што бараш Исто добри машки парфеми се и на линијата FullSpeed, меѓутоа тие се класика, стандардни машки. Ти ги кажав овие што мене ми се допаѓаат и што би ги нарачала, но сепак за вкус се работи и сите различно ги чувствуваме парфемите [/QUOTE] Би ти го препорачала новиот Attraction Ruch, предобро мириса и трае, а исто така е многу убав и Mesmerize Red. Не секојдневни се, баш уникатни како што бараш Исто добри машки парфеми се и на линијата FullSpeed, меѓутоа тие се класика, стандардни машки. Ти ги кажав овие што мене ми се допаѓаат и што би ги нарачала, но сепак за вкус се работи и сите различно ги чувствуваме парфемите
@SaIvnjaann Баш се двоумев меѓу тие парфеми: Full Speed (само тој знаев како мириса), Mesmerize Red и Attraction (во каталогот беше во првите страници, не знам дали беше Ruch). Изгледа сепак имаме сличен вкус. На крај се одлучив за Alpha. Поим немам како мириса ама комплетот ме привлече, а и името - не знам зошто Ако не му се свиѓа ќе го поклониме на татко ми или татко му, здравје.
Го има некоја користено парфемов , гледам доста е намален во каталог , па ме интересира дали убаво мириса и дали трае ?
@crazylady јас го имав летоска. Убаво мириса, но е летен и не трае баш (но подобар е од спрејчињата) Некој што го има користено ALPHA и LUCK кафениот? Кој е по траен?
Женски каде на интернет можам да го најдам каталогот од ноември? Секаде најновиот ми го дава. Го порачав претходниот месец far away gold, од 1150 на 600 беше намален, да си се осигурам уште еднаш оти го порачав околу 22/3ти ноември а го добив денес..
За во зима, есен Avon Attraction, пролет лето Rare Pearls и Secret Fantasy. Тоа е на мојата листа за парфеми. Најдобри, незаменливи ми се. <3
Јас моментално го користам Alpha и е многу траен, а и мирисот му е баш есенски (не зимски, не е до толку тежок ). Можам да речам и дека ми е омилен парфем од Avon, по Today Tomorrow Always In Love, еден заборавен limited edition од 2008 кој се надевам ќе го вратат во некакво издание во иднина. Следен на листата ми е Attraction Rush, но го чекам во некоја ептен поволна понуда Еј и Brasil Beat да не го користел некој? За последен пат е во каталог и е само 249 денари, ама вреди ли, да не трае колку спрејче, со кој мирис би го споредиле? Описот ми звучи добро, но сакам и други мислења.
ovoj ponekogas go davaat vo neto ponuda ovoj parfem go zedov lani mislam,imase ponuda 3 proizvodi za 449 den na "trkalo na srejka" po slucaen izbor dve nekozmeticki i eden kozozmeticki proizvod. mirisot bese super a i trajnosta ne bese losa.ne e traen kako sprej i ne e za posleden pat vo katalog mislam deka go vidov vo k1/2018 ama dali vo focus ili vo katalog ne se sejkavam