Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Парфеми од Avon

Дискусија во 'Парфеми' започната од bilkata, 18 јануари 2010.

1. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    @bella.s, ги имам користено и двата и пред се, можам да ти кажам дека обата се екстра трајни (особено Soft Musk-от) ама тука завршуваат сличностите. SM мириса на ванила и асоцира на топло, на сонце и на позитивност. Прилично е јак и доминантен. LBD е елегантен, ненаметлив парфем кој одлично одговара за сите пригоди- работа, кафе со пријателки, вечерно излегување...Класика, како и малиот црн фустан.

Мене лично и двата ми беа преубави и сега да треба да одберам меѓу нив, не би можела :)

На Acka22, Fatalnata и bella.s им се допаѓа ова.
  2. Кена Рис

Кена Рис Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2017
    Пораки:
    933
    Допаѓања:
    5.100
    @bella.s Femme ти е преубав, многу убаво мириса и траен е - една колешка моја го користи презадоволна е. И јас и се гребев од лосионот често :lol:

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  3. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Цел ден сум со каталозите,предходните броеви и барам каде имало за гребнување:D...и се одлучив за софт муск,некао ми е по пријатен, баш како што @Nausicaa го опиша, топол, позитивен па плус и ванила:inlove:..ќе пишам импресии штом го добијам. Ви благодарам за сугестиите:).

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mina_barelina

Mina_barelina Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2017
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    12
    Jas go imam soft musk i ne me bendisa, taka da little black dress

На Autumn Beauty и bella.s им се допаѓа ова.
  5. peperutkaxxx

peperutkaxxx Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2014
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    82
    Кој е подобар Avon Luck La Vie , Today Tomorrow Always Daydream,& Today Tomorrow (од двата ТТА кој е подобар)???

6. Кена Рис

Кена Рис Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2017
    Пораки:
    933
    Допаѓања:
    5.100
    @peperutkaxxx Според мене од сите три што си ги набројала најдобар е Today Tomorrow. Баш безвременски мирис и доста јак. За во зима е супер.

Препорачајте ми машки парфем од АВОН. По можност некој со поспецифичен и уникатен мирис, а не како aftershave лосион. Ми се допаѓа нешто во стилот на Mesmerize Black и Premiere Luxe Oud. Немам кателог за да ги мириснам другите - вие ми сте нос :)
    Да си го израдувам теди новогодишно :)

На peperutkaxxx му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SaIvnjaann

SaIvnjaann Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    458
    Би ти го препорачала новиот Attraction Ruch, предобро мириса и трае, а исто така е многу убав и Mesmerize Red. Не секојдневни се, баш уникатни како што бараш:inlove:
    Исто добри машки парфеми се и на линијата FullSpeed, меѓутоа тие се класика, стандардни машки.
    Ти ги кажав овие што мене ми се допаѓаат и што би ги нарачала, но сепак за вкус се работи и сите различно ги чувствуваме парфемите :)[/QUOTE]

Би ти го препорачала новиот Attraction Ruch, предобро мириса и трае, а исто така е многу убав и Mesmerize Red. Не секојдневни се, баш уникатни како што бараш:inlove:
    Исто добри машки парфеми се и на линијата FullSpeed, меѓутоа тие се класика, стандардни машки.
    Ти ги кажав овие што мене ми се допаѓаат и што би ги нарачала, но сепак за вкус се работи и сите различно ги чувствуваме парфемите :)

На Кена Рис му/ѝ се допаѓа ова.
  8. babygirl15

babygirl15 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2016
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    186
    Cherish, little black dress, little red dress ВРВ !

На Acka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Кена Рис

Кена Рис Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2017
    Пораки:
    933
    Допаѓања:
    5.100
    @SaIvnjaann Баш се двоумев меѓу тие парфеми: Full Speed (само тој знаев како мириса), Mesmerize Red и Attraction (во каталогот беше во првите страници, не знам дали беше Ruch). Изгледа сепак имаме сличен вкус.
    На крај се одлучив за Alpha. Поим немам како мириса ама комплетот ме привлече, а и името - не знам зошто :lol: Ако не му се свиѓа ќе го поклониме на татко ми или татко му, здравје.

10. Belgin1

Belgin1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2017
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    8.360
    @Кена Рис блек тач црниот, според мене најдобар парфем од авон.

11. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    mene pa quantium mi e dobar.

12. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.204
    Допаѓања:
    8.431
    Го има некоја користено парфемов , гледам доста е намален во каталог , па ме интересира дали убаво мириса и дали трае ?

parfem.jpg

На Acka22 и IM.TMKQ им се допаѓа ова.
  13. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.500
    Лично го немам користено, но имам слушано дека не е траен. Ако грешам некоја нека ме поправи. :)

На Acka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Babyby

Babyby Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    2.554
    @crazylady јас го имав летоска. Убаво мириса, но е летен и не трае баш (но подобар е од спрејчињата):)

Некој што го има користено ALPHA и LUCK кафениот? Кој е по траен? :^)

15. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.742
    Допаѓања:
    21.409
    Женски каде на интернет можам да го најдам каталогот од ноември? Секаде најновиот ми го дава.
    Го порачав претходниот месец far away gold, од 1150 на 600 беше намален, да си се осигурам уште еднаш оти го порачав околу 22/3ти ноември а го добив денес..

16. SexyGirl2

SexyGirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2017
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    454
    За во зима, есен Avon Attraction, пролет лето Rare Pearls и Secret Fantasy. Тоа е на мојата листа за парфеми. Најдобри, незаменливи ми се. <3

17. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.129
    Дали го имате користено овој парфем од Авон и како сте задоволни ? 51h11q1jw3L.jpg

18. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Јас моментално го користам Alpha и е многу траен, а и мирисот му е баш есенски (не зимски, не е до толку тежок :lol:). Можам да речам и дека ми е омилен парфем од Avon, по Today Tomorrow Always In Love, еден заборавен limited edition од 2008 кој се надевам ќе го вратат во некакво издание во иднина.

Следен на листата ми е Attraction Rush, но го чекам во некоја ептен поволна понуда :!: Еј и Brasil Beat да не го користел некој? За последен пат е во каталог и е само 249 денари, ама вреди ли, да не трае колку спрејче, со кој мирис би го споредиле? Описот ми звучи добро, но сакам и други мислења.

19. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    ovoj ponekogas go davaat vo neto ponuda
    ovoj parfem go zedov lani mislam,imase ponuda 3 proizvodi za 449 den na "trkalo na srejka" po slucaen izbor dve nekozmeticki i eden kozozmeticki proizvod. mirisot bese super a i trajnosta ne bese losa.ne e traen kako sprej i ne e za posleden pat vo katalog mislam deka go vidov vo k1/2018 ama dali vo focus ili vo katalog ne se sejkavam

На Oxymoron му/ѝ се допаѓа ова.
  20. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Види за рашот сега го има на акција за претставници.

На Oxymoron му/ѝ се допаѓа ова.