Педијатар

Discussion in 'Бебе' started by lina-kalina, Aug 22, 2015.

1. Kala22

Kala22 Популарен член

Сестра ми беше со најмалото таму но си замина одамна од кај тој Сашко. Внука ми фати ковид на 9 месеци дотичниот не сакаше да ја прегледа не се мешал. Друга ситуација пред нос им затвори врата зошто на него му завршувала смената уште малку не можел да ги прими. И крајно на блиски воопшто не им се посвети да го прати детенцето на повеќе испитувања, после некое време се воспостави дека детенцето има сериозна болест.

2. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Презадоволни од ПЗУ Д-р Даниела Станоева Ѓоргиевска. Толку посветена темелна секоја препорака и за возрасен и за бебе-дете

3. BigBear

BigBear Активен член

Здраво мајки.Срекен празник на сите.Ке ве молам да ми препорачате добар педијатар во Центар?Инаку 2 пати ги однесов близнаците кај др Паскалов и воопшто не сум задоволна.Направивме крвна слика и паѓаше хемоглобинот и наместо да не упати да примат крв,он само ни смени капки од Малтофер на Сидерал,а хемоглобинот 85.Децава само спиеја и решив да ги однесам на детска клиника каде мораше итно да примат крв затоа што Хб им беше паднат 80 и 70.Лекарот како отсутен на преглед,ништо не кажува или ти кажува не мора толку да се замараш.Така да од неговата незаинтересираност и непрофесионалност којзнае кај ќе завршивме така да едно големо НЕ за овој доктор.
    Затоа ке ве молам за некој добар и посветен педијатар со кој имате добро искуство во околината на Центар ?

kelly.r and TheSecret like this.
  4. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Dr. Tatjana Baevska od Biotek. Sega za sega mn dobra a i dostapna sekogas.

TammiB5 and BigBear like this.
  5. eli25

eli25 Форумски идол

Да прашаш дали Драгана Емел прима
    Сестра ми се кај неа и имало плус фвр нови докторки
    Некоја Благородна нова сестра ми ја фалеше инаку ќе се отпишеа од Драгана , спремни беа

BigBear likes this.
  6. BigBear

BigBear Активен член

Да,се јавив примат.Се мислам меѓу неа и др Татјана Баевска од Биотек.Утре ке појдам кај др Татјана па ке ќе видам која ке ја одберам за матичен.

7. dummy

dummy Активен член

Ќе може ли некој да ми објасни како оди процедурата за бирање матичен педијатар? Дали треба да се јавам или да отидам да однесам некои документи пред преглед за да го заведат бебето?

8. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Ќе се јавиш и ќе прашаш дали примаат пациенти, ако да, закажуваш преглед пример. Треба да биде осигурано бебето преку некој од вас за да кога ќе одите го пријават како нивни пациент. Мада зависи од доктор, ние уште го немавме осигурано, нѐ прими матичниот што му е на детево, па дури од следната контрола го пријави.

dummy likes this.
  9. dummy

dummy Активен член

Фала многу за одговорот <3
    А како да ја осигурам преку мене, која е процедурата? Малце изгубено се осеќам извини за глупиве прашања ама се ова ми е ново…

10. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Фонд за здравство мислам дека беше, ако добро памтам маж ми таму отиде
    И ќерка ми не беше осигурана на прв преглед инаку, има матични што прифаќаат и така

dummy likes this.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Јас однесов на работа книшка и извод, они средија се.

dummy likes this.
  12. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Нема на што :).
    Ако сте вработени/осигурани преку работа носиш книшка на работа и они средуваат најчесто, ако не сте во Фонд за здравство.

dummy likes this.