Сестра ми беше со најмалото таму но си замина одамна од кај тој Сашко. Внука ми фати ковид на 9 месеци дотичниот не сакаше да ја прегледа не се мешал. Друга ситуација пред нос им затвори врата зошто на него му завршувала смената уште малку не можел да ги прими. И крајно на блиски воопшто не им се посвети да го прати детенцето на повеќе испитувања, после некое време се воспостави дека детенцето има сериозна болест.
Презадоволни од ПЗУ Д-р Даниела Станоева Ѓоргиевска. Толку посветена темелна секоја препорака и за возрасен и за бебе-дете
Здраво мајки.Срекен празник на сите.Ке ве молам да ми препорачате добар педијатар во Центар?Инаку 2 пати ги однесов близнаците кај др Паскалов и воопшто не сум задоволна.Направивме крвна слика и паѓаше хемоглобинот и наместо да не упати да примат крв,он само ни смени капки од Малтофер на Сидерал,а хемоглобинот 85.Децава само спиеја и решив да ги однесам на детска клиника каде мораше итно да примат крв затоа што Хб им беше паднат 80 и 70.Лекарот како отсутен на преглед,ништо не кажува или ти кажува не мора толку да се замараш.Така да од неговата незаинтересираност и непрофесионалност којзнае кај ќе завршивме така да едно големо НЕ за овој доктор. Затоа ке ве молам за некој добар и посветен педијатар со кој имате добро искуство во околината на Центар ?
Да прашаш дали Драгана Емел прима Сестра ми се кај неа и имало плус фвр нови докторки Некоја Благородна нова сестра ми ја фалеше инаку ќе се отпишеа од Драгана , спремни беа
Да,се јавив примат.Се мислам меѓу неа и др Татјана Баевска од Биотек.Утре ке појдам кај др Татјана па ке ќе видам која ке ја одберам за матичен.
Ќе може ли некој да ми објасни како оди процедурата за бирање матичен педијатар? Дали треба да се јавам или да отидам да однесам некои документи пред преглед за да го заведат бебето?
Ќе се јавиш и ќе прашаш дали примаат пациенти, ако да, закажуваш преглед пример. Треба да биде осигурано бебето преку некој од вас за да кога ќе одите го пријават како нивни пациент. Мада зависи од доктор, ние уште го немавме осигурано, нѐ прими матичниот што му е на детево, па дури од следната контрола го пријави.
Фала многу за одговорот <3 А како да ја осигурам преку мене, која е процедурата? Малце изгубено се осеќам извини за глупиве прашања ама се ова ми е ново…
Фонд за здравство мислам дека беше, ако добро памтам маж ми таму отиде И ќерка ми не беше осигурана на прв преглед инаку, има матични што прифаќаат и така
Нема на што . Ако сте вработени/осигурани преку работа носиш книшка на работа и они средуваат најчесто, ако не сте во Фонд за здравство.