Педијатар

Discussion in 'Бебе' started by lina-kalina, Aug 22, 2015.

1. A94

A94 Истакнат член

Не спорам за стручност, ама мислам дека има премногу пациенти и не е доволно посветена

2. Ladyme

Ladyme Популарен член

Последно знае сум со прематурче кога ми настина ми вика не ја носи дај и инхалации и спреј ацидосалус тој од една година се дава моево 6 месеци, а 4 месеци корегирана возраст.... И на телефон со Др Јадранка од ремедика бев ја слушна и бев сама направив приватно крвна слика после неколку дена па пак ја однесов да ја слушне не ми наплати. Реков ќе го молам сега за преглед него..

EnaEnA30 and Kika235 like this.
  3. Larea

Larea Истакнат член

Дали има некој искуство со педијатар во поликлиника Семед? Во Букурешт како што знам се наоѓа

4. Mucika

Mucika Популарен член

Па не е доволно посветена, дали е нормално кога е Благородна или Ива на смена да има само 5 болни деца, а следниот ден кога е Драгана пола деца од Скопје да се болни? Имам и јас поделено мислење, неколку пати не ми се допаднал односот, ама искрено и родителите претеруваат. Не разбирам, детето ми е болно денес ама пошто Драгана не е на смена ќе чекам до утре, да беше денес на смена ќе го носев денес или за разонода одат да ја видат дали е добра. Не се однесува ова на тебе, ама го имам приметено кај многу родители и затоа кога можам ја одбегнувам, барем да може на помалецките да се посвети повеќе. За проверка на грло и гради може кој и да е на смена. За посериозни проблематики, консултација и совет, тогаш ја барам нејзе.

i13dk, Калатеа and A94 like this.
  5. Калатеа

Калатеа Популарен член

Истово го мислам. Значи 50 пациенти у смена, а вака споредбено со Благородна и Ива, истите насоки/терапии ги дава, не знам зашто толку се напорни кај неа да идат. Али ко што сум заслушала поише хаха хихи муабети и тераат за свашта.

i13dk and Mucika like this.
  6. i13dk

i13dk Истакнат член

Се согласувам скроз. Ива веќе не е таму, ама Благородна е супер, си терам и кај неа баш за да избегнам гужва поготово кога Драгана е втора смена.

Mimmi39 likes this.
  7. Mucika

Mucika Популарен член

Зошто си отишла Ива, каде е сега? Сања кога си отиде ич не ми беше криво, ама Ива многу ми беше ок. Штета. Се надевам Благородна ќе остане.

8. 1001Ana1001

1001Ana1001 Истакнат член

Дали Јадранка работи сѐ уште со пциенти? Јас кога се јавив пред некој месец ми рекоа само неонатална нега дека опфаќала и дека не работела вече стандардно со пациенти

9. Калатеа

Калатеа Популарен член

Баш тоа гледам денес, веќе не е со нив, а на моиве двајца матична им беше. Што по ѓаволите прават, не ми е јасно.