Форумџика на годината

Педијатар

Дискусија во 'Бебе' започната од lina-kalina, 22 август 2015.

1. A94

A94 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    1.702
    Не спорам за стручност, ама мислам дека има премногу пациенти и не е доволно посветена

2. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.641
    Допаѓања:
    5.544
    Последно знае сум со прематурче кога ми настина ми вика не ја носи дај и инхалации и спреј ацидосалус тој од една година се дава моево 6 месеци, а 4 месеци корегирана возраст.... И на телефон со Др Јадранка од ремедика бев ја слушна и бев сама направив приватно крвна слика после неколку дена па пак ја однесов да ја слушне не ми наплати. Реков ќе го молам сега за преглед него..

На EnaEnA30 и Kika235 им се допаѓа ова.
  3. Larea

Larea Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2020
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    862
    Дали има некој искуство со педијатар во поликлиника Семед? Во Букурешт како што знам се наоѓа

4. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.148
    Допаѓања:
    5.065
    Па не е доволно посветена, дали е нормално кога е Благородна или Ива на смена да има само 5 болни деца, а следниот ден кога е Драгана пола деца од Скопје да се болни? Имам и јас поделено мислење, неколку пати не ми се допаднал односот, ама искрено и родителите претеруваат. Не разбирам, детето ми е болно денес ама пошто Драгана не е на смена ќе чекам до утре, да беше денес на смена ќе го носев денес или за разонода одат да ја видат дали е добра. Не се однесува ова на тебе, ама го имам приметено кај многу родители и затоа кога можам ја одбегнувам, барем да може на помалецките да се посвети повеќе. За проверка на грло и гради може кој и да е на смена. За посериозни проблематики, консултација и совет, тогаш ја барам нејзе.

На Mumoftwo30, i13dk, Калатеа и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.840
    Допаѓања:
    9.720
    Истово го мислам. Значи 50 пациенти у смена, а вака споредбено со Благородна и Ива, истите насоки/терапии ги дава, не знам зашто толку се напорни кај неа да идат. Али ко што сум заслушала поише хаха хихи муабети и тераат за свашта.

На i13dk и Mucika им се допаѓа ова.
  6. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    715
    Допаѓања:
    851
    Се согласувам скроз. Ива веќе не е таму, ама Благородна е супер, си терам и кај неа баш за да избегнам гужва поготово кога Драгана е втора смена.

На Mimmi39 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.148
    Допаѓања:
    5.065
    Зошто си отишла Ива, каде е сега? Сања кога си отиде ич не ми беше криво, ама Ива многу ми беше ок. Штета. Се надевам Благородна ќе остане.

8. 1001Ana1001

1001Ana1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2022
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    174
    Дали Јадранка работи сѐ уште со пциенти? Јас кога се јавив пред некој месец ми рекоа само неонатална нега дека опфаќала и дека не работела вече стандардно со пациенти

9. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.840
    Допаѓања:
    9.720
    Баш тоа гледам денес, веќе не е со нив, а на моиве двајца матична им беше. Што по ѓаволите прават, не ми е јасно.

10. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    715
    Допаѓања:
    851
    Не знам зошто си отиде, ама веројатно има влијание моментот дека кај неа имаше по 5-10 пациенти во смена. Мислам дека на нејзино барање си отиде пошто имаше на стори со среќа понатака доктор Ива - нешто во тој стил.
    Сања и мене ич не ми се допаѓаше како прегледува, изгубена беше, Благородна се надевам ќе остане пошто е супер.

На Mucika му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Michaela Pratt

Michaela Pratt Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2021
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Здраво, ќе може ли да ми препорачате добар педијатар реон Црниче-Центар-Кисела Вода? Прво дете ми е, од друг град сум и навистина не знам каде да го однесам.

12. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    626
    Јас денес кај Филев бев и сум многу задоволна

13. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    626
    Која друга докторка е кај др Филев?

14. *Снегулка*

*Снегулка* Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    117
    Здраво, ќе може ли препорака за педијатар во Аеродром? На мапа ги наоѓам само др. Филев и Реоника, а ве читам во темава не сте многу задоволни од нив.

15. bgirl6666

bgirl6666 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    284
    Да не случајно има некој од вас број од педијатарот Радица Муратовска од систина?

16. LeL15

LeL15 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2022
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    493
    Имам јас ако веќе не ти пишал никој, ќе ти куцнам во приватна порака

17. Лунарина

Лунарина Нов член

Се зачлени на:
    1 јануари 2026
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Здраво, дали може да ми препорачате добар педијатар? Некој што сослушува, дава совети и е достапен за прашања? Не е важно каде се наоѓа.

Ние на прв преглед бевме кај Палчевска во Систина и лош впечаток ни остави, не не ни сослуша за бебенцево што се мачиме со повраќање и грчеви и набрзина не протрча без да одговори на сите прашања.

Пријатели ни ги препорачаа Марина од Ремедика, Радица од Систина и Моника од Промедика. Па да ве прашам и вас за препорака, особено ако имате бебуле што повраќа/бљуцка и со многу силни константни грчеви.

18. Marijanche33

Marijanche33 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    533
    Радица од Систина ти ја препорачувам

На Лунарина му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    626
    Марина Ремедика

20. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.618
    Допаѓања:
    11.934
    Радица од Систина, посветена, стручна и совети дава, ќе те ислуша..јас со малата на почетокот имав слични маки, јаки грчеви и бљуцкање, па знам ми кажуваше што да правам. Од мене препорака.