Последно знае сум со прематурче кога ми настина ми вика не ја носи дај и инхалации и спреј ацидосалус тој од една година се дава моево 6 месеци, а 4 месеци корегирана возраст.... И на телефон со Др Јадранка од ремедика бев ја слушна и бев сама направив приватно крвна слика после неколку дена па пак ја однесов да ја слушне не ми наплати. Реков ќе го молам сега за преглед него..
Па не е доволно посветена, дали е нормално кога е Благородна или Ива на смена да има само 5 болни деца, а следниот ден кога е Драгана пола деца од Скопје да се болни? Имам и јас поделено мислење, неколку пати не ми се допаднал односот, ама искрено и родителите претеруваат. Не разбирам, детето ми е болно денес ама пошто Драгана не е на смена ќе чекам до утре, да беше денес на смена ќе го носев денес или за разонода одат да ја видат дали е добра. Не се однесува ова на тебе, ама го имам приметено кај многу родители и затоа кога можам ја одбегнувам, барем да може на помалецките да се посвети повеќе. За проверка на грло и гради може кој и да е на смена. За посериозни проблематики, консултација и совет, тогаш ја барам нејзе.
Истово го мислам. Значи 50 пациенти у смена, а вака споредбено со Благородна и Ива, истите насоки/терапии ги дава, не знам зашто толку се напорни кај неа да идат. Али ко што сум заслушала поише хаха хихи муабети и тераат за свашта.