Педијатар

Discussion in 'Бебе' started by lina-kalina, Aug 22, 2015.

1. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Само што се јавив кај нејзе, зборев со сестрата ќе не примат, но следна недела ќе мора за преглед. Се зачудив, сестрава уште не е на работа крева телефон, овие не можеш да ги добиеш ни за лек. 10 месеци е, така во систина во август на ургентно кога бевме антибиотик му дадоа на детево со розеола вирус обичен, сега пак на невидено. Па греота е, бебе е. Еве супер што ќе не примат, ваљда конечно ќе најдам асален лекар за бебе.

KiviOdMaldivi, azelea and Kitten like this.
  2. Kitten

Kitten Форумски идол

Баш ми е мило што ќе ве примат. Се надевам ќе се средите и ќе бидеш задоволна од докторкава.
    Јас сум презадоволна од Митка, двете деца ми се кај неа, никогаш антибиотик не дава пред да провери детално.

Cherry333 likes this.
  3. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Изминативе две недели слушам слични ситуации за кај посочената докторка, но ќе се воздржам од коментар.
    Можеш да видиш, пробаш и кај Паскалов.
    „Јавете се пред да дојдете на преглед во нашата ординација за да не чекате и нема мешање 078477126 е бројот кој после работното време станува дежурен телефон“.
    Ова е пост на Гого од неодамна.

Cherry333 likes this.
  4. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Во ново лисиче е еден доктор Сашко. Јас еднаш случајно ја носев мојста кај него кига Драгана беше на породилно. Ептен впечаток ми остави. Смирен, стсложен, детален.
    Не ми текнува презиме, ама оединацијата се вика реоника.

Cherry333 and azelea like this.
  5. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Моето бебе во септемвти беше болно со тт и после тоа осип, без проблем не прими матичната, го прегледа комплет.
    Многу ми е одвратна Коич, оправа криви дрини најчесто кај др Ненад, а за жива глава не прима ни здрав ни болен. Тој барем пишува дека прегледува пациенти.

Ние одиме кај Ѕвезда во идадија,нејзина замена е Драгана. И нас ни е далеку ама не најдов поблиску. Откако почна пандемијава 3,4 пати одевме на редовна контрола

6. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Др Смоковска ти е во аеродром кај палма они имаат посебен термин за здрави и болни деца

Cherry333 likes this.
  7. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Ние сме кај Паскалов син ми во септември беше болен ,па качи температура плус ,не примија без проблем и дури и не тераа на 2 дена да го носиме да го слушнат.

Cherry333 likes this.
  8. eli25

eli25 Форумски идол

Не е баш така.
    Мене ми испуштаа битни работи за развојот од сам старт. нит вежби објаснуваше, ништо. Тотално незаинтересирана само чекаше на Ад да го префрли

После се што чув за коич, таа жена е да и се земе дозволата!

Kitten, Lady*Bug, Cherry333 and 4 others like this.
  9. 0ли

0ли Форумски идол

Сите коментари за оваа Којич се лоши, па ме интересира дали има некоја што е задоволна од неа? :D

10. Larahappy

Larahappy Популарен член

Jа кoга требаше да гo запишувам бебетo негде самo дoбрo слушав дури се пoкаjав штo не jа запишав каj неа. Нo сега oд лoш дo пoлoш збoр.
    И читаjќи jа на фб дoктoрката jезивo ми дoаѓа.

Sofi.ja and 0ли like this.
  11. Cka

Cka Форумски идол

Ау, па тоа е крш

12. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Ажурна е да ти најде термин за тестирање, ама после да ти рече не се точни тестовите, сите имате ковид. А 90% од матичните наши на возрасните се како нејзе, ниту примаат, ниту ги интересираат пациентите. Ама оваа избрала да работи со бебиња бе, толку да се немало осет. Ќе ја видев да беше на инфективна секој ден во контакт со заболени што ќе правеше. А вака си имаат одврзани раце си прават што си сакаат со пациентите. Затоа и ќе ги снема, пандемијава ќе помине ама кај нејзе не знам кој ќе остане до тогаш.

PUPICA, Sofi.ja and azelea like this.
  13. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Ели уште сте кај Живкович?

14. eli25

eli25 Форумски идол

Сега не , она само здрави прегледувала
    Последно кога беше болен Искра од Козле го гледаше.
    Супер е .

Едит: Погорново за Спасова се однесуваше
    Ужас. Среќа на време се свестивме
    На телефон кога и да и се јавев све она со внуците е и кажувај побрзо оти немам време !
    Катастрофа!

15. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Ние сме кај неа, јас за сега сум задоволна. Ама реално фала му на Бога сме немале проблем некој кој знае каков па за да може да ја проценам.
    Инаку ако има нешто што ме мачи го сликам/снимам синко за да ми каже дали е океј. До сега секогаш ми враќала и ми давала совети. Реално ни јас не сакам да одам сега кај неа ако нема потреба. За сега ќе си тераме кај неа, ако случајно се разочарам ќе си ја сменам.
    Сеа со ситуацијава со корона е малце зезнато инаку и за гиниколог, заболекар, матичен лекар не се сите за секого Ок.
    Пример на мм матична му е тетка му, јас не се согласувам со нејзиниот начин на дијагностика и преглед и не сум кај неа.
    Битно е да се најде доктор/човек на кој му верувате и ви иде "муабетот".
    Мењајте ако не ви одговара.

Cherry333 and Spidy like this.
  16. Mitrovska95

Mitrovska95 Истакнат член

Јас сум кај неа, до сега фала богу не ми требало да одам. Ако имам потреба од прашање или совет збориме на вибер.
    И ги сваќам мајките што се револтирани кога најмногу треба преглед она не дозволува. Незнам ни колку е ова законски..

Butterfly1107, eli25 and 0ли like this.
  17. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Бевме и ние кај Искра,многу ми се бендиса со оглед дека 2 пати пнеумонија ми напраи малата, добар пулмолог е.

eli25 likes this.
  18. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Не е ич законски, за прегледот еднаш рече мајка ми ако не одбие да ја пријавиме веднаш. Ама не прими и не ја пријавивме.
    Реално е така, ако може мојата мајка да работи ненормални 12 саати секој ден, и викенд и празник од март навака и да не се буни. Зошто да се прават на Тошо другиве.

Cherry333, Mitrovska95 and Cka like this.
  19. Baby kengurce mk

Baby kengurce mk Истакнат член

Ве молам кажете ми добар матичен педијатар , бебенцето ми е 2 месеци... ми ја предложија розита хаџи манчева- искуство?

20. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Кога ве прими? Колку пати ве примила? Ние бевме февруари, бебево месец ипол имаше, тогаш не запиша за матична. После имавме вибер преглед на 6 месеци и рече за здраво дете не доаѓајте на контроли, ок. Ама ни болни не прима, многу ме интересира какви деца прима.